Rozsudek zvýšení alimetů mám a co dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8140
29.4.26 10:36
@meluzinka píše: Více

Co by za tebe spousta otců dalo, když mají problém vůbec získat děti alespoň na víkend. Ale zase podle toho, jak tu píšeš, tak by se s tebou asi normální chlap ani nechtěl rozvádět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149231
29.4.26 10:40
@rmot píše: Více

No hele :mrgreen: zažito, můj chlap je rodinný typ, co ho hospoda nezajímá, doma vařil (vaří stále), nakupuje většinově on od začátku manželství, déti měl na starost běžně sám když jsem byla v práci. A těch řečí, jak se mám že otec hlídá, tahá nákupy, vozí nás kam potřebujeme, těch mám vyslechnuto až až.
Ale že by si on vyslechl jak má skvělou ženu co se stará, jezdí s dětmi po doktorech, doma vaří a peče, tak to nějak ne. Tam se to bere jako samozřejmost.
Takže přesně chápu co má @meluzinka na mysli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
29.4.26 10:41

Který rok to byl? alespoň přibližně.
Dneska už to snad je opravdu jinak. I na Ospodu se už staré zasloužilé ježibaby generačně vyměnily, i když duch starého Ospodu ještě není 100% vyvětrán.

Za mně zkušenost: problémy s mou péčí fakt měly v práce jen starší, předůchodové ženy. Ptaly se mně, když jsem chtěl volno : a to to dítě nemá matku?
Ptaly se mně ve chvíli, kdy by to volno jinak měly ony.
Samozřejmě, že před lety, když měly děti malé ony, o něčem podobném vůbec nediskutovaly.
Zvláštní.
(já si to teda vysvětluju takhle : ono se na ty děti rádo vymlouvá a jsou občas jako štít, jak si vymoct nějakou výhodu, která není nezbytně nutná. No a ty starší paní to samozřejmě tuší.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11471
29.4.26 10:43

A tos napsal pěkně :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11471
29.4.26 10:53

Jenom aby bylo jasno. Nikam jsem je nestrkala. Na zacatku jsme dodrzovali rozsudek plus navic kdyz mel zájem tak jsem vyšla vstříct. Ale mnoha lidem byly moje „volne vikendy“ ( nedobrovolne) trnem v oku :-)
Postupem času ta péče přešla spíš v nějakou formu společné péče. Na víkendy tam děti už delší dobu nejezdí. Domlouvají se flexibilně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8140
29.4.26 10:59
@Anna766 píše: Více

S věkem jsem přišel na to, že stejně jako já si rád vyslechnu pochvalu, když partnerce zprovozním zaseklý počítač, vyměním olej v autě, nebo dobře uvařím, tak ona si ráda vyslechne poděkování, když na stole od ní přistane dobrá večeře, nebo pověsí vyprané prádlo. Pokud bych měl něco poradit chlapům, co si stěžují, že nemají doma sex a „jejich stará“ se na ně furt mračí, tak by to bylo „děkujte, děkujte a děkujte“ :) Protože to, že jeden druhého začne brát jako samozřejmost nebo dokonce další domácí spotřebič, je prostě zabiják vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
29.4.26 11:00

Hezky řečeno :) přitom to je tak jednoduché. Oceňovat druhého i pro ty běžné denní úkony - oboustranně - a najednou to všechno funguje líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8140
29.4.26 11:05
@ondrej190 píše: Více

Cca patnáct let zpátky. Když jako já chytneš na OSPODu hned v úvodu starou jedubabu (jinak to napsat nejde), co ti místo pozdravu vysvětlí, že ona na šťastné rodiny nevěří, manžela doma jen trpí, protože v tom věku už nemá cenu se rozvádět a řekne ti, že přece u matky má dítě dobré zázemí, tak o co ti se střídavkou jde, tak si na OSPOD moc hezký obrázek nevytvoříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11471
29.4.26 11:21

Ale z této doby jsme se opravdu posunuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8140
29.4.26 11:29

Já ti nevím, viděl jsem nedávno na youtube nějaká videa ze současných zásahů sociálky a nevypadalo to, že by tam pracovaly objektivně smýšlející empatické ženy. Samozřejmě že se na taková videa dostanou jen ty extrémní případy, ale už jen to, že to je stále možné. Vždyť jde o budoucí životy dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.26 16:03

my jsme na Ospodu chytli pri prvnim soudu chlapa a byl jednoznacne na strane otce, kopal za nizsi vyzivne a snazil se mu ziskat siroky styk. O Trochu mu do toho hodilo vidle, ze ja byla pro a otec o styk nestal :nevim:
Pri druhem soudu o zvyseni byla z Ospodu zenska, soustredila se na deti.

• Citovat
  • Upravit
21.5.26 10:09
@Šmoulice píše: Více

Chytrá žena si s takovým nezačne.
Vrána k vráně sedá, nemyslím si, že fér argumentovat stylem…umotal ti děckoudělat dítě mu nevadilo…to jsou argumenty jak z mateřské školy, dítě dělají dva a žena má tři mořnosti:
Nezačínat si s nevhodným protějškem.
Pokud už ano tak alespoň s finančně gramotným a po finanční stránce zajištěným „pitomcem“, když už, ale silně nedoporučuji.
Nebo když už mu musím teda roztáhnout nohy, asi paní nebyla znásilněná předpokládám, tak udělat maximum pro neotěhotnění.

Tu chybu udělali zcela zřejmě oba dva, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.26 10:20

Ta práce sama o sobě je nedostatečně finančně oceněná a pracovnice frustrované, mstivé a výsledek nevalný. Výsledkem jejich práce by měl být pro rozvedenou rodinu přínosem, chce to trochu empatie a vcítění se do situace, čistě peníze k rukám matky dítěti bohužel dětství nevylepší, kolikrát je rozvod důsledek nevěry ze strany ženy, kolikrát muže, ale podstatný je prospěch dítěte a jeho kvalitní život s mámou a tátou…i když už nejsou spolu, pracovnice ospod tlačí na výši alimentů a to je vše. Když muž platí opravdu hodně…myslím nad 15 tisíc na dítě a stejně ho nedostane, nevidí (nemoc, dovolená s partnerem exky a podobně)…bohužel kolega to tak má, píšu ze zkušenosti (naštěstí ne osobní).

V tržním hospodářství, soukromé firmě by pracovnice ospod maximálně uklízely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna