Rozhozené hormony - endokrinologie nebo gynekologie?

865
5.11.15 19:55

Rozhozené hormony - endokrinologie nebo gynekologie?

Ahoj, prosím o radu.

Léčím se už pár let se štítnou žlázou (hypofunkce), beru Euthyrox 75 denně. Kontrola ročně, zatím pokaždé mi zvýšili dávku. HAK neberu, do léta jsem měla cyklus jako hodinky (28-30 dní). V srpnu najednou cyklus 35 dní, pak devět dní (14 dní jsem krvácela a teď poslední cyklus byl asi 38 dní. Do toho pozoruji, že mi mnohem rychleji rostou chlupy, začalo se mi dělat akné a rychle mastit vlasy. Něco se se mnou děje a já nevím co.

Jedna z prvních reakcí byla, že na to kašlu a nechám si napsat HAK, ať mám klid :roll: jsem objednaná na příští týden ke gynekoložce…ale začínám přemýšlet o tom, jestli bych raději neměla navštívit endokrinologa? :nevim: Na další kontrolu jdu na endo až zase v dubnu…

Kam byste zašly Vy? Nebo jak byste to na mém místě řešily?

Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5178
5.11.15 20:08

Rozhodne bych sla na endo. Vsechno souvisi se vsim a jestli mas problemy se stitkou, tak to resit komplexne a ne pomoci HAK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 20:11

Testy na štítnou dělá i obvodní lékař, případně - pokud se mi nechce jít k němu - si je nechám dělat jako samoplátce v laboratoři - mně osobně stačí hlídat hladinu TSH, docela mi skáče nahoru i dolů.

• Citovat
  • Upravit
27754
5.11.15 20:11

Endo než se tito rozjede víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
5.11.15 20:45

Ať ti na gyndě odebere krev na hormonální profil, tam hned zjistí, jestli máš hormony v normě nebo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 21:26

Ahoj, když už je tu takové téma, tak bych se taky ráda zeptala - už asi od dvanácti mám nadměrné ochlupení, vždy jsem se styděla s tím někam jít. Chlupy mám kolem pupku, na hrudi, na krku, všude se musím holit. Může to být nějaký problém nebo jen estetický?

• Citovat
  • Upravit
26270
5.11.15 21:28
@Anonymní píše:
Ahoj, když už je tu takové téma, tak bych se taky ráda zeptala - už asi od dvanácti mám nadměrné ochlupení, vždy jsem se styděla s tím někam jít. Chlupy mám kolem pupku, na hrudi, na krku, všude se musím holit. Může to být nějaký problém nebo jen estetický?

Může to být problém. Máš už děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 21:31
@Malaga píše:
Může to být problém. Máš už děti?

Nemám děti. Jaký třeba problém?

• Citovat
  • Upravit
5178
5.11.15 21:35
@Anonymní píše:

Zvysena hladina androgenu (muzskych hormonu). Muze to byt jeden z priznaku PCOS. Mas pravidelny cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
5.11.15 21:36
@Anonymní píše:

Mohlo by jít u tebe o hirsutismus.
třeba můžeš mít hodně testosteronu nebo naopak zvýšenou citlivost receptorů…
Třeba můžeš mít syndrom polycystických ovarií…
Asi bych to neodkládala a řešila s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 21:47

Nevím co je zvýšená citlivost receptorů… PCO asi ne, cyklus mám pravidelný na minutu přesně, docela dost i krvacim. A jít na gyndu s tím nebo na endokrinologii?

• Citovat
  • Upravit
5178
5.11.15 21:56
@Anonymní píše:
Nevím co je zvýšená citlivost receptorů… PCO asi ne, cyklus mám pravidelný na minutu přesně, docela dost i krvacim. A jít na gyndu s tím nebo na endokrinologii?

Rozhodne na endo, tam te dokazou proklepnout komplexne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 22:01
@histep píše:
Rozhodne na endo, tam te dokazou proklepnout komplexne.

Děkuji… Jste mě ale teď dost vydesili…:(

• Citovat
  • Upravit
5178
5.11.15 22:18

Jako mohla bys mit problem s otehotnenim, ale nemusis. Jenze to nepoznas driv nez se zacnes snazit. Tak ta vysetreni radeji neodkladej a res to zavcasu, at vis na cem jsi a co pripadne bude potreba. Na druhou stranu, v IVF centrech maji tenhle problem celkem radi, protoze se jim relativne jednoduse a uspesne resi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí