Rozumíte grafu BT?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
32
25.12.24 18:16

Rozumite grafu BT ?

Ahojte, jsem tady nova a hledam dobre duse ktere mi pomohou se orientovat v grafu nebo mi odpovedet na par otazek. Snazime se s pritelem o miminko a teplota byla celkem fajn.. udelala jsem test (jak vidite) 9 a 13dpo byl negativni.. pak zacala klesat teplota tak jsem myslela ze prijde MS…nic a jeste mi vyskocila teplota. Udelala jsem rano TT a opet negativ. Je mozne ze jeste pred MS jde teplota takhle skokem nahoru? Nebo je mozne ze mam malo hgg a na testu se ukaze neco hodne pozde? Nepocitam uz s pozitivnim testem jelikoz uz je to opravdu dlouho… ale za optank nic nedam. Dekuji za vase zkusenosti. Jste hodne a preju krasne Vanoce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1843
25.12.24 19:19

Dle mě ovulace proběhla spíše až ten 15DC… tak tím by termín menstruace/ pozitivní test mohl být posunutý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
25.12.24 20:41

Taky bych podle grafu řekla, že ovulace proběhla 15dc, souhlasí to i s ovulační bolestí. Nicméně i tak by už na testu asi něco vidět bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
25.12.24 23:18

Hmmm, zvláštní. V druhé fazi cyklu by se jiz neměl objevit žádný pokles teploty :think:
Dva vzestupy teploty potom zhoršují vyhodnocování… jt nejednoznačné :nevim:
Ja si myslím, že ovulace probehla ten 11.DC. Plodné dny od 9.DC az 12.DC.
Ten 15.DC prostě nastal nějaký zvláštní výkyv, ale těžko říct proc :nevim:
Graf BT by mel vykazovat pouze bifazickou křivku. V první fázi nízke teploty a ve druhé pouze vysoké. A pred MS teplota klesá, opet je to zcela logické, telo se navrací do první faze, do nízkych teplot :P pokud zůstane teplota vysoka, můžeš byt tehotna a je dobre udelat si TT :palec:

• Citovat
  • Upravit
32
26.12.24 08:25

@Mandarinka104

Zkusila jsem si to zmenit na ten 15 den tu ovulaci ale jako ten graf jak pises je nejednoznacny vuci dvema poklesum. Kdovi co se stalo. :roll: Kazdopadne TT jsem si delala vcera rano a negativni.. ale je zajimave ze i dneska se mi drzi teplota na 37 a pritom jsem myslela ze bude klesat kvuli MS :think: navic test by uz asi neco ukazal co jsem tady cetla a nachazi se duch uz v 9dpo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.12.24 08:28

@BarSu

Dekujii… :kytka:
No jako ted kdyz jsem posunula na grafu ovulaci jak by to teda bylo… byla bych stejne 16 dpo a to uz by neco asi slo videt na TT a nebo bych spadala do skupinky co se jim to prokaze hodne pozde :lol:
Kazdopadne divne ze se mi zase zvedla a drzi na 37 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.12.24 08:33

@Vendulák
Dekuji :srdce:

Ale myslim si ze uz by test neco ukazal kdyby jsem opravdu byla tehotna porad i po posunuti ovu na grafu jsem 16 dpo ikdyz teplota vyletela na 37 :D opravdu divne :nevim: mozna za par dnu zkusim dalsi tt a uvidime. Snazime se o prvni miminko takze zadne zkusenosti nemam fakt moc vsem dekuju :oops: :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
26.12.24 08:36

A jakou citlivost testu jsi použila? Ten graf vypadá fakt slibně🙂 jakou máš běžně dlouhou poovulacni fázi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.12.24 09:06

@Briza5
Pouzila jsem mamatest podle toho co jsem tady cetla. To netusim jak ji mam normalne dlouhou. Ja jsem zacala merit teplotu az tento cyklus a teda par dnu v minulem. Ja az se zacala zajimat o tehu tak zjistila ze vubec existuje nejaka BT :oops: :zed: achjoo no :lol:
Kazdopadne vim delku cyklu. To si zapisuji poctive rok a pul od vysazeni anti. Mela jsem vzdy cca 30. Tohle se mi prodlouzilo stresem z nove prace :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
26.12.24 11:15

@CindyLove já ti moc přeji těhotenství :) nicméně já měla už tolikrát vysoké teploty a stejně ten den přišla ms, že prostě musíš počkat, jak se to vyvine. Držím palce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.12.24 11:22

@BarSu
Dekuju :srdce: Jo, musim pockat.. vim houby z prvniho grafu :lol: treba to tak mam normalne a hlava udelala taky svoje.

Fakt moc dekuju za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
26.12.24 11:26
@CindyLove píše: Více

Měření BT musí probíhat minimálně 3 měsíce a dele, aby bylo možné s grafy pracovat a vyhodnocovat je. Z prvniho a zatím jediného grafu nelze nic významného usuzovat. Az budes mit tech grafu vic, tak je bude možné porovnávat. Můžeš k tomu časem přidat ovulační testy a sledovat hlen. Všechno si zapisovat i styk a urcite se to podaří ;)

• Citovat
  • Upravit
2945
26.12.24 11:31

To vyskoceni teploty je zvláštní, nemůže být za tím něco jiného, počínající viroza třeba? Jinak mě vždy ta teplota spadla opravdu až v ten den, kdy ms přišla, takže dopředu se nedalo usuzovat nic…a jeden takový divný rozkolisany cyklus, kdy si ani to vyhodnocování nebylo jisté ovulaci a dlouho se to tvarilo jako anovulak, skončil asi biochemkem, bylo to ale celé takové netypické.
Holt nejspíš nezbývá jen počkat, je to na úrovni veštecke koule aktuálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
26.12.24 13:13

@CindyLove a ten stres z práce jsi tedy prodělala v tomto cyklu?
Tím to může být no. Já si prošla teď na podzim obrovským stresem z práce, a cyklus mi vlastně úplně vymizel. Teploty rozkolísané, ale žádný větší výkyv. Menstruace se pak nedostavila ani po nasazení Utrogestanu, až po injekci Agolutinu.
Tento cyklus jsem měla ovulaci zřejmě podobně jako ty, myslím že 11.12, takže dnes jsem asi 15DPO, a na testu už něco vidět je. Pošlu můj graf a testy pro srovnání.
Každopádně držím moc palce ať se to ještě vyvine dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
26.12.24 13:16

Edit: akorat mi prisla MS tak jsem z toho jelen. 2 dny stoupne tak hodne BT a dostanu to? Ja myslela ze to ma klesnout proto jsem ji necekala :nevim: 8o @Beruska999999
Nemocna se prave necitim vsechno okey. No asi budu sledovat a dale poznavat sve telo. Mockrat ale dekuju za komenty :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí