Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alisekR píše: Více
Nikdo tady nešíří kraviny. Nauč se číst laskavě všechny příspěvky. Ano, bílí plášť je úplně normální muž jako každý jiný a ano člověk v tomto případě žena má a to ze zákona právo výběru lékaře včetně pohlaví, zvláště pokud se jedná o vyšetření či prohlídku ohledně intimních a sexuálních částí ženského těla, tudíž vršek a spodek.
A ano, že na RTG, CT, EKG a další nemusí sundávat tričko, nikdo jí nutit nemůže, takové vyšetření se provádí buď s podprsenkou nejlépe látkovou, či sportovní, nebo si žena sundá podprsenku, ale nechává si na sobě tričko, či tílko. To jsou fakta. Stejné to, že nikdo nemůže nutit člověka na prohlídku či vyšetření, vše a každá prohlídka včetně preventivní a každé vyšetření je pouze dobrovolné, opět ze zákona. Každý má právo na doprovod nejen do čekárny, ale i do ordinace a být u každého vyšetření či prohlídky a to včetně gynekologie. Žádná prohlídka a to ani gynekologická není povinná. Pracuji v oboru práva přes 20 let, tak mi prosím tady nepište vaše moudra.
@Anonymní píše: Více
Ano možné to je, pracuji v oboru práva mnoho let, vše tady je pravdivé. Buď si sundáš podprsenku pod tričkem a necháš si triko či tílko, nebo si můžeš sundat tričko a necháš si podprsenku. Nejlepší varianta je sundat si pod trikem podprsenku, ale tričko si nechávaš. Nikdy se nemusíš celá svlékat, hezky den přeji. V mnoha případech se tak už normálně děje, pokud se náhodou někde stane, že vás bude někdo nutit, tak se musíte ozvat a dát jasný nesouhlas. Ale jinak je to celkem běžná věc, není žádný důvod abych jste byla nahá…
@Anna367 píše: Více
Ano, šíříš tady mýtus, kterak doktoři chlapi se třesou na každý prsa, co se jim svléknou. Na to jsem reagovala. Děláš z toho super divadlo. Každej si to tam můžete domluvit sám, má pusu. A fakt tu nemusíš mávat nějakými zákony o doprovodu. Ty dvacetiletá zkušenosti. Opravu by mě zajímalo, kde se rekrutují typy jako ty, co takto vyvádějí, že se mají svlíknout na rentgenu. ![]()
@alisekR píše: Více
Muzu zodpovedne rict, ze to je hloupost.
A ze tato osoba mozna pracuje s pravem, ale neni pravnik a siri nesmysly.
A taky muzu rict, ze tato osoba nikdy nebyla na zadnem vysetreni na specializovanrm pracovisti, kde se vysetruji prsa. ![]()
@stinga píše: Více
Pane doktor, počkejte mi chvilku, já si musím obalit druhé prso, protože na to co mi vyšetřujete a šaháte mi tedy koukat můžete, ale na to druhý se můžete podívat až za chvíli..
![]()
Nikdy mě nenapadlo, že si to někdo nesundá, ale ok. Byla jsem před asi dvěma nebo třemi měsíci a sundavala jsem si triko i podprdu. A ještě podepisovala, že s tímto vyšetřením souhlasím a že potvrzuji, že nejsem těhotná. Taky tam byl doktor a stála jsem k němu zády.
A když lékař potřebuje prohlídnout obě prsa najednou, porovnat velikost a symetrii, tak to udělá jak?
@Mosie píše: Více
Dost blbě. Já se svlíkám do kalhotek i u obvoďáka. Kouká na znamínka a neobvyklosti. A nikdy mi to nepřišlo divný. Ale v recenzích na něj si několik žen stěžovalo, že se musí svlékat do spodního prádla.
Já nevím, jsou to lékaři, a co je na prsou k vidění. Nic. Neřeknu kdyby se nějak nevhodně dotýkali, ale jestli jde o vyšetření, tak přeci raději se svléknu at se koukne, než abych něco zanedbala..od 16 chodím na sono prsou, každý rok. Od 15 na gyndu. Několikrát me doktor vyšetřoval přes zadek, koukal mi na něj a do něj. Přeci to podle mě nebude dělat jen proto, aby se kouknul, ale proto, že je to nutný. Zas tolik času nemají, aby zbytečně očumovali.
už vidím jak si vybíráš pohlaví u mudr jo možná tak ve velké nemocnici a když máš čas čekat, pokud chcípáš a jdeš na urgentní vyšetření tak věř že ti je absolutně jedno kdo a jak ti kouká nebo nekouká na prsa
@Anna367 a asi tě šokuju představ si že ve všech nemocnicích které vzdělávají budoucí mudr jsem podepsala souhlas, že u všeho můžou být, takže při vyšetření jsem tam měla deset budoucích studentů moc roztomilý byli, jen mě jich bylo líto když chudáci netušili na co je jich ptají. No a v těhotenství se na mě takových part přišlo kouknout několik
a při cs pozvali i primáře ze sousední nemocnice aby u toho byl ![]()
Kdyby se každý choval tak zpovykaně jako ty tak, žádného doktora mít nebudeme ![]()
@Mosie píše: Více
Nijak, protože obě prsa najednou vidět nesmí. Hezky jedno po druhém. To by tak hrálo aby koukal na obě najednou, úchyl jeden
![]()