Rozhodování - IVF

Anonymní
23.6.22 19:21

Rozhodování - IVF

Ahoj holky…
Potřebuju se vám svěřit s mým trápením. :oops: S manžou se už dva roky snažíme o miminko, ale bohužel marně. Rozhodli jsme se to řešit s lékařem a manželovi byla diagnostikována neplodnost. :,( Řešili jsme, jak bychom založili rodinu, protože ji oba moc chceme. Já bych si moc přála porodit vlastní miminko. Manžel to chápe. Před týdnem přišel s nápadem, že by dárcem spermatu mohl být jeho bratr, který už dvě děti má. Prý kvůli tomu, aby "to bylo co nejvíc v rodině ". Samozřejmě by to bylo ivf, ale já vám nevím… Chápu manžela. Na druhou stranu si říkám, jestli to není zvláštní. Jeho bratra znám a je to moc slušný člověk. Anonymní dárce by mohl mít např povahové vlastnosti, které nejsou pozitivní… Bratr s tím souhlasí, ale já nevím… Poraďte prosím 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
23.6.22 19:32

Chapu te. Logicky vzato, bratr muze byt dobra volba, dite bude i vzhledove podobne, znate bratruv zdravotni stav, vzhled, povahu, vite, ze ma dve zdrave deti,… ano,,,bylo by to v rodine,,. Na druhe strane, predstavim si spolecnou seslost v budoucnu, vy a bratrova rodina, vase deti. Zvlastni pocit. (Co na to bratrova zena?) Asi bych ale do toho sla, pokud jsou vsichni zucastneni s timto ok a mate dobre vztahy. Kdyz se od toho odhmotnis, pribuzne zeny si daruji vajicka, blizci lide i organy.. myslim, ze by to mohlo byt dobre reseni.

• Citovat
  • Upravit
3958
23.6.22 19:43

A to by bratr manžela v CARu dělal, že je tvůj partner? Protože mám za to, že dárce spermií musí být anonymní :think: Ale možná mě někdo opraví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
23.6.22 19:47

Je to pitomost a v normalnim CARu vam to oficialne neudelaji, je to proti lekarske etice. Ted se Ti zda, ze to ma vyhody, ale ma to i nevyhody.

Co kdyz bratr taky bude neplodny? To ze uz nejake deti ma, nezarucuje, ze je aktualne plodny, muze se to menit. I kdyby plodny byl,

Co kdyz se stane nestesti a jeho deti zemrou, nebude si narokovat Vase dite?

Co kdyz Vam bude kecat do vychovy a bude chtit casem rici diteti pravdu?

Co na to jeho zena a deti, co dedictvi atd?

Co kdybys porodila postizene dite, kdo to bude davat komu za vinu? Co kdyby se zjistilo ze jste se svagrem prenaseci stejne nemoci a dite ji zdedi?

Co kdyz svagrovy deti budou mene uspesne nez Vase dite? Co kdyz Tvuj muz cely zivot je ve stinu bratra a tohle mu totalne podkope sebevedomi?

Co kdyz s Tebou Tvuj muz po porodu odmitne mit sex protoze to bude brat jako neveru, sice teoreticky, ale i tak?

Co kdyz Vam bude okoli neustale pripominat jak je Vase detatko cely svagr?

Nesla bych do toho ani nahodou, darce je sice “sazka do loterie” ale lepsi nez tyhle tikajici bomby, ono se ted muze zdat ze to je v pohode, ale pak se neco prihodi, ve svagrovi se neco pohne a bude zadelano na prusvih. Hodne chlapu proto DS nechce, ze by to nezvladali.

Příspěvek upraven 23.06.22 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
23.6.22 19:51
@Thomassss píše:
A to by bratr manžela v CARu dělal, že je tvůj partner? Protože mám za to, že dárce spermií musí být anonymní :think: Ale možná mě někdo opraví :nevim:

Presne, musi byt anonymni. Dovedu si predstavit ze by to udelali tak, ze donesou k IVF material “z domova”, ona uz bude po odberu vajicek a tak tedy udelaji IVF, to by tady musel konkretizovat nekdo z CARu, co vse u SPG pred IVF testuji a jestli je sance ze by na to prisli porovnanim s predchozimi spatnymi vysledky manzela. Anebo by musela trvat na IUI a materialu z domova, ale i tak mi to pripada v realite opravdu velky risk, ze to nekdo z nich neustoji a zhrouti se anebo nekomu zkazi zivot nechtenym priznanim tohoto tajemstvi :nevim: Jako ja byt chlapem, nevim zda bych chtela aby me zrovna v tomhle zastupoval bratr :think: to at poradi zdejsi panske osazenstvo.

Příspěvek upraven 23.06.22 v 20:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
23.6.22 19:56

I z neplodnyho lze nekdy udelat plodnyho. Neco si nacti, manzel byl treba na operaci a nakonec se spermie nasly v nadvarleti. Nic neni ztracenyho. :palec:

Jinak darce musi bejt anonymni, ale uz jsem cetla i pripady, ze to udelali tak, jak ty pises, za penize jde vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.22 20:00

@DandátkoP Presne tak! Po nas tohle chtela kdysi tchyne, dokonce se domluvila s primarem… nastesti jsme ji vsichni poslali do pekel a mame dve uzasne deti z DS.

• Citovat
  • Upravit
5723
23.6.22 20:04

Ač jsem to snad nikdy nenapsala, připadáš mi jako troll. Hned na úvod manža a navíc navrhne, aby dárcem byl bratr. :roll: Nechce on rovnou, abyste si to rozdali, na co tak utrácet za IVF, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
23.6.22 20:06
@Lil Kitkatt píše:
Ač jsem to snad nikdy nenapsala, připadáš mi jako troll. Hned na úvod manža a navíc navrhne, aby dárcem byl bratr. :roll: Nechce on rovnou, abyste si to rozdali, na co tak utrácet za IVF, ne? :nevim:

Hele budes se divit, ale tech lidi, co to takhle chtej, je dost. Dokonce jsem jednou cetla, ze je darcem tchán. Proste je to v rodine. Jako taky bych to tak nechtela, ale nekdo to bere jako vic “stravitelny”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.22 20:10
@DandátkoP píše:
Hele budes se divit, ale tech lidi, co to takhle chtej, je dost. Dokonce jsem jednou cetla, ze je darcem tchán. Proste je to v rodine. Jako taky bych to tak nechtela, ale nekdo to bere jako vic “stravitelny”

Musim zas jen potvrdit, moje tchyne zkousela svagra i tchana, tchan nastesti nemel spermie a svagra jsme stihli odmitnout :cert: Vis kdo tohle dela? Prehnane Ambiciozni matky neschopnych synu… ony je totiz presne tyhle matky kastruji zaziva, to nejsou dospeli chlapi ale jejich loutky, chlapecci… neco o tom vim, jednoho takoveho mam doma, dlouho jsme pracovali na tom aby se z tchynina vlivu aspon trochu vymanil :,( Anonym nebo smazat prosim.

• Citovat
  • Upravit
10923
23.6.22 20:13
@Anonymní píše:
Musim zas jen potvrdit, moje tchyne zkousela svagra i tchana, tchan nastesti nemel spermie a svagra jsme stihli odmitnout :cert: Vis kdo tohle dela? Prehnane Ambiciozni matky neschopnych synu… ony je totiz presne tyhle matky kastruji zaziva, to nejsou dospeli chlapi ale jejich loutky, chlapecci… neco o tom vim, jednoho takoveho mam doma, dlouho jsme pracovali na tom aby se z tchynina vlivu aspon trochu vymanil :,( Anonym nebo smazat prosim.

Hahahaha mam doma neco podobneho. :lol: Ale uz je to daleko lepsi. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.22 20:22
@DandátkoP píše:
Hahahaha mam doma neco podobneho. :lol: Ale uz je to daleko lepsi. :cert:

A jak to resis? U nas se to postupem doby zhorsuje. Lituju ze jsem se s nim vubec zapletla.

• Citovat
  • Upravit
10923
23.6.22 20:31
@Anonymní píše:
A jak to resis? U nas se to postupem doby zhorsuje. Lituju ze jsem se s nim vubec zapletla.

Stale dokola vysvetluju, ze je to z jejich strany manipulace. Furt furt furt dokola. A taky remcam, kdyz se mi neco nelibi. Pomalu ale jiste to zacal videt sam a nejvic pomohlo dite, to ze ma svoji rodinu uz a vidi, ze si musi taky dupnout, ze uz mu neni 20 aby poslouchal na slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
23.6.22 20:32

Tak do toho bych nešla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.6.22 20:40

Ne, nechtěla bych mít dítě se švagrem.