Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Chápu tě…já zase psychicky nezvládám gynekologii, rozhodla jsem se dokonce že radši nikdy nebudu mít sex ani děti než docházet na gyndu…
Na rentgenu plic jsem byla asi ve čtyřech letech, matně vzpomínám, že jsem se musela „připlácnout“ na nějaký studený plác bez trička…Nevím, jestli bych to zvládla dneska
No, ale to Ti nezaručí, že budeš zdravá.
@ka2ka píše:
Klid toho chlapa jak píšeš tvoje prsa absolutně nezajímají, určitě už jich viděl stovky a některý i hezčítakže se nevzrušuj
Achjo, tyhle kecy typu „doktor jich viděl, myslíš si, že na té části těla je něco speciálního“ se objeví v každé diskuzi
Já trpím fobií z gyn. vyšetření, probírala jsem to s psycholožkou a ta dost nadávala na lidi, co podobné kecy prohlašují.
@AjaF píše:
No, ale to Ti nezaručí, že budeš zdravá.
Já vím, ale co mám dělat…když se mě gynekoložka pokusila vyšetřit, skončilo to zvracením a omdléváním přímo v ordinaci…řešila jsem to s psycholožkou, psychoterapeutkou, sexuoložkou, léčím se na psychiatrii, zkusila jsem snad všechno možné…a nic…shodly se na tom, že ta fobie pramení ze zneužívání v dětství, ale jak mi pomoct netuší, zatím nic nefunguje.
S gynekoložkou jsme se dohodly na tom, že mi jednou za rok udělá aspoň utz přes břicho, tuhle část vyšetření zvládám bez problému.
@Anonymní píše:
Jsi ze zdravotnictví? Jak víš, že je to u nás možné?
Na jare jsem byla na rtg plic. V tricku bez podprsenky.
Samotnou me to prekvapilo.
Příspěvek upraven 02.11.23 v 11:56
Byla jsem ve sportovní podprsence bez kovových částí a kostic. Kalhoty jsem měla na sobě.
@Anonymní píše:
Chápu tě…já zase psychicky nezvládám gynekologii, rozhodla jsem se dokonce že radši nikdy nebudu mít sex ani děti než docházet na gyndu…
Na rentgenu plic jsem byla asi ve čtyřech letech, matně vzpomínám, že jsem se musela „připlácnout“ na nějaký studený plác bez trička…Nevím, jestli bych to zvládla dneska
Budou tady na tebe útočit místní Jezinky/Bezinky. Zakladatelku i tebe chápu. Mám PTSD na podkladě mnohaletého sexuálního zneužívání v dětství. Gynekologické vyšetření jsem zvládla absolvovat v pozdějším věku. Mám od počátku jednu stálou gynekoložku, která se mnou prošla vším možným. Dítě mám také. V menší porodnici bylo možné vykomunikovat přítomnost pouze ženského zdravotnického personálu.
Např. na mamografické vyšetření chodím se zprávou od psychiatra. Zdravotníky předem informuji, že mohu reagovat jakkoliv nestandardně. Při posledním vyšetření jsem zamrzla. Nevěděla jsem kde jsem ani co se se mnou děje. Pamatuji si z vyšetření naprosté minimum. Přesto jsem se setkala z pochopením, šetrným přístupem a snahou mi pomoci situaci zvládnout projít. Na RTG jsem šla bez zprávy. Nikoho jsem neinformovala, kromě praktika, který se mě ptal, zda zvládnu vyšetření absolvovat. Na RTG jsem se samozřejmě chovala nestandardně, ale nikdo se ke mně špatně nechoval. Jsem si ovšem velice dobře vědoma toho, že záleží, na koho člověk narazí. Vše je o lidském faktoru. Nehledě na to, že české zdravotnictví mnohdy nepřistupuje k pacientům v bio-psycho-sociální rovině. Zrovna gynekolog by šel domluvit v nesmluvních klinikách, kde je přístup k pacientům na úplně jiné úrovni, než v přetíženém systémovém zdravotnictví.
@Anonymní píše:
Achjo, tyhle kecy typu „doktor jich viděl, myslíš si, že na té části těla je něco speciálního“ se objeví v každé diskuziJá trpím fobií z gyn. vyšetření, probírala jsem to s psycholožkou a ta dost nadávala na lidi, co podobné kecy prohlašují.
každej má nějakou fobii a z něčeho strach a víš co stejně na tu gyndu musíš jít a tomu strachu se postavit takže je lepší si uvědomit že tě nikdo fakt nebude okukovat a vzít to v klidu než se v tom topit ![]()
@ka2ka
Já jsem se pokusila tomu strachu postavit, ale nezvládla jsem to, sotva jsem z té kozy slezla, tak jsem se pozvracela a vyvrátila… Řešila jsem to s mnoha odborníky z oblasti psychologie, léčím se na psychiatrii, ale žádný efekt.
@Anonymní píše:
@ka2ka
Já jsem se pokusila tomu strachu postavit, ale nezvládla jsem to, sotva jsem z té kozy slezla, tak jsem se pozvracela a vyvrátila… Řešila jsem to s mnoha odborníky z oblasti psychologie, léčím se na psychiatrii, ale žádný efekt.
to je mi líto, já se nutím se svojí fobií fungovat lepší se to, ale trvá to léta a bude to trvat ještě x let, mě psycholožka řekla trénovat se pomalu a postupně
@Lorre píše: Že bych začal pracovat jako pan na rentgenech? To zní dobře
Proč ne, stačí se jen připravit na přijímačky na lékařskou fakultu a po třech letech studia, x složených zkouškách, obhajobě bakalářské práce a státnicích můžeš jít do toho ![]()
https://www.lf2.cuni.cz/…ka-asistence
@Anonymní píše:
@ka2ka
A nemuzou ti dat nejaky oblbovak? Me dali jakousi tabletku pred cisarem a kdyby me videla nahatou cela nemocnice tak by mi to bylo jedno ![]()
@Jemako píše:
A nemuzou ti dat nejaky oblbovak? Me dali jakousi tabletku pred cisarem a kdyby me videla nahatou cela nemocnice tak by mi to bylo jedno
Můžu se na to zeptat na psychiatrii…ale je to složitější, trpím totiž navíc také vaginismem, v té nejtěžší formě, takže se gynekoložce ani nepovedlo do mě dostat ![]()
@Anonymní píše:
Můžu se na to zeptat na psychiatrii…ale je to složitější, trpím totiž navíc také vaginismem, v té nejtěžší formě, takže se gynekoložce ani nepovedlo do mě dostat
To je mi moc lito… Zkus se zeptat a treba neco vymysli.