Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zdenik1988
prostě je tak trochu lenošnej..malinko? A nebo má pocit, že nic nemusí, protože proč by měl, když ty vše zvládneš levou zadní? ![]()
Jak to je? Zkusilas psí oči a trochu skuhrat aby se ustrnul?
Což mi teda přijde hrozný, muset takhle taktizovat, ale některýmu chlapovi to prostě nedoteče.
@zdenik1988 mi to nezní, že žiješ s dospělým chlapem, ale že máš ty děti dvě, z toho jednoho zastydlýho puberťáka. Píšeš o tom, jak je hodnej, ale z hodnosti se chleba neupeče. Asi jediné, co by šlo udělat je mít rozpravu na téma „jsme oba rodiči“, případně taky „oba žijeme v jedné společné domácnosti“. Pokud se veškeré jeho povinnosti sestávají ze školy a dřepění u PC, tak je zkrátka líná veška a v podstatě mu to prochází, protože se s tebou stačí pohádat a má zase na nějakou dobu klid.
@Gladys
tak nějak a ještě tu může být právě i ten faktor - cp bych se dřel když nemusím - ona zvládá…proto jsem se na to i zakladatelky ptala.
Nečetla jsem celou diskuzi, nicméně u nás doma je to takto: Manžel samozřejmě doma něco dělá, vždyť tu bydlí i on, ne? Takže vynáší koš, s umýváním nádobí se střídáme, vysává, umyje třeba sprcháč… Prostě se domlouváme a o práci v domácnosti se dělíme.
S dcerou (půl roku) je rád, hraje si s ní, nosí ji třeba půl hodiny po domě a všechno jí ukazuje a říká. Koupeme spolu, v noci k ní vstává on…
Podle mě to v pořádku není, když se muž nepodílí na chodu domácnosti a péči o děti ![]()
Nepřijde mi to v pořádku…mě přítel pomáhá, o malou se postará rád (je jí půl roku), pohlídá když potřebuju…a že chlapi kočárek nevozí? Kde na tom ten tvůj byl nebo kde to žijete? My když jdeme s přítelem někam spolu, tak mi kočárek nechce dát
To samé kamarádi v okolí…promluvila bych si s ním, kde je problém, to mu jako chlapovi nevadí, že jeho vlastní dítě u něj pláče a nechce s ním být? To by můj chlap asi nepřežil…
Naštěstí pomáhá, od malinka přebaluje, krmí, hrají si spolu, blbnou, chodí spolu ven, hlídá, když jdu na cvičení, nebo ke kadeřnici…teď zrovna spolu olizují citron a dělají na sebe držky ![]()
Jo a k tomu kočárku…kolikrát jsem se musela prát o to, abych mohla kočárkovat.
S manželem máme domácnost na půl, o dítě se stará, když je doma. Přebaluje, každý večer koupe (výjimka je jen, když není doma), ukládáme spolu. Na procházku s kočárkem chodíme o víkendech spolu (v týdnu chodím sama, manžel nás občas stihne jen an cestě z práce) a to chce řídit on (od kočárku mě odstrkává
), není pro něj problém jet s kočárkem ven sám. Když chci jít večer ven s kamarádkou, není problém tu dítě nechat, muž se postará, dá kaši, mlíko. Poprvé jsem byla pryč na celej večer už těsně před koncem šestinedělí a zvládl to.
Kdyby k rodičovství nepřistupoval takovýmhle způsobem a choval by se, zakladatelko, jako tvůj muž, druhé dítě bych si s ním nikdy nepořídila, protože bych dvě děti doma už měla. Jeho výmluvy jsou poměrně trapné, je líný a nechce se mu makat, ty za něj vše uděláš, tak co by se snažil (pohádat se a urazit je jednodušší).
Příspěvek upraven 22.09.12 v 14:51
Muj manzel pomaha hodne. Kazdy vecer koupe, je to takova jejich chvilka. Ja dam veceri, manzel si mezitim nachysta vodu a hracky do vany, ja mu syna zanesu nebo jde sam a prijdou v pyzamku, namazani, zuby vycistene. Odpoledne jak prijde manzel z prace, tak chodu s kocarkem na prochazku, ta trva 1-3 hodiny, jak kdy.
Ted si navic hledam brigadu, takze 1-2× v tydnu bude hlidat vele odpoledne i s vecernim uspavanim a mozna icely vikendovy den a on se na to tesi. Je se synem moc rad, ja ho nenutim, chodi s nim ven dobrovolne.
@zdenik1988 píše:
Ahoj rada bych znala vas nazor a taky to jak se vasi chlapi podileji na peci o male deti. Manzel je moc hodny a da se rict, ze temer na vsem se domluvime. Problem je jen kdyz jde o naseho syna. Manzel ho ma urcite rad, ale aktivne se nedokaze nebo nechce zapojit. Za cely rok si ho nikdy nevzal na prochazku, sam si s nim nehral nebo nehlidal. Asi trikrat jsem mu ho nacpala a tech reci u toho. Jsem zoufala, protoze maly k nemu nechce a breci u neho. A manzel jen sedi u televize nebo pc. Takze komplet domacnost a prcek lezi na me. Mam pocit ze nas bere jako pritez a pokazde se nemuze dockat az pujdem s malym ven. Tvrdi mi ze zadnej chlap nevozi kocarek takze je to ok. Navic ted zacal znova studovat takze ani unaveny z prace neni. Nevim jak dal tak by me zajimal vas nazor jestli jsem tak divna nebo ne?
Nepříjde mi to v pořádku ale… mně manžel také sám od sebe s ničím nepomáhá…přes týden bývá dlouho v práci…o víkendu většinou ráno dlouho spí, pak „dle jeho slov“ má děsně práce - musí, to, ono a tak…ve zkutečnosti jenom u kafe celé dopoledne řeší, jak má moc práce a já lítám kolem dvou dětí, prádla, vaření atd..pak je oběd, po obědě si musí lehnout, protože ho to děsně zmohlo…
to už bývám nasr. ná!!
ale ničím ani hádkou a vyhrožováním ho nedonutím k ničemu…
Problém vidím v tom, že je tak zvylý z domu - nikdy nic nemusel doma dělat - ani uklidit po sobě hrnek když dopil
všechno dělala maminka!!
Jediné co dělá, tak starší občas ráno zavede do školky a když někam jdeme spolu, tak veze kočárek.
Vzdala jsem to, už po něm nic nechcu, všechno si řeším sama, ale podle toho večer vypadám…
otázka je jak dlouho mě to bude bavit snášet
inko XYZ
Tak můj pomáhá a hodně. pokud není v noci v práci, hlídá kluka, každé odpoledne se stará jen on a já mám klídek, chodí s ním na procházky… Takže mám doma fakt skvělého otce, se starší dcerou se učí, večer spolu brouzdaj po netu. Ne, nemůžu si stěžovat, a děkuji za to. ![]()
Můj chlap se o syna dokáže postarat stejně dobře jako já, zapojil se hned po příchodu z porodnice. O víkendech k němu i v noci vstával, abych si mohla pospat
No, ale horší je to s domácností, to ho musím úkolovat, jinak má sklony k lenosti ![]()
@Verca1989 píše:
Nepřijde mi to v pořádku…mě přítel pomáhá, o malou se postará rád (je jí půl roku), pohlídá když potřebuju…a že chlapi kočárek nevozí? Kde na tom ten tvůj byl nebo kde to žijete? My když jdeme s přítelem někam spolu, tak mi kočárek nechce dátTo samé kamarádi v okolí…promluvila bych si s ním, kde je problém, to mu jako chlapovi nevadí, že jeho vlastní dítě u něj pláče a nechce s ním být? To by můj chlap asi nepřežil…
No přesně tak, jak jdu někde s nimi, nikdy nevozím, prostě mi kočárek nedá ![]()
WildcherrY:skoda ze ten muj nema kamarada s miminkem