RTG při blokaci krční páteře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9306
8.1.15 13:08

RTG krční páteře

Ahojky všem :kytka:

Mám otázku, pozná se na rtg blokace páteře? :nevim:
Je to 14dní, co jsem si v leže při kýchnutí hnula s krkem. Následovala motolice, zalehlé ucho. Od té doby to mámp pořád :think: Hlavu jak beton, ale při otáčení nebolí, ale hrozně táhne. Když dám hlavu dolu jak kdyby měla 40kg! Bolí mě hlava, píská v uších.. To motání hlavy je hrůza :( A dneska jsem si volala na výsledky rtg a sestra říkala že tam je „jen“ nějaké zakřivení páteře.. Což vím, mám skoliózu krční a hrudní páteře + drobné výrustky. Povídá, že si mám dojít pro žádanku na rebabky :( Ty mě nijak nepomáhají :pocitac: Jak se pozná třeba skřipnutí nervu? Brala jsem Dorsiflex-nezabral, Guajacuran-taky ne. Už jsem zoufalá, trvá to 14dní a nelepší se to :( Na neurologii mě obvodní poslat nechce. :think: DÍKY ZA KAŽDOU RADU!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
8.1.15 13:20

@Šema Nepozná, na RTG jsou vidět jen kosti a jejich patologie-zlomenina…max výhřez plotýnky. Poznal by to neurolog. Ale stejně nic jiného než rehabku by ti nedoporučil, pokud se ti točí hlava při pohybu, ještě by mohl být problém ve středním uchu-to taky neurolog pozná a měl by to umět napravit. Jinak s páteří obecně se toho moc dělat nedá, jen cvičit, cvičit, cvičit…pravidelně denně, pořád…to trochu snižuje počet akutních problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.1.15 13:21

@Šema Jo a pokud už jsi někde na neurologii byla, tak tam zavolej a objednej se na kontrolu, třeba tě vemou i bez doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
8.1.15 13:23

Mě se něco podobného stalo, nejdříve mě nakázali klid a límec, aby to bylo v teple, to nepomohlo, tak mě poslali na magnetickou rezonanci a tam mi zjistili, že tam mam nějakou bublinu či co a naopak to potřebovalo rozhejbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
8.1.15 13:35

Dekuju
za odpovedi! Na neurologii jsem byla ale to je let a je to daleko, ted
uz bydlim jinde. Cvicit urcite budu ale ted cim vic bych se snazila, tim
hur :-( Uz mi z toho sibe. Jsem tady sama s detma a pri motani hlavy atd
si to umite predstavit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.1.15 13:41

@Šema Tak buď zatlač na obvoďačku, nebo prostě běž na neurolku a nenech se odbýt. Sice asi z tebe nadšení nebudou, ale co se dá dělat, když běžná léčba nezabírá, taky nějak musíš fungovat. A to cvičení jsem myslela v klidové fázi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
8.1.15 13:45

Budu
muset, trva to uz dobu. Kdybych to mela od svalu jak si mysli
obvodacka, tak by se nemusela drzet stolu kdyz rychle pohnu ocima :-( ach
jo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.1.15 13:48

@Šema No, vážně můžeš mít problém ve středním uchu-pohnou se kamínky, které zajišťují rovnováhu a pak tlačí tam kde nemají a člověk se motá, běž na neurolku, třeba i do služby-toho by ses sama nezbavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.1.15 13:54
@Šema píše:
Ahojky všem :kytka:Mám otázku, pozná se na rtg blokace páteře? :nevim:
Je to 14dní, co jsem si v leže při kýchnutí hnula s krkem. Následovala motolice, zalehlé ucho. Od té doby to mámp pořád :think: Hlavu jak beton, ale při otáčení nebolí, ale hrozně táhne. Když dám hlavu dolu jak kdyby měla 40kg! Bolí mě hlava, píská v uších.. To motání hlavy je hrůza :( A dneska jsem si volala na výsledky rtg a sestra říkala že tam je „jen“ nějaké zakřivení páteře.. Což vím, mám skoliózu krční a hrudní páteře + drobné výrustky. Povídá, že si mám dojít pro žádanku na rebabky :( Ty mě nijak nepomáhají :pocitac: Jak se pozná třeba skřipnutí nervu? Brala jsem Dorsiflex-nezabral, Guajacuran-taky ne. Už jsem zoufalá, trvá to 14dní a nelepší se to :( Na neurologii mě obvodní poslat nechce. :think: DÍKY ZA KAŽDOU RADU!

nekdy se to pozna - kdyz popisou trebas aplanaci krcni lordosy nebo vyslovene blokove postaveni - nepozna se teda akutni blok od dlouhodobejsich problemu.
Potize od patere muzes mit, zrovna tak, jako od vnitrniho ucha. Na krk je RHB, ucho obvykle odezni samo. Navsteva neurologa je na miste. meli by te vzit i bez doporuceni, ale muze to dlouho trvat. i s doporucenim to spis dlouho trva, nejlepsi bude vyjet nekam do spitalu a vycekat si jako akutni v prijmove ambulanci, pokud je ti hodne zle.
Skripnuti nervu bys poznala jako mravenceni, bolest nebo necitlivost v senzitivni oblasti toho konkretniho nervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
8.1.15 13:54

A nevis cim se to leci? Je to mozny. Ja po tom kychnuti mela zalehle ucho :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
8.1.15 13:58

Moc dekuju za odpoved!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
8.1.15 14:03

Jinak boli me to v miste jak konci pater a zacina lebka. Ne teda porad, poboliva a tlaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.1.15 15:00
@Šema píše:
A nevis cim se to leci? Je to mozny. Ja po tom kychnuti mela zalehle ucho :-(

co myslis? teda pokud mluvis na me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
8.1.15 15:08

Myslela že to vnitřní ucho jak se léčí. Tak volám do neurol. ambulance že bych tam zítra sjela a nikdo to nebere :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
8.1.15 16:14

Přesně na tyto potíže je moc dobrá jedna paní, kterou najdeš na www.jemnydotek.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí