Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Blekota píše:
Tak to jen tak nemůžou. Vystěhování by muselo proběhnout soudně. Pokud tě domů nepustí, zavolej cajty, oni rádi společně s hasiči otevřou dveře
Ale prdlajs, nikdo ti dveře otevírat nebude. Vyhodit ji nemůžou, pokud k tomu použijí násilí bilat policii. Ale pokud je matka schopna, nechápou, proč by dítě svěřili otci aby se i ne staral prarodiče kdZ matka má zájem.
@helbell No, to co jste zaplatili na jeho dluhy za dobu manželství by myslím šlo (tedy polovina z toho) získat při vypořádání majetku, problém je v tom, že do toho je ještě sakra daleko a ty musíš vyřešit prostředky teď.
@helbell píše:
Proc protoze ho miluju? je to smesne? Pokud ano tak jsem ve svete kteremu nerozumin.nam to financne fungovalo a kdo dnes nema dluhy? my to vse platily vzdy
Třeba osobně bych si nedovedla představit, že platím chlapovi dluhy, které si nasekal s bývalou partnerkou/manželkou ![]()
A navíc, protože ho miluješ? Jenomže z lásky se nenajíš, z lásky nezaplatíš teď právníka, z lásky nezaplatíš 3 nájmy dopředu, na vše potřebuješ peníze. A pokud své vlastní peníze strkáš do dluhů chlapa, pak je to hodně velký problém, láska neláska.
@helbell píše:
@zoidberg proc trosku? tak chlap ze me tohle udela, sebere mi prostredky a i deti a bude si vesele zit dal???a mluvila by jste stejne byt na mem miste? on i okoli priklonil na svou stranu. Ve finale i kdyby byla chyba jen u me tak prece jsme se brali v dobrem i zlem nejde jen nekoho pouzit a odhodit nebo ano?
Ano jde!
Pokud jsi měla čas na to dát se dokupy a neřešila jsi to, tak se ucho utrhlo!
Jo a okolí se přikloní většinou k vlastnímu názoru, lidi nejsou ovce.
Každá akce vyvolává reakci.
@zoidberg ;ano ucho se utrhlo podle meho manzela jsem cas mela ja to vidim jinak ale nemam silu se uz hajit
@zoidberg ;ano ucho se utrhlo podle meho manzela jsem cas mela ja to vidim jinak ale nemam silu se uz hajit
@pikola píše:
@helbell no to samé jsi řešila už v červnu, ne?
Resila a od te doby se i prez me jroky nezmenilo nicmjen to ze me vyhazuje a bere deti.
Holky me je zle ze me samotne jak jsem tohle nechala dojit daleko. Ale je se bala ze zustanu sama jako vzdy kdyz jsem priznala problem tak odeme lidi utikali. Proto jsem to tutlala az me to stalo manzelstvi. Ja mu rozvod podepisu ale deti nemuzu jen tak odevzdat to nejde ![]()
@helbell píše:
Ty jsi to ale nechávala vyhnít celý rok (psala jsi to v prvním příspěvku).
Bezplatné poradny bývají ve městech. Když si dáš do vyhledávače bezplatná právní (nebo nevím jaká) poradna a přidáš město, kde bydlíš, určitě Ti tam něco vyjede.
Začni už něco dělat, jinak fakt přijdeš o všechno.
Já bych na Tvém místě vyhledala právní poradnu (aby Ti řekli, jestli Tě manžel může vypakovat a jak by to mohlo být s dětmi), dále bych vyhledala okamžitou psychologickou pomoc (tuto bezodkladně). Můžou Ti pomoc třeba najít jiného psychiatra, kdo bude mít volno dřív. To, že si Tvůj manžel myslí, že nejsi v pořádku, ještě neznamená, že je to pravda. Navíc on je teď na koni, tak začni řešit svůj zdravotní stav. U soudu Ti uškodí, když to dál nebudeš řešit.
Držím Ti palce, je to fakt hrozná situace. ![]()
@Kobea píše:
Ty jsi to ale nechávala vyhnít celý rok (psala jsi to v prvním příspěvku).Bezplatné poradny bývají ve městech. Když si dáš do vyhledávače bezplatná právní (nebo nevím jaká) poradna a přidáš město, kde bydlíš, určitě Ti tam něco vyjede.
Začni už něco dělat, jinak fakt přijdeš o všechno.
Já bych na Tvém místě vyhledala právní poradnu (aby Ti řekli, jestli Tě manžel může vypakovat a jak by to mohlo být s dětmi), dále bych vyhledala okamžitou psychologickou pomoc (tuto bezodkladně). Můžou Ti pomoc třeba najít jiného psychiatra, kdo bude mít volno dřív. To, že si Tvůj manžel myslí, že nejsi v pořádku, ještě neznamená, že je to pravda. Navíc on je teď na koni, tak začni řešit svůj zdravotní stav. U soudu Ti uškodí, když to dál nebudeš řešit.
Držím Ti palce, je to fakt hrozná situace.
Vyhnit jsem to nechala, mezitim jsem mu porodila dite, podala trestni oznameni na svou mamu za pronasledovani, pohrbili jsme manzela babicku /slunce tehle rodiny/… On je silnej ma silne rodinne zazemi me jen nadava za bordel a tak sam si neodnesa ani talir ze stolu. Ja jsem hrozne selhala vim to. my se slovne rozvadeli uz kolikrat a ja si nechtela priznat ze ke me mohl mit takovy odpor. Jsem na nej vazana protoze to byl jedinny clovek komu jsem verila a dnes on na me ani nekouka kdyz spolu mluvime. Psychyatra mam jen nrmam kde bydlet a deti mi taky bere teda rika nez se dam do kupy ale to je horsi nez ted zustat sama bez deti. Ma na vrch a dava mi to znat. Kdyz nam nabidly partnerskou poradnu tak na me jecel ze ne ze z nej blazna neudelam.
Omlouvam se nejak mi to divne vklada komentare snad se vyznate. ![]()
@helbell
Co tedy vzít děti a jít někam do azylového domu? Víš, zkrátka to řešit takto. Jako tohle prostě není ten případ, kdy svěří děti otci za tím si stojím!
@helbell Měla jsem doma podobného debila s podobnými nápady, jako máš Ty. Vím, jak je těžké v takovém prostředí přežít se zdravým rozumem. Terorizoval mě on i jeho rodiče. O domácím násilí bych mohla napsat knihu (a to jsem nedostala ani jednu ránu). Ale já jsem měla zastání v mém bráchovi a rodičích, dále v přátelích. Takže jsem na to nebyla sama, i když žít tam jsem sama musela
.
Opravdu se přestaň hrabat v minulosti, nemůžeš na tom nic změnit a neutápěj se v sebeobviňování (vím, jak je to těžký). Co se stalo, to se stalo a minulost se nedá změnit.
Začni si plánovat budoucnost. Je potřeba mít všechno rozmyšlené, jak co budeš dělat a řešit. Všechno si zjisti. Zkus tu právní poradnu, ať se aspoň od něčeho odpíchneš. Nic není ztraceno. Hlavně neudělej nějakou kravinu.
Tak jsem se rozhodla jedu do te obcanske poradny pak budu mozna moudrejsi a mene zoufala