Ahoj, nevíte jestli jde sehnat ručně dokrmená Andulka olomoucký
popřípadě moravskoslezský kraj? Nemůžu nic vyhledat
Ručně dokrmená Andulka Olomouc, Ostrava
@Růžový motýl Nevěděl jsem, že se Andulky také jedí. Na jakou váhu se dá taková Andulka dokrmit?
Jo takhle… To jsem fakt nevěděl…
Ručně dokrmená mláďata přijímají člověka jako úplnou samozřejmost. Nemají strach. Díky tomu, že došlo k tzv. vtištění během nejranějšího vývoje, považují člověka za jakéhosi podivného ptáka a podle toho se k němu chovají a totéž očekávají od lidí. Mohou si vytvořit velice pevné pouto se svým chovatelem, chtějí mu být co nejvíc nablízku, nejlépe na rameni sledují veškerou jeho činnost. Nemohou být trvale v kleci, protože by trpěli steskem. Nejraději a s nadšením se podílejí na veškerém dění v domácnosti. Jsou velmi přítulní, milují drbání na hlavičce a na oplátku vám budou probírat třeba obočí jako pomyslná pírka. Pokud anduláčka budete chtít naučit mluvit, je třeba vzít ho na prst, přiblížit k ústům a zřetelně mnohokrát opakovat požadované slovo. Je třeba „vyučovat“ v tichém a klidném prostředí, aby se žáček nerozptyloval. Rozmluví se obyčejně do tří měsíců.
@Premek_Orac Zvířata lze koupit ve zverimexu, neochočená, bázlivá, kousavá, nesocializovaná a v podstatě nevychovatelná a nevycvičitelná. Anebo sehnat u chovatele, s menším či větším chovatelským servisem (ať už se jedná o andulky, psy nebo koně). U těch ptáků platí dvojnásob, kdo chce nebojácného ptáčka „na ruku“, mláďata odchovaná vlastní rukou jsou nejlepší.
Bohužel neporadím, kam se obrátit
@Růžový motýl
tady v Ostrave je spolek chovajici andulky a pak mladatka cerstve po vyleteni
prodava. Predpokladam ze o rucne odkrmenou mas zajem z duvodu ochoceni. To ale
nepotrebujes takto odkrmenou, ale po vyleteni a pak bude mega mazel. Ja tak mela
2 a mazlici jak hrom a obe I mluvili
@Růžový motýl
o vikendu se zajdeme k volieram projit a podivam se zda je tam kontakt. Chodim
tam s detmi koukat na andulky a na podzim mel mladata a dcera hrozne jednoho
chtela. Nas mazel pred 2 lety umrel a dokud mame miminko tak jsem noveho
papouska nechtela ale myslim ze po dovolene bude
Děkuji to by bylo super my jsme na tom podobně, nám zas před dvěma
lety umřel pejsek, pak přišlo mimčo, no a myslím, že přišel čas na
nějakého mazlíka
Holky, taky poprosim o kontakt. Od doby, co jsem prisla o svou prvni
andulku uplynulo uz nekolik let a myslim, ze jsem pripravena, abychom domu
prijali dalsi, i kdyz ta prvni proste byla prvni
@Růžový motýl manzel sestrenice ma cerstve vylihnuteho andulacka. Mam se zeptat, zda je jeste volny nebo jsi uz sehnala? Vetsinou je I rucne dokrmuje a ochoci. U te voliery kontakt neni a andulky tam jeste nebyli resp.ve voliere, ony tam za ni maji jeste zdenou volieru kde jsou pres zimu. A tam stebetaly ale ven jeste nepustili.
Ještě nemám nic sehnané, ale nechci si brát teď, nebo spíš nemůžu,
budeme rekonstruovat byt, tak až to bude hotové:) spíš okukuju kdo chová,
ať vím, kam jít až to bude aktuální. Ale děkuji za nabídku
@Růžový motýl ona se ted narodila nevim jak dlouho zustavaji nez se daji pryc. Ale jak jsme se bavili uplne jsem na nej zapomnela ma vice papousku. Andulky mlade ma pomerne casto tak pak se ozvi. Ja mela Matyska taky jim odchovaneho ja mela extra mimi a neumela jsem ho dokrmovat tak mi ho vzal na „vykrm“ a dodal nadherneho mazla, ktery se naucil mluvit a byl lepsi nez pes.
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.