Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@helbell píše:
Ale ja uznavam svou chybu. K psychyatricce jdu koncem mesice a dvakrat jsem uz byla. Me jen vadi ze prijdu o vse. Nemam nikoho jen ty dete a vidat je jednou za 14 dni jako mama snad neni normalni ne.kdyz jsem zvladala rodinu a chodila do prace tak mi nikdy nepomohl a ted bude za hrdinu. pardon jdu bl…
hele, pokud jsi si jistá, že vše zvládneš, tak začni bojovat taky tvrdě. Můžete je mít ve střídavé péči, nevidím důvod, proč by ne (když by o ně usilovat stejně tak jako ty). Ale musíš mít zázemí, příjem a hlavně hlavu v klidu ![]()
No hlavně je základ mít „papír od psychiatra“, že jsi v pořádku a jsi schopná zvládat péči o děti.
Na tom to bude celé stát.
Já bohužel znám osobně (proto anonymita) podobný případ, manžel pořád manželku nechtěl vyhodit, protože i přesto, že je psychiatricky mimo a přitom si to dostatečně neuvědomuje, že se špatně stará o děti atd., tak jí miloval.
Vyhodil ji, až když to málem skončilo tragicky.
A ona taky byla z mnoha stran (kterým vykládala svou verzi příběhu) za chudáka, co ji terorizuje manžel. Tak to jen pro ostatní uživatelky…
To, že tě manžel vyhodil z domu, protože se máš nechat zavřít do blázince, může prostě znamenat, že už na to nemá nervy, jsi opravdu nemocná a potřebuješ pomoc.
A něco na tom bude, když ty sama o tom mluvíš, že máš problémy, notabene které už rok neřešíš…
Zjistila jsem ze vyhodit mne nemuze ale dava mi to sezrat jinak…
@helbell píše:
Zjistila jsem ze vyhodit mne nemuze ale dava mi to sezrat jinak…
Například?
@Blekota píše:Nekomu
Například?
@Blekota píše:
Například?
Nekomunikuje semnou ohledne synu, myslim tim zakladni informace o skolce jidle koupani… Sebral mi kartu k bankomatu, mame jeden ucet na jeho jmeno ale finance spolecne. zablokoval mi telefon ktery sel take prez nej. s tchyni mi a detem probiraji veci…
@helbell Tak za této situace bych si na soud podala žalobu na výživné na manželku… zhoršit váš vztah už nemůžeš.
@helbell píše:
Nekomunikuje semnou ohledne synu, myslim tim zakladni informace o skolce jidle koupani… Sebral mi kartu k bankomatu, mame jeden ucet na jeho jmeno ale finance spolecne. zablokoval mi telefon ktery sel take prez nej. s tchyni mi a detem probiraji veci…
Takže, okamžitě nacupitej na úřad, jestli dostáváš mateřskou, rodičovskou tak si ji nech přeposílat pouze a jedině na svůj účet. Účet v bance ti zařídí během 15minut. Na telefon se vyprdni, kup si předplacenou simkartu, v kauflandu u pokladen jich je, můžeš si i pak zavolat.
Ostatní nevím, je potřeba právníka.
@helbell A co jsi s tím udělala ty? Máš už za ten týden udělaný nový bankovní účet a na něj přepsanou mateřskou? Doufám, že tento měsíc už to nepřijde na manželův účet!!! Zjistila sis jaké jsou v okolí možnosti azylových domů? Jsi už v nějakém pořadníku? Zažádala sis o svěření dětí do péče?
@Daduka neco jsem vyridila, neco ne a hlavne kazde reseni ma rub i lic… Ted budu s detmi v byte manzela a zbytek ukaze praxe
Holky tak jsem uplne nadne. Doma je to k nevydrzeni, ten muj dela kroky k tomu aby mi sebral deti a jeste me tim depta. Denne to probira s rodicema za zavrenymi dvermi. Vsechny proti me postval. Dal mi nabidku ze kdyz mu deti dam tak mi je bude pujcovat jak se soudne dohodneme. V dobe kdy bude v praci mu je bude vychovavat matka (nasemu mladsimu je 7 mesicu!!!) penize mi nedava jeste si rekl o pul najemneho z materske, doma mi s nicim nepomuze. Na pravnika nema a vubec nevim co ted.
![]()
@helbell To je hrozný. Měla jsem podobný teror, ale já jsem se tedy sebrala a zdrhla jsem i s dětma. Chtěla jsem vydržet do konečného rozhodnutí soudu, ale nešlo to. Taky jsem mu musela platit a když už to nešlo, tak nedával žádné peníze on mě.
Ten můj taky probíral s rodiči kdeco a měl smolíka.
Jak to máte s bydlením a s majetkem. Šlo by tam udělat nějaký ústupek z Tvé strany? Máš kam jít?
Moc s Tebou cítím. Úplně se mi vrací to, co jsem zažívala před lety. Je to už hodně dlouho, přesto je to pořád stejně hrozné
.
@helbell Ahoj, takže jak radily holky převést mateřskou nebo už spíš rodičák. Taky jsem to dělala. Zajdi na sociálku vše jim vysvětli a popros je jestli by ti pomohli napsat předběžné opatření ohledně svěření dětí a výše výživného, soud musí u předběžka rozhodnout do 7 dní a taky ti poradí ohledně azylového domu. Kartu ti sebrat nemůže ae budíž už se stalo takže na soud zadej navrch na výživné na manželku, to zdůvodni tím že ti nepřispívá na domácnost atd. a znovu zajdi do té právní poradny poradí ti ohledně tohoto návrhu jestli jde i předběžným opatřením. Jakmile budeš mít v ruce předběžný opatření že máš děti u sebe tak na ně musí platit a nesmí ti je odvézt jen tak.Co mám zkušenost tak u předběžka příjde jen rozhodnutí a to platí okamžitě, žádný zvaní k soudu, většinou to schvalují navrhovateli což bys byla ty. Hodně štěstí, jo a nic mu neplať pokud neplatí on tobě nic tak vyžadovat půlku najmů může ale nedomůže se ji neboť můžeš argumentovat že krom zaplacení nájmu nepřispívá nijak jinak na domácnost a vše tahneš sama.
Rodiče nebo nějaká kamarádka by ti s bydlením nepomohli? V takovéhle atmosféře bys neměla zůstávat. Stejně si ale myslím, že si za celou situaci můžeš sama. Odkládala jsi řešení předtím a zdá se mi, že odkládáš i teď.
@Ignácie píše:
Rodiče nebo nějaká kamarádka by ti s bydlením nepomohli? V takovéhle atmosféře bys neměla zůstávat. Stejně si ale myslím, že si za celou situaci můžeš sama. Odkládala jsi řešení předtím a zdá se mi, že odkládáš i teď.
Pokud jsi na všechno sama, tak se to všechno špatně organizuje. Zrovna mně zakladatelka odepisovala, že měla náročný rok, tak řešila jiné věci.
To je dobře
. Potřebuješ někde začít a zjistit, že Tvoje situace není tak bezvýchodná, jak v tuto chvíli vypadá
.