Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@veverik píše:
Mar_tanka no podani navrhu mozna jo, ale pravnik. Kazda schuzka 2000, jedno stani u soudu 5000. Ji je jedno, kolikrat k soudu pujde, jeji mut su pravnika plati paušalem, takze predpokladam, zd by se odvolavala do alejuja. Stejne jako pri rozvodu, tak aby muze pripravila o co nejvic penez a mela z toho blazeny pocit
tak u rozvodu je to jiná, tam se dohaduje majetek.
ale u úpravy styku? na co právník? Běžnou praxí je víkend co dva týdny, případně dva dny v týdnu mezi tím. To není na žádné velké hádání, ne?
a teda, rýpnu si, i když to nemyslím zle, ale mě by syn asi za těch pár tisíc stál, i kdybych na ten soud měla rok šetřit ![]()
@montchitchi píše:
@Mar__tanka1983 Vidíš, to nás nenapadlo. Ono to ani není tak hádka, jako scéna z její strany. Ale hrát mrtvého brouka by možná na chvíli zabralo. Občas když už je toho moc, tak se sebereme a jdeme čekat ven. Ale naposled za námi přilezla až ven.
No já bych k nim vůbec nelezla. Čekala bych před barákem nebo tak někde. Ideálně aby na mě „nemohla“ a kdyby přilezla, dělala bych toho mrtvého brouka, nebo řešila důležitý telefonát
Hlavně se tvářit, že ji má člověk totálně na háku, mohlo by jí to přestat bavit ![]()
Nechápu jak si může dovolit Vám chtít nacpat své dítě ![]()
To je už vážně k smíchu - zakladatelko zvedni telefon, a pověz ji, že potřebuješ jít na Italštinu ty - a že si u ní za hodinu, že ji tam dovezeš prcka
![]()
Jsem nasraná i za tebe - nedivím se ti. Normálně jak holky radí - budem jezdit v tolik a tolik a nazdar bazar. Fakt se s ní nesrat.
![]()
@montchitchi
Tak to vůbec nechápu, měla by to být inteligentní ženská
Situace je to hrozná, fakt nevím, co poradit
Já se předávání manželovy dcery neúčastním, většinou pro ni jezdí sám, a to je jeho bývalá v pohodě, normálně se vždycky dohodneme a snažíme se navzájem si vyjít vstříc. Jednou potřebuje něco ona, jindy zase my. Jak píšeš, nejvíc to odnesou ty děti, ale ne vaší vinou. Myslím, že v této situaci děláte dobře, že si Vašíka neberete. Mohlo by se to pak stát pravidlem, a to neznám nikoho, kdo by si bral na víkend pravidelně cizí dítě, když už tak má tři na hlídání.
Mar_tanka, tak o tom zadna, manzelovi dcera za to taky stoji. Mozna by to vysoudil, ale jak zabranit tomu, aby ona i nadale dite nenavadela. Dite nam tady kazdy sudy vikend neprobrecelo, protoze mama mu rika jak je nestastna, kdyz s nim neni, jak ji to strasne ublizuje. Nezazivat sceny pri predavani.
To byl ten duvod, proc nakonec i manzel prestal volat policii k predani. Ona je vtala za dcerou, rekla ji, ze je na ni zavolal tatinek, ze k nemu nechce jit a ze ji odvedou nasilim. Dite breci, nechape co se deje, proc to teda ten tatinek dela.
O svereni do pece, nebo stridavce uz jsme taky uvazovali, ale dovedes si predstavit co by delala? Ja sw nechci bat vyjit s ditete ven.
Takze asi tak no. Uvidime jak se to vyvrbi, dneska ji muz napsal, ze je samozrejme ochotec dat vic penez, ale musi dite vidat…
@veverik jedna minuta se seznam.cz
http://www.rodinausoudu.cz/…ditetem-vzor
napsat, poslat na soud
pokud nemáte přemrštěné nároky, mělo by to vyřešit jediné stání.
edit: i to navádění může soud řešit (i když je to složité), i to napsat do toho návrhu, že matka dítě proti otci štve, soudce ji pak upozorní, že to dělat nesmí, a pokud s tím nepřestane, tak zase soudy…jenže to už je těžké, pokud dítě nemá vlastní rozum, ani sto volů s ním pak nehne a bude při předávání řvát jak tygr…
a kolik je dítku? třeba už je ve věku, kdy by se to dalo i jemu nějak rozumně vysvětlit.
Opět kamarád a jeho případ - matka ji taky proti tátovi štvala, holce byly čtyři a po pár návštěvách, kdy zjistila, že se jí u táty nic nestane, tak je s ním ráda a mámu při hysterických výpadech „nevnímá“ ![]()
Naopak je u táty radši, protože výletujou, pořád se něco děje, zatímco doma ji máma maximálně posadí k nintendu
Příspěvek upraven 21.09.12 v 18:04
@zichisek Když je zima nebo prší, tak dovnitř prostě musíme - někdy to trvá i půl hoďky a malá mi tak dlouho v autosedačce nevydrží, ani kdybych se na hlavu stavěla.
Jinak ani jeden z nás se ji nesnaží nějak provokovat, někdy ani neodpovídáme na věci, které jsou vyloženě provokace. Jenže někdy to prostě nevydržíme a bráníme se.
@Kači01 Tak já se tomu nevyhnu, protože jediné pravidlo, které platí je, že musíme v pátek vyzvednout děti ve 4 ze školky a školy. Takže já ve 3 skončím v práci, pokud nedělám zrovna z domu, což je v pátek výjimka), většinou vyzvednu manžela (pracujeme asi ob jednu ulici, akorát já potřebuju auto i během dne) a musíme vyrazit. Domů přes celou Ostravu ve špičce bychom to už nestihli.
@veverik píše:
Mar_tanka, tak o tom zadna, manzelovi dcera za to taky stoji. Mozna by to vysoudil, ale jak zabranit tomu, aby ona i nadale dite nenavadela. Dite nam tady kazdy sudy vikend neprobrecelo, protoze mama mu rika jak je nestastna, kdyz s nim neni, jak ji to strasne ublizuje. Nezazivat sceny pri predavani.
To byl ten duvod, proc nakonec i manzel prestal volat policii k predani. Ona je vtala za dcerou, rekla ji, ze je na ni zavolal tatinek, ze k nemu nechce jit a ze ji odvedou nasilim. Dite breci, nechape co se deje, proc to teda ten tatinek dela.
O svereni do pece, nebo stridavce uz jsme taky uvazovali, ale dovedes si predstavit co by delala? Ja sw nechci bat vyjit s ditete ven.
Takze asi tak no. Uvidime jak se to vyvrbi, dneska ji muz napsal, ze je samozrejme ochotec dat vic penez, ale musi dite vidat…
@montchitchi píše:
@Kači01 Tak já se tomu nevyhnu, protože jediné pravidlo, které platí je, že musíme v pátek vyzvednout děti ve 4 ze školky a školy. Takže já ve 3 skončím v práci, pokud nedělám zrovna z domu, což je v pátek výjimka), většinou vyzvednu manžela (pracujeme asi ob jednu ulici, akorát já potřebuju auto i během dne) a musíme vyrazit. Domů přes celou Ostravu ve špičce bychom to už nestihli.
Aha, já jsem si to myslela, že to u vás nejde ![]()
Ahoj já jsem taky bývalka ale my jsme se ex celkem dohodli vyzvedává si je ve tři v pátek a vrací v neděli ve tři a to jednou za 14dní. S novým přítelem máme mimi a upřímně bych jim ho tam nedala…Taky jsme měli hádky a to hrozný ale ted to jde.Je pravda že nyní po letech se na jeho novou,,ženu" dokážu podívat a normálně jí říct ahoj… sice kamarádky nikdy nebudeme, ale beru ji jako holku co mě sice rozvedla ale má celkem ráda moje děti a dovolí aby se vídali s tátou ne každá by to chtěla…Držím palce
@zivo3ka Je prima, že se dokážete dohodnout. Nikdy dříve by mě to nenapadlo, ale teď fakt vidím, jak moc je to důležité. Třeba ty máš alespoň důvod být případně na novou ženu protivná, taky bych asi byla
Ale my jsme s manželem spolu začali chodit v době, kdy už spolu nežili (je pravda, že ještě nebyli rozvedení, ale to je díky šnečí rychlosti soudů). Navíc to byla ona, kdo si našel jiného chlapa, takže vůči mně nemá důvod pociťovat nějakou zášť. A pokud je to skutečně mnou, tak proč to neřekne na rovinu, a ne něco neustále pitvat před dětmi.
![]()
A děkuji
![]()
@montchitchi píše:
Ahoj holky, tohle téma teda spíše zakládám pro vylití srdíčka; vím, že vyřešit to nejde.
Veřejně se i tím nadpisem přiznávám, že fakt nemám ráda manželovu ex. A není v tom teda zášť ani něco podobného - nemám ji ráda, protože je děsně otravná. A otravuje tím i jejich děti.
Neustále řeší prkotiny, ty následně chce velmi důkladně řešit s námi. Když není žádná prkotina na obzoru, to nevadí, však ona nějaký ten problém vymyslí.
První příklad: Máme děti vrátit ve 3 odpoledne, ráno v 8 zavolá, že je musíme vrátit nejpozději do 10. Za pět 10 jsme byli u nich doma, ona začala hysterčit, že jí to mezitím přestalo vyhovovat a že musí pryč a musí ještě uklidit a bůhví co. A že si máme děti opět odvézt a přijet s nimi v ty tři. To odmítneme, je to autem 45 min jízdy. Následuje další scéna s výčitkami a výhrůžkami.
Druhý příklad: už víc jak půl roku trvající scény, proč nemůžeme na víkend k nám vzít i její dítě z nového manželství. Že jsme sobečtí a chceme se jí mstít. Následuje scéna s výčitkami a výhrůžkami.
Třetí příklad: oznámí, že chce chodit na italštinu a máme si přijet pohlídat děti vždy v úterý a čtvrtek mezi 17:00 a 17:45. Řekneme, že ne. Následuje scéna a výčitky.
Normálně bych nad tím mávla rukou, ale všechno se to odehrává před dětmi. Nejsou to mimina, vnímají hodně bystře. A pak si na víkend odvážíme děti, co v autě brečí, že chudák maminka.
Jak už ji konečně máme poslat do p…le? Hlavně když má manžel strach ji něco vyčíst, protože ona pak vyhrožuje dětmi.
Buď ráda, že máš chlapa, co umí říct NE! To je skvělá vlastnost. Většina chlapů by jí prostě vyhověla ve všem a opravdu by jí dělali babysitting kdykoliv
@PaníBovaryová píše:
Buď ráda, že máš chlapa, co umí říct NE! To je skvělá vlastnost. Většina chlapů by jí prostě vyhověla ve všem a opravdu by jí dělali babysitting kdykoliv
No, i my si ze začátku prošli obdobím, kdy existovala jedině odpověď ANO. Jenže pak to jednou přepískla, kdy manželovi řekla, že potřebuje pro malou peníze na boty, malá žádné boty nedostala a tak se manžel ptal po penězích a bylo mu řečeno, že to není jeho starost. To byl to jeho nakopnutí, od kdy umí říkat i NE.
@montchitchi No pro mě by byl už vrchol to, že chce, abych na víkend vzala i cizí dítě z nového manželství. Copak jsem její hlíádací služba, aby ona si mohla užít víkend?? ![]()