Rozvod 2021

Anonymní
7.4.21 19:13

Rozvod 2021

Zdravím, chtěla bych se zeptat na pár otázek, tak třeba mi tu někdo pomůžete k odpovědi. Můj kamarád podal zadost o rozvod, s manželkou spolu nežijí už 2 roky, on má přítelkyni se kterou ty 2 roky žije, mají spolu syna a chtěli by se vzít. Stále ještě manželka celou dobu dělá kamarádovi problémy, využívá jeho donucené pomoci a vydírá ho, že bude dělat problémy a s rozvodem nesouhlasí. S manželkou nemají ani děti, ani společný majetek. Otázka zní - Jak dlouho trvá než se ozve soud s pozvánkou na 1.stání od podání rozvodu k soudu? (Praha) A zda je rozjedou i přes nesouhlas manželky. Nikde jsme nenašli jestli je nějaká zákonná lhůta, zvlášť v této době všech opatřeních.
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2330
7.4.21 19:30

Manželka se může odvolávat, soud se může táhnout roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
7.4.21 19:34
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat na pár otázek, tak třeba mi tu někdo pomůžete k odpovědi. Můj kamarád podal zadost o rozvod, s manželkou spolu nežijí už 2 roky, on má přítelkyni se kterou ty 2 roky žije, mají spolu syna a chtěli by se vzít. Stále ještě manželka celou dobu dělá kamarádovi problémy, využívá jeho donucené pomoci a vydírá ho, že bude dělat problémy a s rozvodem nesouhlasí. S manželkou nemají ani děti, ani společný majetek. Otázka zní - Jak dlouho trvá než se ozve soud s pozvánkou na 1.stání od podání rozvodu k soudu? (Praha) A zda je rozjedou i přes nesouhlas manželky. Nikde jsme nenašli jestli je nějaká zákonná lhůta, zvlášť v této době všech opatřeních.
Děkuji

Lhůty žádné, manželka souhlasit nemusí, ale manžel jako žalobce musí prokázat, že manželství je trvale a nenapravitelně rozvrácené.

S ohledem na nový vztah a dítě z něj by to mělo jít dobře.

Jestli to soud rozvede na prvním jednání, záleží na tom, jestli se manželka bude bránit tím, že by tvrdila, že manželství trvale a nenapravitelně rozvrácené není, a navrhla k tomu nějaké důkazy a soud kvůli jejich provedení odročoval.

• Citovat
  • Upravit
72725
7.4.21 20:21

Soud od soudu. Pokud nemají majetek ani děti, tak je rozvedou, ona se může odvolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.21 21:03

Všem děkuji za odpovědi.
Takže pokud jsem to tedy správně pochopila, pokud se manželka bude stále odvolávat, nemá to konec? Myslela jsem, že to jde pouze jednou po rozsudku. A co se tyče důkazů o tom, ze manželství jde zachránit - jaké by to musely být? Rozvod je podáný už skoro 3 měsíce a zatím se soud ještě vůbec neozval s pozvánkou na 1.stání, jak dlouho to muže trvat než se ozvou? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
5508
13.4.21 10:45
@Anonymní píše:
Všem děkuji za odpovědi.
Takže pokud jsem to tedy správně pochopila, pokud se manželka bude stále odvolávat, nemá to konec? Myslela jsem, že to jde pouze jednou po rozsudku. A co se tyče důkazů o tom, ze manželství jde zachránit - jaké by to musely být? Rozvod je podáný už skoro 3 měsíce a zatím se soud ještě vůbec neozval s pozvánkou na 1.stání, jak dlouho to muže trvat než se ozvou? Děkuji

Důkazem může být to, že manželce stále pomáhá a podporuje ji…
Odvolat se lze jednou proti rozhodnutí soudu prvního stupně, jedině pokud by odvolací soud rozhodnutí zrušil a projednávalo se to znova na soudu prvního stupně, lze se odvolat opět. Pokud ale rozhodne odvolací soud, už odvolání možné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45719
13.4.21 10:58

Pokud nemají děti a on už dávno žije a má už dítě s někým jiným, tak si myslím, že jí nesouhlas bude k ničemu. Bez ohledu na občasnou pomoc,
Manželka se může odvolat, rozhodne pak tedy odvolací soud, za této situace těžko bude vracet k 1. stupni. Mohlo by se to i s odvoláním protáhnout tak na 1 rok, možná 1,5 v současné situaci, odhaduju. Jinak první jednání se nařizuje v řádu několika měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
13.4.21 11:29

Ale ne, v klidu. Moje známé rozvedli na první stání a to měli 2 děti a manželka nesouhlasila. Jenže pán už měl novou přítelkyni a hodlal si ji vzít. To že to bylo tak rychlé, bylo trochu líto i tomu manželovi nakonec, ale to bylo spíš překvapením, jak snadno to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna