Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tohle téma teda spíše zakládám pro vylití srdíčka; vím, že vyřešit to nejde.
Veřejně se i tím nadpisem přiznávám, že fakt nemám ráda manželovu ex. A není v tom teda zášť ani něco podobného - nemám ji ráda, protože je děsně otravná. A otravuje tím i jejich děti.
Neustále řeší prkotiny, ty následně chce velmi důkladně řešit s námi. Když není žádná prkotina na obzoru, to nevadí, však ona nějaký ten problém vymyslí.
První příklad: Máme děti vrátit ve 3 odpoledne, ráno v 8 zavolá, že je musíme vrátit nejpozději do 10. Za pět 10 jsme byli u nich doma, ona začala hysterčit, že jí to mezitím přestalo vyhovovat a že musí pryč a musí ještě uklidit a bůhví co. A že si máme děti opět odvézt a přijet s nimi v ty tři. To odmítneme, je to autem 45 min jízdy. Následuje další scéna s výčitkami a výhrůžkami.
Druhý příklad: už víc jak půl roku trvající scény, proč nemůžeme na víkend k nám vzít i její dítě z nového manželství. Že jsme sobečtí a chceme se jí mstít. Následuje scéna s výčitkami a výhrůžkami.
Třetí příklad: oznámí, že chce chodit na italštinu a máme si přijet pohlídat děti vždy v úterý a čtvrtek mezi 17:00 a 17:45. Řekneme, že ne. Následuje scéna a výčitky.
Normálně bych nad tím mávla rukou, ale všechno se to odehrává před dětmi. Nejsou to mimina, vnímají hodně bystře. A pak si na víkend odvážíme děti, co v autě brečí, že chudák maminka.
Jak už ji konečně máme poslat do p…le? Hlavně když má manžel strach ji něco vyčíst, protože ona pak vyhrožuje dětmi.
Jinak ještě dodám, že řeč s ní moc není, odmítá se na tohle téma bavit. Takže promluvou se to nevyřeší.
Radu nemám, jen s tebou soucítím
Zaplať Bůh že můj chlap nemá s ex děti a nevídáme ji ani jeden ![]()
@Anonymní píše:
Radu nemám, jen s tebou soucítím![]()
Zaplať Bůh že můj chlap nemá s ex děti a nevídáme ji ani jeden
Díky moc
Já jsem trpělivá a dokážu nad spoustou věcí mávnout rukou, ale prostě toho začíná být moc. ![]()
Poradila bych jen jedno, doslova a dopísmene dodržovat soudem určené návštěvy (dle rozsudku vracite ve tři tak vracíte ve tři. tečka) a jinak se s ní vůbec nebavit, ať si scénuje do prázdné stěny.
Nic jiného mě nenapadá, kamarád má podobnou ex, zkoušel to podobrém, pozlém, ustupoval, hádal se. A nic jiného než co je napsáno výše, mu bohužel nepomohlo, takže radím z jeho zkušenosti ![]()
Jinak když mu nechtěla dcerku vydat, tak zavolal policii, že bývalka nedodržuje soudem stanovené návštěvy a bral si ji za asistence policie - ostuda jak brno, ale bejvalka dala aspoň na chvíli pokoj.
No nazdar, to je kráva jak vyšitá, která si z Vás dělá babysiting zdarma. tady to asi bezbolestně nepůjde
musíte drsně, prostě říct, bude to po našem a hotovo. A když řekne, že nedá děti, tak at to řekne před nima, že když nechcete děklat poskoky, že je nechce dát…a když nedá, manžel má taky svoje práva, dát je musí, dá se to řešit pak soudně…no a nebo se nad to povnést, jiná nebude, děti povyrostou a taky se to zlepší
A nebo se s ní zkus „skamarádit“..a ona Vaše spolščné děti (pokud máte) hlídá? to je totiž to samé ![]()
Ahoj, mame podobnou ex. Jednu dobu zabiralo to co radi Mar_tanka. Ted uz nezabira ani to, dite jsme rok nevideli. Jen dneska se ozvaka, ze chce vic penez ![]()
Ale ooravdu nejlepsi je dodrzovat to co je v soudnim rozhodnuti. My jsme ji jednu dobu taky vychazeli vsemozne vstric, dite u nas byvalo klidne 14 dni v kuse, vozili jsme ji, kam si urcila. Ale kdyz jame ha ni jednou cekali 5h v nakupnim centru, kdy kazdoz hodinu psala, ze se o chvilku opozdi, byla to posledni kapka
Preju pevne nervy a snad to u Vas nedopadne ve vysledku, tak jako u nas
Vida, zrovna jsem ve svém tématu řešila, že je mi líto vnuka, kterého si k sobě odmítá brát jeho nevlastní babička (matka snašina nového muže) a bere si jen svoji vnučku.
No, není to jednoduché.
@valkil píše:
Ne vždy je to v rozsudku uvedeno, já tam nic takového nemám…
Ale asi by nebyl problém to tam dodatečně doplnit?
tak tak, pokud to není přesně stanoveno, tak může požádat soud o přesné určení, a to z důvodu složité komunikace s matkou…no prostě vysvětlit, proč požaduje časové údaje.
@veverik no ale otec má na dítka nárok je vidět v určených návštěvách…to by si měl vydupat (i právě za asistence policie, když to nejde jinak).
Ono by totiž mohla být matka popotahovaná za nedodržování rozsudku, nebo pohrdání soudem nebo tak něco - nevim, jak přesně to klasifikovat, ale vim, že ona mu ty děti vydat MUSÍ. Ten kamarád to právě taky řešil, i přes sociálku i soud a bývalka snad dostala i nějakou pokutu a bylo jí soudcem jasně řečeno, že dítě je povinna v danou hodinu připravit k převzetí (krom doložitelné nemoci a pod.)
Jo, je vdaná a s otcem dítěte žije. Ale on jí má očividně na háku, když něco chce. O svěření do naší péče jsme s manželem mluvili, ale v současné době s malou, hypotékou a bytem 3+1…prostě bychom to nedali. Navíc děti chodí do školky a školy, jsou tam zvyklé na vesnici - horko těžko pak si zvykat na město. Navíc ani nemáme reálně moc šancí - ona žije v domě na vesnici, je na mateřské, školu se školkou mají děti asi 5 minut pěšky. Navíc se stará o ně dobře. Na druhé straně my oba pracujeme (manžel navíc má směny a pohotovosti). Že bychom vzali s sebou na víkend i Vaška, to by nešlo - zaprvé už tři děti v bytě jsou maras, čtyři by byly sebevražda. A upřímně bych měla dost velký strach, kdyby se něco stalo. Stačí mi, jak vřeští, když si kluk pokecá kalhoty jogurtem…
Jinak v rozsudku mají stanoveno „dle dohody“. Doslova soudkyně tehdy řekla, že jestli si nechtějí počkat na další stání, tak to odsouhlasí.
@montchitchi myslím, že je čas požádat soud o upřesnění rozsudku, když dohoda nefunguje ![]()
@Kalla1412 Samozřejmě že nehlídá, naše dítě označuje jako parchanta. Hlavně že ona otěhotněla se sousedem, když ještě byla v rozvodovém řízení.
@Mar__tanka1983 píše:
@montchitchi myslím, že je čas požádat soud o upřesnění rozsudku, když dohoda nefunguje
Jo jo, taky to tak vidím. Nejhorší je vidět, že to prostě odnášejí i ty děti a tím, že je máme jen o víkendu, tak to ani moc neovlivníme.
@Bábrdl No, ona to má podobně, protože rodiče jejího nového manžela taky ignorují děti z manželství s mým manželem. Nejpitomější je to na Vánoce apod.