Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakládám diskuzi za kamarádku, snad někdo poradí. ![]()
Jsem v rozvodovém řízení, čekáme na termín rozvodu, vše by mělo být vyřešeno při prvním sezení. S přítelem se snažíme o mimi, je pravda že pokud se mimi narodí do 300 dni po nabytí právní moci bude se dítě automaticky jmenovat po bývalém manželovi? Nebo můžu dopředu ohlásit jináho otce?
@lyrica Ano a dopředu nahlásit jiného otce nemůžeš, můžete se s přítelem akorát vzít.
Je to tak, bude v RL tvůj ex. Bohužel se s tím nedá nic dělat, leda až potom soudně.
Měla jsem to taky tak, dobrovolně jsme se pár dní před termínem vzali než aby měla dcera v rl uvedeného jako otce mého exmanžela
Tak to kamarádku moc nepotěší. Já jsem byla přesvědčená, že tohle lze nějak řešit, tohle by mě vůbec nenapadlo. ![]()
@lyrica No, řešit to lze - svatbou
ale je otázka, zda ji tohle řešení potěší…
@lyrica hele já se na to taky nějak nadšeně netvářila, s přítelem jsme neměli v plánu se brát ale když jsme zjistili že je to jediná možnost tak jsme se vzali, jen my a dva svědci žádná sláva
Tyo přitom mi přijde, že to přidělává dost starostí. Třeba co kdyby se žena rozhodla, že svého ex zkusí vysát z peněz a chtěla po něm alimenty. Když je uvedenej v RL. Pak řešit otcovství, i když by on věděl, že fakt otcem není ![]()
Nebo to je blbost?
Já tomu jako moc neroumim, ale přijde mi to fakt zvláštní ![]()
@lyrica Zas na druhou stranu, pokud se rozvedou na jedno stání, tak vypadá, že se rozcházejí jako lidé a tedy ani ten soud o popření otcovství by neměl být nijak obtížný a mělo by se to též zvládnout na jedno stání… A po přechodnou dobu holt bude v RL někdo jiný, ne že by to potěšilo, ale pokud je možné se s ex rozumně domluvit (a nežije-li zrovna v zahraničí), tak to zas až tak život nekomplikuje.
@j.a.n.i1 jj, to máš zase pravdu, myslím že by se jistě domluvit zvládli. Spíš myslím že by kamarádka ale měla trošku špatnej pocit z toho to s ex řešit.
Pokud nabude účinnosti nový občanský zákoník, tak to nemusíte řešit svatbou, ale souhlasnym prohlášením všech tří osob před soudem.
@lyrica píše:
Třeba co kdyby se žena rozhodla, že svého ex zkusí vysát z peněz a chtěla po něm alimenty. Když je uvedenej v RL. Pak řešit otcovství, i když by on věděl, že fakt otcem není
Nebo to je blbost?Já tomu jako moc neroumim, ale přijde mi to fakt zvláštní
No, to by byla blbá ona, protože on by okamžitě dal na soud popření otcovství a velice pravděpodobně by ona zaplatila celé soudní výlohy…