Rozvod, rozchod a psychika

Anonymní
22.9.12 20:18

rozvod, rozchod a psychika

Ahojky,
mam dotaz na ty, ktere musely udelat to tvrde rozhodnuti a odejit ze vztahu s osobou a mely male dite.ten dotycny v danem vztahu permanentne zustat chce, vy ale vite, ze presel veskere hodnoty a meze (tedy duveru). ten dotycny vzdy k diteti mel vztah a doma byl funkcni, tedy pomahal, kde mohl.
Ten rozchod je z me strany jasny. Brecim jako zelva.
Jak jste to zvladaly, co vám pomohlo prosím nejvíc. rozum to rozhodnuti chape, jen emoce jsou totalne v prd…i. ex byl navenek pan dokonaly a dite vymodlene. momentalne je mi ho lito, co se z nej stalo a ze mu nemohu pomci.
mozna bych stála o uzavřenou skupinu - pokud tu neco takoveho existuje.
 diky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.9.12 20:50

Co mně pomohlo? Rodina, kamarádky, které mě nenechávaly samotnou a neustále pro mě vymýšlely akce, když byl malý u ex. A taky návrat do práce. Musela jsem se vrátit z důvodu rozvodu dřív do zaměstnání. Spoustu věcí tam bylo nových a já neměla čas přemýšlet nad sebou.
V počáteční fázi také antidepresiva. Užívala jsem je sice jen krátce, ale na ten prvotní šok a šílenou úzkost zabraly.
No a pak už jen čas - v té době mi tohle přišla nejblbější rada, ale ono to tak prostě je.
Postupem času zjistíš, že žít jde i bez něj, zase se směješ, řešíš všední starosti a život jde dál.
Asi jinak, než sis představovala nebo vysnila, ale jde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 21:43

V zamestnani jsem, takze to problem nebude. spis jde o to, ze byt mi zustal a vse mi ho pripomina (nejsem sentimentalni typ),ale proste se zboril se mi sen o stastne rodine, tedy být od sebe, bych jeste snesla i novou partnerku bych zkousla, vim, ze by se o syna i tak zajimal. ale on ted ma problem sam sebou, takze v podstate jsem synovi zbyla jen ja. coz rozumove davam, ale on proste „najednou umřel“ a neni tady.
nevim, jak to mam popsat…
depresi nemám, sebevraždit se nechci, venuji se maximalne synovi, ale sebemensi naznák okolí pomoci mě dojímá a nabírám.., normálně jsem zcela v poho a jen tak se nrozbrečím, spíš jsem typ studený čumák

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 21:45

Jo a mam tendenci mu volat, což on bere jako že mi chybí a očekává, že vyměknu a bude se moct vrátit, nebude:-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 21:45

Jo a mam tendenci mu volat, což on bere jako že mi chybí a očekává, že vyměknu a bude se moct vrátit, nebude:-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 22:17

A co je vůbec důvodem k rozchodu u Vás? Můj exmanžel si našel milenku, zamiloval se a já ho vykopla. Také mi bydlení zůstalo. Doporučuju, pokud finance dovolí, změnit alespoň maličkosti. Samo nevyměníš kuchyň, ale třeba příbory, prostírání atd. Mně to docela pomohlo.
Jinak jsem taky docela studený čumák, ale zas nemá cenu hrát si na hrdinku a pomoc odmítat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 22:33

Ahojky, já uř to tu psala v jinem prispevku - hraje.ale protože je VS, tak to krasne umi zakamuflovat, tvrdi, ze je to ve spolecenskych mezich, dluhy ma na hranici, takze pro nej pohoda, zatim splaci. ale v podstate je to takova nevera, byli jsme se ve vztahu tři, já, on a hraní. a on si vybral hraní.
zbytek fungoval na jednicku - já na mrtvici, ostuda v rodińe - malomesto, vsichni se tu znaji, a on zcela v poho, co vysiluji. ja okamzite rozvod, a on vycitky beru tatu rodine, já tedy rozvod 100%,ale zkusime to. poslední sance a on to tento tyden prokaucoval, dluhy nema, ale provalilo se, ze hraje.. a me uz to nebavi..
pratele to zatim nevi, protoze se stydim i za neho, je mi lito malyho, co mu proved, klasika - statsná rodina a ted rozvod (rozumove chápu, ze to není traga, ale psychicky je to rana, já proste verila, ze to vyjde - 2 roky jsme spolu zili, pak se vzali, za 2 roky se narodil malý, vymodlený, pak dalsi 3 roky pohoda, pak nejake problemy, prisel diky financni krizi o praci a musel mimo region, ale ja myslela, ze to ustojime, jezdil, jak jen mohl, az jsem prisla, ze on to bohuzel neustal a zacal v praze hrat, nejdrive pry jen s klienty - paak chimera, ze chtel vyhrat zaklad na byt, abychom v praze nemuseli brat tak velkou hypoteku, no kecy), chteli jsme stehovat a on do toho planoval se mnou dalsiho potomka a vubec mi nerekl, ze hraje!!!chapete to, tady byl za pana dokonaleho.
takze brecim, protoze je troska, ze mu nemohu pomoc a protoze ten srab to nechce, do toho malý - mami, proc se tata odstehoval¨
ted klasika v zamestnani si na mne smlsou - ta byla vzdycka namyslena, pan dokonaly, tak ten se fakt povedl
no to vse zvladnu
ale pak si uvedomim, ze az budu nemocna, ze mi nikdo neuvari caj - nikdo nezajede nakoupit, nikdo se nepritulí a nerekne mi, co a jak
zapnu telku a jsou tam filmy, ktere jsme nahravali ci seriali, ktere jsme koukali spolu, jim jidlo, co jsme jedli spolu a opet si na nej vzpomenu, tenhle syr je bezvy, ten jsme kupovali a pak si uvedomim, ze to kupovat nemusim, neb uz to jist nikdo nebude
no proste taková psycha, já chápu - ze je to detinské, ale proste to tak mám
sestra mi tvrdi, ze se mi prece muselo ulevit, ale me se neulevilo, spis jsem si uvedomila, ze jsem asi mela vic rada, nez jsem si dovedla pripustit (ale to nic nemeni na tom, ze je s nim finito, to fakt je)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 22:39

A pak klasika, nekdo tady je, kdo by me utesil, a ja ted mam tendenci se mu ozvat abrecet na rameni, vim ze z jeho strany spis jde o sex nez o vztah, i kdyz i to neni vylouceno (je nezadaný a sám), takze furt premyslím, napsat, nenapsat-
pak - musis se z toho vyhrabat sama, nemuzes do toho tahat dalsi emoce,
ja totiz na povrchu vypadam jako suverenka, a asi by ani z toho sexu nic nebylo, brečela bych jako želva, ale třeba by mi to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 22:40

Jo a jinak nejsem ten typ, co bych musela mermomocí resit vse sexem, sex byl u mne spojen vzdy s city a s duverou, ale ta byla ted poslapana, takze uz nevim coby

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky