Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud je v takovém stavu, jak popisuješ, tak jí budete muset zajistit odvoz k obvoďákovi případně večer na pohotovost. Tady asi babské rady moc nepomohou, zvlášť když má ještě jiné zdravotní problémy.
Mě před lety dával doktor na zánět průdušek Robintussin, červený na noc, modrý přes den. Zabralo to ![]()
Já bych ji taky raději k obvoďákovi odvezla a třeba tam i dopředu zavolat a domluvit se na nějaký konkrétní čas, zda by ji nevzal (mnoho obvoďáků to už dělá). Může to být opravdu už na atb, ale to by měl předepsat dr.
Nejlepší by bylo maminku odvézt k obvoďákovi. Jinak na průdušky je skvělý bioparox, je to inhalátor - antb, které pomáhá ![]()
@elen-ka
Já si právě taky myslím, že to je na ATB, ale v nemocnici jí to nechtějí napsat. Tam jsou dr. strašný hovada do téhle nemocnice je vstup na vlastní nebezpečí.
Jako dr. jasně slyší pouhým uchem, že to v ní sýpe a chrčí, ale dá jí blbý Kodein, který neléčí jen tlumí
A přitom při dialýze nesmí být správně žádná infekce, ale sejně to nechají být.. ![]()
@Anonymní píše:
@Maden
Právě, že nemám auto jinak bych jí odvezla hned to je jasné
Soused, pribuzny, taxi…? Ja bych moc neexperimetovala s nekym, kdo dojizdi na dialyzu
Jinak bych doporucila ACC long, ale zrovna v tomto pripade bych na divoko nic nenasazovala
A co Vincentka? I když u dialyzovaného člověka bych ji nepila, je tam příliš minerálů - kontraindikace. Tak Vincentkové inhalace, heřmánkové napářky - vše co prohřívá a vede k vykašlávání. Kdo napíše u produktivního kašle tlumivý Kodein, je fakt hovado
. Ještě dobře zabírá celkové teplo a hlavně teplo od nohou - teplé ponožky, bačkory. Taky hřejivé balzámy na hrudník, přikládání teplých brambor v nějakém sáčku… Poradila bych různé čaje, ale u těch dialyzovaných se tekutiny hlídají…
Bromhexin je na vykašlávání. Což na průdušky je vhodný. To že se kašel zhorsi je normální, má vykaslat hleny, na zklidnění kašle je codein nebo třeba zyrtec.
@pe-terka codein je lék na tlumení kašle. Dává se jen na noc, aby se člověk lip vyspal
@pe-terka
No právě já jsem to mamce taky říkala stím Kodeinem, ale byla tak zoufalá, že si ho vzala, ale stejně nezabral ![]()
Mě včera v lékárně nabízela Psí sádlo, že se to musí taky promazávat, ale myslela jsem, že je to blbost. Ale asi ne, měla jsem ho vzít. Bylinkový čaje apod. nesmí páč si opravdu musí hlídat tekutiny.
@Anonymní píše:
@Maden
Právě, že nemám auto jinak bych jí odvezla hned to je jasné
A obvoďákovi jste už asi volali, jestli by nemohl přijet, že?
Nějaká kamarádka s autem asi taky nic… Tak se zkus zeptat v lékárně. Syn měl na zánět průdušek ATB + Mucosolvan. Asi ti poradí víc, než tady.
Já nevím, praktický má návštěvy. Dojíždí za nemocnými, u kterých to zdrav. stav vyžaduje. Mají na to vyčleněné hodiny. Neexperimentovala bych se zdravím dialyzovaného pacienta, který se pořádně neudrží na nohou.
Ahoj,
Sestra v nemocnici jí teda poradila Bromexin, ale nevím asi taky žádná sláva. Nevíte co by mohlo pomoc?? Je slabá jak moucha a k obvodákovi nedojde a ten po pacientech nejezdí 

potřebovala bych poradit..
Moje mamka jezdí na dialýzu, a dostala šílený průduškový kašel, prostě má šíleně chycený průdušky. V nemocnici kam dojíždí na dialýzu jí nechtějí nic dát, nic je nazajímá. Kašle strašně, v noci se přímo dusí. Už je prosila i o ATB, alé ne místo toho jí dr. dal jen blbý Kodein, který jí stejně nezabírá
Budu opravdu vděčná za každou radu co by mohlo zabrat..