Paví očka chcípnou - rozumíte někdo akvaristice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26716
17.3.14 10:39

@Fíííjááá plavou na hladině jakoby s ocáskem dolů a časem začnou klesat, jakoby padat. A pak chcípnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.14 11:38

Krapet jsem googlila. Napadla mě rybí tbc. Hubnou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.3.14 11:40

Teda, že jsem OT, ale ten předělaný název diskuze od admina, ten mě teda pobavil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: prej „paví očka chcípnou“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.3.14 11:46
@Gina108 píše:
Teda, že jsem OT, ale ten předělaný název diskuze od admina, ten mě teda pobavil :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: prej „paví očka chcípnou“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nojo, nevím co s tím mají, takhle debilně bych to nenapsala :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.3.14 11:47
@Fíííjááá píše:
Krapet jsem googlila. Napadla mě rybí tbc. Hubnou???

nehubnou. Zkusím pohledat nějaký obrázek, jak to zhruba vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.3.14 11:50

@Fíííjááá takhle nějak. Ale jenom obrázek, co to je za nemoc jsem nenašla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.14 12:13

Mnoo, může a nemusí. Každopádně pokud se ti začnou takhle kroutit, hned s ní pryč. Nějak milosrdně utratit. A gruntovat akvárko a měnit vodu. Minimálně 1× za 14 dní, ale pokud tam máš nějakou nákazu, jakože máš, tak klidně denně 1 /3 vody tak 14 dní. A po manipulaci dodržuj důkladnou hygienu rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.3.14 12:33

@Fíííjááá nákazu říkáš :think: no asi fakt jo, když chcípou jen očka…s tou vodou dobrej nápad, zkusím to takhle pročistit. A večer až usne malá, tak budu googlit a zkusím o tom něco pohledat. Ruce myju vždy mýdlem i když jenom krmím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.14 12:48

Přeju brzké uzdraveni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.3.14 12:49
@Fíííjááá píše:
Přeju brzké uzdraveni :kytka:

díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
17.3.14 13:23

Myslím, že se jedná o infekci z vody, která je u současných pavích ok hodně častá. Vždycky se jim ohne páteř? A mají trochu slepené hřbetní ploutve?
Odkud ty ryby bereš? Paví oka jsou v současnosti hrozně přešlechtěné a tím pádem hodně citlivé. Už to zdaleka není ryba pro začátečníka.
Co jsem četla, tak jsi určitě měnila příliš moc vody, takže postupuj podle rad holek výše, hlavně opatrně na ten filtr, neper ho v kohoutkové. Dál by to chtělo pestré krmivo pro ryby, střídat značky vloček, občas doplnit třeba dafniema, patentky.
Dodržuj karanténu, nové ryby bych vykoupala v esha2000.
Dala bych tomu tak min. 14 dní a zkusila si změřit hladinu dusíku v akva a pH. Testy tolik nestojí a budeš mít klid, že je to OK. Teprve až bude všechno ok, tak nasadit nové ryby.
A pokud se ti tam množí šneci, tak asi moc krmíš, zkus jim to zkrouhnout, nebo krmit častěji v malinkých dávkách.
Hodně zdaru :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6257
17.3.14 13:48

Vypoulene oci, i odstate supinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.6.20 15:40

Úhyn pavích oček

@Berousik No,ty komenty jsou zajímavé. Já se s tím peru zrovna teď. Chcípají mi paví oka a už nevím. Každopádné je fakt, že už je mám roky, nic moc jsem se o akvarko nestarala, bylo i bez rostlin, pouze řasokoule, výměna vody nepravidelná, a v dlouhých intervalech, očka se množila a žádný úhyn. Pak jsem se rozhodla, že dám akvarko do koukatelného stavu, se substrátem, rostlinami, atd atd, začla jsem se o to starat dle všeho jak má být, a ryby začli chcípat. Nic moc na nich nevidím, prostě jen začnou méně plavat, polehávat u dna, ocasní ploutve stažené, pak hynou.Jsou společně s krevetkami, tam žádnou změnu nevidím. Zkouším nyní esha exit a 2000,jestli jim to pomůže, jestli jsem tam nezavlekla něco s rostlinami, nebo nechytli něco od šneků, těch tam bylo moc moc, ale zatím nic moc. Takže hynou buď že se o akvarko starám moc, nebo mě ještě napadlo, když už je mám dlouhé roky, že se množí vlastně stále mezi sebou, bez nových ryb, jestli tady není kámen úrazu. Hynou mladé, i staré. A u některých se také objevilo zkřivení páteře. Celkem mě to štve, samečci byly krásně zbarvení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.6.20 15:51

@vodnarek To může být kombinace všech faktorů, které zmiňujete. Bez toho, abychom o akváriu věděli všechny podrobnosti, se ničeho nedopátráme. Někdy se u zanedbaných akvárií stává, že všechen detrit a rozklad organických nečistot způsobí postupný pomalý pokles pH. Díky tomu se hodně odpadních dusíkatých látek ponechá ve formě, která není pro ryby přímo toxická (třeba amónium) a na dlouho se v takovém stavu „zakonzervuje.“ Pak se najednou udělá „pořádná“ údržba, vymění se najednou hodně vody, pH skokově stoupne a všechno se to promění na čpavek. Ten je již přímo toxický a i jestli ryby přímo nezabije, spustí u nich stres a rozjede kolotoč infekcí.

Tady toho hodně nevymyslíme. Rychlá a neškodná rada je vodoléčba. Obden vyměnit 1/3 objemu vody za čerstvou vytemperovanou a sledovat, jestli se situace pomalu zlepšuje.

eSHa exit a 2000 jsou na specifické infekce. Když se ordinují jen tak naslepo, můžou způsobit víc škody než osohu. Raději se o tomhle problému poraďte na serveru rybicky.net ve fóru. Založte tam akváriu profil, vyplňte co nejvíc údajů. Na základě toho Vám ostatní uživatelé řeknou, co se může dít a budou Vám umět cíleně poradit. Hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
15.6.20 17:02

@vodnarek Jestli bylo akvárko dlouhou dobu stabilizované a teď jsi se začala starat, tak to vidím na moc změn najednou a narušení rovnováhy. Ryby budou stresované a tudíž náchylné na ledacos.
Měříš nějak hodnoty vody? Co filtr? Čistila jsi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný