Rozškrábnuté mateřské znaménko - krev

Anonymní
27.10.24 21:56

Rozškrábnuté mateřské znaménko - krev

Ahoj holky,

potřebuji uklidnit.. už roky mám mezi prsy znaménko.. Dneska mi něco spadlo do výstřihu, tak jsem to tam „pošmrdlala“ a následně si všimla, že jsem si nechtěně to znaménko rozškrábla. Tekla mi krev, ale znaménko neupadlo..
Teď jsem dostala panický strach, že jsem si mohla způsobit rakovinu kůže.. Prosím co mám dělat? Stalo se to někdy někomu? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77136
27.10.24 21:59
@Anonymní píše: Více

objednej se na kožní nebo k obvoďačce a řekni, co se ti stalo, nejspíš tě pošlou pro jistotu znamínko vyříznout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
27.10.24 22:00

No, já osobně bych došla na kožní a nechala si ho odstranit, protože to opravdu není legrace.
Jako malá jsem měla ošklivé velké znaménko na ruce. Všichni mi kladli na srdce, abych si na něj dávala pozor, a když jsem si ho nějak poranila, byla jsem z toho na prášky. Až v ranné dospělosti jsem se odhodlala nechat si ho vyříznout. A jsem teď ráda, stokrát radši jizva, než to ošklivé znaménko.

Příspěvek upraven 27.10.24 v 22:02

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 22:02

A když si ti znaménko nechám odstranit, tak tím můžu předejít rakovině? :(

• Citovat
  • Upravit
77136
27.10.24 22:04

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
27.10.24 22:05

Ano. A ještě ho potom pošlou do laboratoře, zda bylo v pořádku.
Jinak jsou nějaké každoroční akce, kdy se vyšetřují zdarma. Nevím, jak moc velké riziko je, že se ze znaménka vytvoří melanom, ale když je požkozené, tak to asi není ok. Já jsem tedy vyschízovaná z rodiny, takže nejlíp ti poradí přímo na kožním! :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 22:06

@stinga a to i když už jsem si ho narušila..? :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 22:10

@1Janinka1 děkuji, já s tímto vůbec nemám zkušenost, takže se bojím.. To znaménko drží, ale krev z toho tekla. :,(
No teď je svátek, takže k obvodní se dostsnu v úterý a ta mě zřejmě pošle na kožní.. Nemůže ta rakovině už do té doby vzniknout? :oops:

• Citovat
  • Upravit
77136
27.10.24 22:10

ano, samozřejmě, není znaménko není rakovina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janinka1
27.10.24 22:11

Tak přes noc se ti rakovina nevytvoří. Ale čím dříve se odstraní, tím líp.
Vzpomínám si, že když jsem byla náctiletá, tak si taky mamka poškrábala znaménko na zádech a tekla jí krev. Já z toho hin, mamka flegmatickým postojem sobě vlastním nad tím mávla rukou… 😁 To už je let a nikdy ho neřešila.
No a ségra si ty největší nechala preventivně vyříznout. Já jich ještě pár mám, občas škrábnu, ale neřeším no…

• Citovat
  • Upravit
77136
27.10.24 22:12

ne, to zase není tak rychlé, ale když si to znaménko necháš, tak si ho můžeš rozškrábnout i někdy jindy, takže asi bude lepší, když bude pryč,
ještě teda existují takové hrbolaté znaménka, které jsou neškodné, ale tak to musí posoudit doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 22:13

Stalo se mi to stejné, ale měla jsem znaménko pod lopatkou - velké, krve teklo také dost, na kožní jsem šla do druhého dne, omrkla to, za pár dní na vyříznutí a poslalo se radši i na patologii, jestli to není třeba melanom nebo tak

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
27.10.24 22:16
@stinga píše: Více

Myslíš papilomy?

https://www. rehabilitace. info/nemoci/papilomy-nezhoubne-kozni-utvary-priznaky-priciny-a-lecba/#:~:text=Papilomy%20jsou%20nezhoubn%C3%A9%20(benign%C3%AD)%20n%C3%A1dory%2C, obvykle%20vypadaj%C3%AD%20jako%20mal%C3%A9%20v%C3%BDr%C5%AFstky.

Jo, to je rozdíl, ale já měla a mám opravdová znaménka. To si musí zakladatelka omrknout, jestli je to či ono…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.24 22:24

@1Janinka1 ano, přesně takto vypadá.. Mám to už od nácti. Je to nebezpečné?

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
27.10.24 22:52

Tak pokud je to papilom, tak to nic není. Já myslela, že píšeš o znaménku. Jako pokud si nejsi jistá, tak si stejně na to kožní skákni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex