Rtg plic a podprsenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
164
3.11.23 06:08
@Anonymní píše:
Jsi ze zdravotnictví? Jak víš, že je to u nás možné?

Tričko si nechat můžeš, ale doporučuji bez potisku, fakt jen čistě bavlněné. Mám ho vždy, jsem stydlín taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.24 11:07

Zeny co pracujete s rtg - ty rtg desky, se nejak cisti mezi pacienty? Byla jsem dneska na rtg hrudniku, kam jsem uplne pritiskla hrudnik na tu desku a pak potrebovala kojit a prsa si jen rychle oplachla, doslo mi, jestli jsem to nemela vzit i nejakou dezinfekci, nebo zda mi sibe -_-

• Citovat
  • Upravit
19
23.1.25 12:08
@Evkad píše: Více

U RTG plic ano a u RTG zad ne? To bude tím, že tam byl pokaždé někdo jiný. Neměla jste to dovolit, vy rozhodujete Nikdo nemá právo vás vysvlékat do půl těla úplně do naha. Zkouší to, máte říct NE. Máte si trvat na tričko bez podprsenky a nebo být jen ve sportovní podprsence. Ani jedna varianta ničemu nevadí. Ale proč by to bílí plášť dělal, rád se podívá. To vám přece muselo být divné…

Příspěvek upraven 23.01.25 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.1.25 12:12

U RTG například plic, zad a podobného vyšetření se žena nemusí svlékat celá do půl těla a to ani v případě, kdy je jí to nařízeno personálem. Je to přežitek a nesmysl, navíc u opačného pohlaví. Při vyšetření RTG stačí můžete mít na sobě buď sportovní podprsenku bez kovu a nebo pouze tričko bez podprsenky, nemá to žádný vliv na snímek. Jinak je to sexuální nátlak a sexuální obtěžování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.1.25 12:28

To stejné i EKG, kdy žena může mít na sobě podprsenku, případně má mít zakryta prsa jiným způsobem, například látkou…nebo podprsenku. Dokonce ani při vyšetření prsou žena nemá být svlečená do půl těla celá. Má mít odkryté pouze jen jedno prso a to, které je zrovna prohlíženo a druhé zakryté, nikdy obě najednou například, týká se to všech vyšetření prsou včetně sona. Pak zase naopak. Vyšetréné zakryje a při vyšetření druhého pak druhé odkryje. Nikdy obě najednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.1.25 12:39

Pokud máte u vyšetření, které se týká intimní a sexuální části ženského těla opačné pohlaví, tudíž muže, máte právo a nárok u každého takového vyšetření a to ze zákona takové vyšetření či prohlídku odmítnout a požadovat ženu, případně se přeobjednat na jiný termín. Například gynekologie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
23.1.25 14:12

Musela jsem se do pasu svleknout, není možná podprsenka ani tricko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24592
23.1.25 19:15
@Anna367 píše: Více

Víš co, jeptiško? Jdi se raději pomodlit. Normální člověk takové kraviny vůbec neřeší, ty sexuální nátlaku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
23.1.25 19:57
@lucad77 píše: Více

Jenže nevíš, co ten „kdo to řeší“ má za sebou. Prohlašovat, že třeba oběť znásilnění je divná, když jí vadí, že ji vyšetřuje muž gynekolog je hloupé. Je to asi jako vrazit arachnofobikovi do ruky tarantuli a tvrdit, že pokud v ní nevidí krásné zvířátko, tak je magor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24592
23.1.25 20:15
@Jahru píše: Více

Ty vidíš oběť znásilnění, já bigotního fanatika. Tvrdit, že když chce doktor, aby ses při vyšetření oprávněně svlékla, tak na tebe činí sexuální nátlak, je prostě nesmysl. Chápu, že jsou lidi, co mají leccos za sebou, ale to se jistě dá řešit individuálně. Normální ve smyslu běžné to ale není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
23.1.25 20:36
@lucad77 píše: Více

Máš pravdu, já opravdu raději předpokládám, že člověk má ke svému (byť neobvyklému).chování důvod, než abych ho rovnou odsoudila jako magora. A pokud ke to trochu možné, nevidím důvod mu nevyjít vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
23.1.25 22:32
@Jahru píše: Více

Souhlasím, nikdo nezná pravý důvod a už vůbec ne z pár anonymních příspěvků na netu. A soudit někoho, v jehož kůži nejsem, je zcestný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.1.25 09:18
@Ruth40 píše: Více

Přečti si ostatní příspěvky, opravdu nemusíš.
To se musíš ozvat, je to zbytečný se svlékat..
Nemůžou ti to nařídit, opravu nemusíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.1.25 09:48
@Dana066 píše: Více

Bohužel nemohu souzhlasit, pokud si necháš okukovat prsa či dokonce na ně sahat, tak to je jen tvoje věc.

Praktik, ani gynekolog nemá právo ti prohlížet prsa, pokud si to sama nežádáš.
Kontrola a vyšetření prsou se již dnes provádí pouze na specializovaném pracovišti, kde se provádí vyšetření prsou a kde je u toho vždy ženský personál. Gynekolog, ani praktik tohle nepozná, proto se na žádost ženy posílá žena na speciální ženské pracoviště.

Ženská prsa se mohou prohlížet ze zákona pouze tak, že při prohlídce prsou má žena odkryté pouze jen jedno prso a to jen na nezbytně nutnou dobu, když se prso prohlíží či vyšetřuje. Druhé prso má zakryté, nikdy žena nemá a nesmí mít odkryté obě prsa najednou. Po té se první prso, které bylo prohlédnuto zakryje a pak teprve v případě prohlídky žena odkryje to druhé prso, jak jsem již psala, nikdy žena nemá obě prsa odkryté najednou. Navíc s takovou prohlídkou opět musíš dobrovolně souhlasit.

Dále máš při každém vyšetření nárok na výběr lékaře a to včetně pohlaví. Tudíž máš vždy ze zákona hlavně u prohlídek, které se týká intimních a sexuálních částí ženského těla vždy nárok na ženu lékařku. Musíš dát vždy souhlas s vyšetřením či prohlídkou, stejně tak máš právo ze zákona souhlasit s lékařem opačného pohlaví tudíž mužem, nebo takové jednání zásadně odmítnout, opět ze zákona.

Dále máš vždy a při každé prohlídce či vyšetření nárok ze zákona na doprovod a to nejen do čekárny, ale přímo do ordinace k vyšetření či prohlídce, týká se to všech prohlídek a vyšetřeních u všech lékařů, tudíž i na gynekologii. Jen musíš ty sama souhlasit, pak lékař tuto osobu nemůže vyhnat z ordinace. Jedná se o osoby například z rodiny, ale nejen z rodiny, může to být přítel, manžel, kamarádka, prostě kdokoliv. Osoba blízká, nemusí to být jen člen rodiny, prostě kdokoliv…je to stanoveno opět zákonem pro větší pocit bezpečí dotyčného člověka, myslím tím dospělého. V zahraničí úplně normální věc. Takže se musíte jen ozvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9012
27.1.25 09:55
@Anna367 píše: Více

Ale, přestaň tu šířit kraviny o nemocnici plné úchylů. Vždyť je to přitažené za vlasy. Určitě bílý pláště čekají, až se nějaká husička svlíkne… Aby se mohly podívat. :mrgreen:
Celý nakřivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová