Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, dneska jsem zjistila, že jsem se nakazila touto „dětskou infekcí“. Jenže jsem těsně před porodem a mám strach, že po porodu nakazím miminko. V porodnici mi řekli, že to k porodu nevadí, ale jak potom, to nevím. Dočetla jsem se, že by miminko mělo mít protilátky ode mne, pokud nemoc již propukla. Nemáte někdo zkušenost? A po jaké době se Vám děti přestaly osypávat?
Nevím, jak je to s tím přenosem. Respektive protilátkama. Vím, že první nákaza je orálně-fekální cestou a další prý snad i kapénkami a nevzniká na to imunita. Starší syn to dotáhl nedávno ze školky, měli tam epidemii. On to nechytl, chytl do mladší syn a byl to teda masakr. Upřímně už bych to nemusela víckrát zažít, nedovedu si to představit u novoše s průběhem, co měl náš malej. My jsme týden vůbec nespali, padali jsme teda na hubu. On pořád řval, protože měl pusu plnou pupenců, pět dní byl jen na mléku… olezlý byl šíleně, osypávat se přestal asi po 3 dnech a slezlo mu to do měsíce. Potom se mu začaly loupat cáry kůže, teď mu slízají nehty. Hnus.
Ježíš chudáček. No ono je pravda, že těch průběhů je hrozně moc. Někdo má jen vyrážku, někdo jen pár puchýřku a někdo bohužel se celý oloupe. Tak hlavně že už to máte skoro za sebou a ať už vás to brzy přestane trápit úplně. Díky
@petraw On je atopik, doktorka říkala, že ti mají tyhle kožní projevy vždycky horší a výraznější, takže i to asi hraje svou roli, ale bylo to šílené. Nerada na to vzpomínám. Tak přeji, ať je mimčo v pohodě! ![]()
Moc díky. Nezbývá než věřit, že to za ní odnesu já, což bych byla vážně ráda.