Rozvod, dítě a RL

41882
2.9.13 10:43

Rozvod, dítě a RL

Zakládám diskuzi za kamarádku, snad někdo poradí. :kytka:

Jsem v rozvodovém řízení, čekáme na termín rozvodu, vše by mělo být vyřešeno při prvním sezení. S přítelem se snažíme o mimi, je pravda že pokud se mimi narodí do 300 dni po nabytí právní moci bude se dítě automaticky jmenovat po bývalém manželovi? Nebo můžu dopředu ohlásit jináho otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101794
2.9.13 10:46

@lyrica Ano a dopředu nahlásit jiného otce nemůžeš, můžete se s přítelem akorát vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7212
2.9.13 10:46

Je to tak, bude v RL tvůj ex. Bohužel se s tím nedá nic dělat, leda až potom soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 10:47

Měla jsem to taky tak, dobrovolně jsme se pár dní před termínem vzali než aby měla dcera v rl uvedeného jako otce mého exmanžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.9.13 10:47

Tak to kamarádku moc nepotěší. Já jsem byla přesvědčená, že tohle lze nějak řešit, tohle by mě vůbec nenapadlo. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 10:48

@lyrica nelze většina lidí se radši odhodlá k té svatbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101794

@lyrica No, řešit to lze - svatbou ;) ale je otázka, zda ji tohle řešení potěší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

No tak to jsem sama zvědavá, co mi na svatbu odpoví :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
2.9.13 10:50

@lyrica hele já se na to taky nějak nadšeně netvářila, s přítelem jsme neměli v plánu se brát ale když jsme zjistili že je to jediná možnost tak jsme se vzali, jen my a dva svědci žádná sláva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.9.13 10:52

Tyo přitom mi přijde, že to přidělává dost starostí. Třeba co kdyby se žena rozhodla, že svého ex zkusí vysát z peněz a chtěla po něm alimenty. Když je uvedenej v RL. Pak řešit otcovství, i když by on věděl, že fakt otcem není :think:
Nebo to je blbost? :mrgreen: Já tomu jako moc neroumim, ale přijde mi to fakt zvláštní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101794
2.9.13 10:53

@lyrica Zas na druhou stranu, pokud se rozvedou na jedno stání, tak vypadá, že se rozcházejí jako lidé a tedy ani ten soud o popření otcovství by neměl být nijak obtížný a mělo by se to též zvládnout na jedno stání… A po přechodnou dobu holt bude v RL někdo jiný, ne že by to potěšilo, ale pokud je možné se s ex rozumně domluvit (a nežije-li zrovna v zahraničí), tak to zas až tak život nekomplikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.9.13 10:54

@j.a.n.i1 jj, to máš zase pravdu, myslím že by se jistě domluvit zvládli. Spíš myslím že by kamarádka ale měla trošku špatnej pocit z toho to s ex řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
2.9.13 10:54

Pokud nabude účinnosti nový občanský zákoník, tak to nemusíte řešit svatbou, ale souhlasnym prohlášením všech tří osob před soudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101794
2.9.13 10:55
@lyrica píše:
Třeba co kdyby se žena rozhodla, že svého ex zkusí vysát z peněz a chtěla po něm alimenty. Když je uvedenej v RL. Pak řešit otcovství, i když by on věděl, že fakt otcem není :think:
Nebo to je blbost? :mrgreen: Já tomu jako moc neroumim, ale přijde mi to fakt zvláštní :mrgreen:

No, to by byla blbá ona, protože on by okamžitě dal na soud popření otcovství a velice pravděpodobně by ona zaplatila celé soudní výlohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
2.9.13 10:55

@j.a.n.i1 to mě nenapadlo :mrgreen:

No ale každopádně fakt zírám teda 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...