Pomáhá vám chlap s dítětem?

401
22.9.12 14:02

Pomaha vam chlap s ditetem?

Ahoj rada bych znala vas nazor a taky to jak se vasi chlapi podileji na peci o male deti. Manzel je moc hodny a da se rict, ze temer na vsem se domluvime. Problem je jen kdyz jde o naseho syna. Manzel ho ma urcite rad, ale aktivne se nedokaze nebo nechce zapojit. Za cely rok si ho nikdy nevzal na prochazku, sam si s nim nehral nebo nehlidal. Asi trikrat jsem mu ho nacpala a tech reci u toho. Jsem zoufala, protoze maly k nemu nechce a breci u neho. A manzel jen sedi u televize nebo pc. Takze komplet domacnost a prcek lezi na me. Mam pocit ze nas bere jako pritez a pokazde se nemuze dockat az pujdem s malym ven. Tvrdi mi ze zadnej chlap nevozi kocarek takze je to ok. Navic ted zacal znova studovat takze ani unaveny z prace neni. Nevim jak dal tak by me zajimal vas nazor jestli jsem tak divna nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
22.9.12 14:04

Ano pomáhá. Jaký si to uděláme, takový to máme.
Já bych s chlapem, který by o naše společné dítě nejevil zájem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
22.9.12 14:05

Mame to doma uplne stejne, ne vsichni chlapi jsou ale takovi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.12 14:05

Tak u nás tatula samozřejmě hlídá, je s malou (10měs.) rád, všímá si ji, koupe ji i ji dá papu když je třeba :) Což jsem moc ráda. Měli by si k sobě najít nějak cestu si myslím :think: ;)
Jinak sám s kočárkem by asi taky nejel :D

• Citovat
  • Upravit
15977
22.9.12 14:06

Pomáhá i s domácností. Od 3 hod ranní k ní stává on a po kojení jí nechává odříhnout.
A kočárek vozí. Rád.
To, že nepomáhá normální není. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
22.9.12 14:07

@zdenik1988
nevím co říct..přijde mi toto povídání jak ze sedmdesátejch osmdesátejch let.. na to že je rok 2012 mi to přijde smutný, že ještě takovej tatínek existuje.
Jen jedna poznámka - chlapi běžně vozí kočár - stačí se o víkendech rozhlídnout po městě - když ženský vaří a chlapi procházkujou.
Podle mě bude muset tatínek být trochu aktivnější a nebo ho budeš ty muset opravdu natvrdo úkolovat, třeba tu práci a potřeby prcka jen nevidí, ale když mu řekneš - potřebuju abys s ním ted chvíli stavěl kostky nebo koukal do leporela a já uvařím atd …tak to třeba udělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
22.9.12 14:07

Nesnesla bych, kdyby se jí po příchodu z práce nevěnoval a kdyby mi nepomáhal. To bych byla radši sama, když by to vyšlo stejně nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
22.9.12 14:08

Ahojky, tak můj manžel se o malýho stará od narození a zvládá veškerou péči. Ale jsou chlapi, kteří jsou schopni se i dítě postarat/hrát si s ním až když je větší, když s ním můžou hrát fotbal, jezdit na kole apod. což může být váš případ. Zkusila bych s ním promluvit, někteří chlapi prostě na miminka nejsou ;)
A teda, že chlapi nejezdí s kočárem pravda není, já jich potkávám spoustu a ten můj taky jezdil moc rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
22.9.12 14:08
@Anonymní píše:
Tak u nás tatula samozřejmě hlídá, je s malou (10měs.) rád, všímá si ji, koupe ji i ji dá papu když je třeba :) Což jsem moc ráda. Měli by si k sobě najít nějak cestu si myslím :think: ;)
Jinak sám s kočárkem by asi taky nejel :D

Jo s kočárem ho to taky nebavilo. Pamatuju si, jak na první procházce pořád pindal, že je to divný jen tak chodit a tlačit kočár a bezcílně bloumat a když jsem mu řekla, že alespoň hodinu bychom dát mohli, tak se málem složil :D Jinak hlídá přes den, přes noc, vodí a vyzvedává ze školky, bere ho sebou na volejbalový turnaje…Některý chlapy dítě začne bavit až když začne být interaktivní, ale myslím že je na nás, abychom jim ukázaly, že i s půlročákem se dá něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
22.9.12 14:09
@Anonymní píše:
Jinak sám s kočárkem by asi taky nejel :D

My máme dokonce ještě kočárek fialovo-růžový a jak rád jezdí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sylviii

Ze zadnej chlap nevozi kocarek neni tak docela pravda, jsem nedavno videla hned dva vedle sebe:D

• Citovat
  • Upravit
1304

Jen chci říct, že tatínek mých dětí byl a je zcela plnohodnotný rodič - čili zvládá jednak běžnou péči - nakrmit, převlíct, uvařit, ale i zabavit a vyprocházkovat co je prostě potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
22.9.12 14:10

Já teda mám doma velkého pomocníka, vstává k holkám, pečuje o ně když jsou nemocný i v noci, vyzvedává ze školky, jezdí po doktorech, přebaluje, uvaří, nakrmí, uspí…jediný co mi vadíže se málo zapojuje do her se starš- společné hry, dovádění atd…na prochajdy s kočárkem nikdy moc nebyl, chodíme spolu.ale občas je vyhodím to zas jo..myslím že by se tvůj měl vác zapojovat a na procházky tatínci rozhodně chodí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
22.9.12 14:10

Divná nejsi, jen ho víc zapojuj, jak do péče o dítě, tak o domácnost. On dítě nechtěl? Není snad taky jeho?
Na mě taky leží celá domácnost, úklid, vaření, děti, ale manžel pracuje, prozatím na třísměnný provoz, studuje VŠ, a maká kolem baráku- a v domě taky, momentálně má rozdělanou druhou koupelnu ( téměř celý dům, až na velké práce, postavil svépomocně). Takže toho má až až, a u nás nehrozí, že by si jen tak sedl na celé odpoledne k pc nebo tv. No a když už já potřebuju někam odejít, např před dvěmi týdny, mě sestra pozvala do wellnesu na 3h, tak bez řečí hlídal, nebo včera přijel po 19h ze školy a měl na noční, tak okoupal a uložil prostřední, až pak si pojedl a jel do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
22.9.12 14:11
@Sylviii píše:
Ze zadnej chlap nevozi kocarek neni tak docela pravda, jsem nedavno videla hned dva vedle sebe:D

Jo můj muž se vždy domluvil a kámošem a kočárkovali spolu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria