Ruptura dělohy

141
12.2.18 08:37

Ruptura delohy

Dobrý den, jako žena po dvou císařských řezech, jsem často slyšela strašáka jménem ruptura dělohy při dalším těhotenství. Zajímá mě tedy, zda víte o někom komu se tak skutečně stalo. Zda je nějaký případ který by se stal v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9025
12.2.18 08:40
@Primaanova píše:
Dobrý den, jako žena po dvou císařských řezech, jsem často slyšela strašáka jménem ruptura dělohy při dalším těhotenství. Zajímá mě tedy, zda víte o někom komu se tak skutečně stalo. Zda je nějaký případ který by se stal v ČR.

Tak to stoprocentně je, zrovna tady na emiminu se občas objeví diskuze, zkus pohledat v hledání. Už se to tu několikrát řešilo. :think: Sice si myslím, že se tím budeš zbytečně strašit…a neměla bys řešit, co by kdyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
12.2.18 09:04

Pokud ta jizva neni ztenvena a nemas sni vyrazny problem..jinak…ruptura..je opravdu ojedinele, propo v tehu budete hlidana, navic znam i maminku po 4 cisarech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.18 09:48

@Primaanova ano, mám kamarádku které se to stalo. První dítě císař, druhé normálně ale s pomocí vexu (špatně dorotoval) a po tomto porodu ještě na porodním boxu ji děloha praskla. Šlo ji o život, měla štěstí na zkušené lékaře kteří na to rychle přišli a dělohu nakonec i zahránili. Ale další těhotenství ji velmi důrazně nedoporučili.

• Citovat
  • Upravit
1972
12.2.18 09:50

Mně o jedné paní říkala moje gynekoložka. Měla bolesti, které ignorovala a děloha jí praskla. Dítě nezachránili, ji na poslední chvíli, ale o dělohu přišla. Bylo to její první dítě, byla po operaci dělohy. Je to ale asi opravdu vyjímečné a před případným otěhotněním bych si nechala dělohu zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
12.2.18 09:58

Super..a hned se mi bude lepe spat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
12.2.18 10:10

Dcera kolegyně to prožila při porodu. Naštěstí zachránili ji i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.18 10:28

Zname praskla pri porodu, obe zachranili, dite je ale postizene.

• Citovat
  • Upravit
4155
12.2.18 10:49

Moje teta prodělala rupturu dělohy pár minut po porodu (prvním). Těhotenství v pohodě, porodila normálně, zdravého kluka a pak už to jelo. Byla na tom tehdy hodně blbě, o dělohu přišla, ale přežila. Ale je to už dvacet let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí