Rozvod a hypotéka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5635
1.1.15 20:20
@tyna.andilek píše:
@kajj u hypotéky jsme ve smlouvě uvedeni oba jako žadatelé… dnes jsem si smlouvu znovu pročítala, o výpovědi smlouvy tam nic moc není, jen to, že jakákoliv změna smlouvy se musí řešit písemně s bankou dodatkem a všechny strany s tím musí souhlasit… 'Takže asi nejhorší, co jsem mohla podepsat no… :nevim:

Tipla bych si, že tuhle větu najdeš v každé hypoteční smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.15 20:21

Jen ti chci říct, že známý dostal do střídavé péče dvouletého chlapečka a bojuje za to ho dostat úplně do péče takže už to není tak nemožné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.15 20:23

Mimo to radím ti pokud píšeš o svém soukromí a hlavně o soukromí přítele který ti asi nedal svolení tak smaž tu vaši fotku ;)

• Citovat
  • Upravit
439
1.1.15 20:39

@Kirbisek věř, že bych ráda na vztahu zapracovala, ale už na to nemám sílu… a právě i kvůli malé mi přijde lepší, když půjdeme od sebe (nechci, aby zažívala naše hádky, už teď je celá nervní a roztěkaná, to dítě vycítí, že si rodiče nerozumí, zažila jsem to u svých rodičů, kteří naopak kvůli mě spolu zůstávali a bylo to strašný, když se po 12.letech rozvedli, ulevilo se mi…)

Jsme s přítelem 9.let, z toho jsme asi po 3.letech byli rok od sebe a paradoxně jsme si ten rok rozumněli víc a dokázali spolu líp vycházet, než když jsme byli spolu… pak jsme se dali zase dohromady no a po dalších 4 letech, loni touhle dobou, to bylo taky na rozchod, to bylo dcerce 8 měsíců a bylo to před tím, než jsme podepsali hypotéku a začali stavět… On se ale začal hrozně snažit, že nás nechce ztratit, najednou doma pomáhal, zajímal se… no a když jsme si teda vzali hypotéku, zase obrátil a celý rok jsem byla na všechno sama, nezajímal se o nás… ano, peníze domů nosil, ale to pro vztah a výchovu dítěte opravdu nestačí… nebo jsem asi náročná, nevím… ale jako ženská řešit celou stavbu domu sama, do toho se starat o dítě… víc mi s dcerkou pomohla moje maminka než on… Naposled jsme spolu spali před půl rokem… už před rokem jsme zkoušeli manželskou poradnu, jediné, co z toho vyplynulo, že je chyba v komunikaci… jenže my už fakt spolu nedokážeme komunikovat! Cokoliv jsme chtěli řešit, skončilo hádkou nebo prásknutím dveří… večery jsme trávili každý zvlášť, u televizem počítače, úklidem, u plotny… a to je nám oběma 27! při těch hádkách jsme si řekli i tak ošklivé věci, které prostě nedokážu překousnout (nadávali jsme si do krav a debilů, veškerá úcta k druhému byla ta tam). Tak se prostě partneři nechovají a opravdu nechci, aby v takovém vztahu naše dcera vyrůstala… doufám, že když to ukončíme teď, dokážeme aspoň kvůli dcerce spolu komunikovat a domluvit se na její výchově a péči… takhle se všichni akorát trápíme a je to k ničemu… já vím, že se mi strašně uleví, až budu sama s dcerkou, i když je mi jasné, že finančně na tom budeme hůř… možná to některým bude jasné, když řeknu, že já jsem štír a přítel blíženec… snad nejhorší možná kombinace pro dlouhodobý vztah… ani já určitě nejsem ideální a mám na tom svou vinu, že náš vztah dopadl takhle, to nepopírám… jediné co mě štve, že jsem se od něj nechala loni „ukecat“ a šli jsme do hypotéky a baráku… kdybych to skončila už loni, řešili bychom „jen“ péči o dcerku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102500
1.1.15 20:41

@tyna.andilek A ten dům je alespoň psaný na oba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
1.1.15 21:06

@j.a.n.i1 no, když na něj máme společnou hypotéku tak asi na oba… ale domem ručíme, takže dům je vlastně psaný na banku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
1.1.15 21:07

Smutné je hlavně to, že se znáte takových let a vlastně se neznáte když spolu nemluvíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
1.1.15 21:15

@tyna.andilek Bohužel stavba domu je vždy náročné období pro vztah. Obdobně jako dítě. Když je vztah pevný, tak ho utuží, když ne, tak naopak sklouzne na druhou stranu. A vy jste toho zdárným příkladem. Přišlo víc starostí a vztah dospěl ke svému konci. Píšeš dobře, že je škoda, že ste se pustili do stavby baráku.
Na druhou stranu také jsem zažila dětství, kdy otec jako chorobný žárlivec doma dělal šílený scény. Maminku měl hrozně rád, ale nedokázal se ovládat. Maminka byla v klidu-kvůli nám. On se nechtěl odstěhovat, rozvést…a my jako děti jsme si moc přály, aby od nás odešel. Když mě bylo 14 let, tak odešel a nám se hrozně ulevilo. Takže plně podporuji stanovisko, že v případě, že vztah není funkční a není šance na zlepšení, tak je lepší od sebe odejít. A kvůli dceři spolu vycházet dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.1.15 21:19

@tyna.andilek No hele, ať je to jak chce, být Tebou, opustím postoj typu „on dělá naschvály“ a „přece tu nebudu navěky“. Dcera je stejně jeho jako Tvoje, on možná taky má pocit, že děláš naschvály, takže jste na tom stejně - a v takové situaci bys měla v první řadě řešit, aby se dítě cítilo dobře. Čili počítat s tím, že se nebudeš stěhovat daleko, snažit se s ním vycházet maximálně v provozních věcech (a nepřistupovat k němu hned předem negativně), atd.

Jinak s tou hypotékou je to standardní úprava. Ale je to samozřejmě masakr. Můj kamarád je právník, právě na tyto věci se specializuje, a právě říká, že nepochopí, že třeba se svatbou dneska kdekdo dělá ciráty, nechce se „vázat“, a přitom takovou hypotéku si lidi spolu berou jako by se nechumelilo, a pak se diví, jakej je to problém, když se rozejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102500
1.1.15 21:25
@tyna.andilek píše:
@j.a.n.i1 no, když na něj máme společnou hypotéku tak asi na oba… ale domem ručíme, takže dům je vlastně psaný na banku… :nevim:

Tak, to že jste oba na hypotéce ještě nutně nemusí znamenat, že jste taky oba vlastníky toho domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
1.1.15 21:26

@Riky69 ano, to máš pravdu, to smutné je… ale včera to vygradovalo, když jsme se hádali, do toho za námi přišla dcerka, fňukala, nevěděla, co se děje, tak jsem ji vzala do náručí, abych jí uklidnila a on jak smyslu zbavený mi ji začal rvát z náručí a když mu to nešlo, tak mi aspoň jednu ubalil… dcerka začala neskutečně ječet a to byla ta poslední kapka… snad mi někdo z vás rozumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
1.1.15 21:40

@lasička1 jsem ráda, že mé rozhodnutí aspoň někdo chápe a podporuje… bylo toho víc, co se ve vztahu stalo a teď se to všechno nahromadilo… ano, teď vím, že už jsem to měla udělat loni, ale stalo se a musím se s tím nějak poprat… prvobodem mého života je teď dcerka, hlavně pro ní chci to nejlepší, aby byla šťastná a vyrůstala v klidném prostředí, ne v prostředí plném hádek a napětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
1.1.15 21:44

@Slečna Ferka já se samozřejmě nechci stěhovat bůh ví kam, ale kdoví, co život přinese… ale to nemá smysl teď asi řešit, co bude za X let…i on se může o dcerku přestat zajímat a platit… oba si nemůžeme být ničím jistí… Ale já se fakt snažím o domluvu a on je zatím ukřivděný, asi má uražené ego nebo co, ješitnej chlap no… ale doufám, že když budeme od sebe, půjde nám komunikace a dohoda o dcerku lépe…

Já se chtěla vdávat, ale on se k tomu nikdy neměl „prý jen kus papíru“… ale já jsem teď ráda, že jsme se nevzali… ještě kromě hypotéky a dítěte řešit rozvod, to už by mě asi kleplo… i když by asi majetkové vyrovnání bylo v tuto chvíli v manželství jednodušší… ale co, já mu dům klidně nechám, chci mít už klid a dcerka nezažívala takové stresové situace, jako včera, když jsme se hádali a pak mě ještě před ní praštil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
1.1.15 21:47

@j.a.n.i1 tak tomu nerozumím… v katastru je psaný jen přítel a banka tam má psané zástavní právo na pozemek, já tam nikde uvedená nejsem, ale vlastně dům ještě v katastru zapsaný není, kolaudujeme teprve příští týden… tak teď vlastně nevím, jak a kdo tam bude uvedený a co by to pro mě znamenalo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102500
1.1.15 21:52

@tyna.andilek No, když tam nebudeš, tak celkem blbou situaci, protože si vedená na hypotéce a tedy po tobě banka může chtít abys splácela, ale z domu ti nebude patřit ani cihla a nemůžeš tedy rozhodovat vůbec o ničem. Na základě čeho kolaudujete, kdo je v papírech ke stavbě vedený jako stavebník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna