Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bojím se války jaderné. Protože jestli to ten červený šílenec pošle, nebude to na USA, ale do středu Evropy. Cílí na EU a její rozpad. Jde mu o území. Podle mě je to nemocný člověk a je mu absolutně všechno jedno. Touží jen po moci
@Sandra277 píše: Více
Jestli nebude problém spíš v tom, že se s ním nikdo dohodnout nechtěl, protože USA pod vedením lidí stojícími za Bidenem už měli s ukrajinou jiné plány. Co si pamatuji, tak hodně dlouho před konfliktem dával vědět Putin, že chce jedinou věc - aby ukrajina zůstala neutrální, nevstupovala do NATO a amerika na ní nebyla vojensky aktivní, protože z ukrajiny už se dá dobře dostřelit až na Moskvu. A že potáhne dál až do čech, když ho nikdo nezastaví, je jen pohádka pro hlupáky, aby ze strachu podporovali zbrojení na ukrajině. Rusáci jsou rádi, že se jim daří držet ten kus ukrajiny, co vybojovali a nemají vojensky ani na to, aby zabrali celou ukrajinu, natož aby šli dál do evropy. A hlavně od začátku je Putin ohledně svých plánu konzistentní a transparentní. Prostě nechce dovolit, aby měl hned „vedle Moskvy“ vojenské základny američanů.
@Aduš8 píše: Více
Jediný šílenec, který ten konflikt eskaluje, je Biden, který ještě před svým předáním vlády Trupovi schválil útočení na rusáky raketami dlouhého doletu. Lidem za Bidenem je jasné, že zvolením Trumpa jim končí jejich hraní si s ukrajinou, tak ještě na poslední chvíli zkusí vyvolat pořádný konflikt, který případně odneseme my, evropané.
@rmot píše: Více
Ale to je právě ta jeho chyba. Kdo sousedí s Ruskem či teď i Běloruskem, musí akceptovat, že vedle je nepřítel a míří na ně. Proč to neakceptuje Putin? Jak je vidět, Nato napadnout Rusko nechce. Takže jeho vpád na Ukrajinu byl zbytečný.
Myslím, že takhle je celá situace správně popsaná.
Jinak, války se taky bojím, jsem naučená žít v míru a vážit si ho. A celkově jsem svým založením pacifista a jsem přesvědčená, že dnes, po tom co se stalo v minulém století, by se měly konflikty řešit dipolomatickou cestu. K tomu je ovšem třeba rozum a dobrá vůle na obou stranách.
Dobrá blbost. Co ti vojáci od Kima? To není eskalace?
@Sandra277 podle mě je to z jeho strany už o tom, že to Rusko nezvládá. Neeskaluje, ale brání se prohře
Kde bereš tu jistotu, že nikdo Rusko napadnout nechce? Vždyť právě Biden schválil útok na Rusko raketami dlouhého doletu. Kolik základen má rusko blízko ameriky? A kolik základen má USA kolem ruska? Zkus si dohledat, co se dělo, když v minulém století umístilo tehdejší SSSR vojenskou základnu na Kubu, tedy pořád dál, než je Ukrajina od Moskvy. Jedinou základnu. Američani spustili takový povyk, že SSSR raději základnu stáhlo pryč, protože američani byli schopní kvůli tomu rozpoutat třetí světovou válku. A teď má amerika část ruska doslova obklíčenou svými základnami a rusáci mají zůstat v klidu? Zvlášť po zkušenostech s USA, které jen za poslední století rozpoutalo všude po světě velké množství vojenských konfliktů? Nejsem žádný rusofil a jsem rád, že žiju v západní části světa a ne v rusku, ale chce to se dívat na věci objektivně a s nadhledem. A realita je taková, že pokud je někdo světový agresor, tak je to USA. Na Putinovo místě by mě také cvakaly půlky strachy, kdy a z které strany na ně američané vletí a nebylo by mi jedno, že mě amerika čím dál víc vojensky obkličuje.
@Aduš8 píše: Více
Drží cizí území. To mi přijde až až. A kdyby Rusko prohrálo, pocítilo porážku, bylo by jen dobře. Ale to se nestane, podle mě.
Biden schválil zbraně, protože Rusko napadlo Ukrajinu. Ještě tam přizval cizí vojáky. A všechno má tedy Putinovi projít? Není tu agresor náhodou to Rusko?
@Sandra277 jenže cítí, že než podpory ho už neudrží. Jen to konstatuji. Nestojím ani na jedné straně. Protože si myslím, že ani z jedné nemůže přijít nic dobrého. Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. USA léta drží cizi území na celém světě a nikdy to nikoho netankovalo
@Aduš8 píše: Víceúsměvné. Vztahy USA s Evropou jsou odlišné, než Rusko s Evropou. Rusko je jednoznačně nepřítel. S USA jsme spojenci díky Nato.
Neber to tolik přes emoce a nepapouškuj, co nám tlačí mainstreamová média. Reálně se nad tím zamysli, podívej se na mapu, kde je válečná zóna na ukrajině a najdi mi, kde jinde se tam dají použít rakety dlouhého doletu, než vyslat je do vnitra ruského území. Tudíž vyvolat skutečnou válku, kterou odnese evropa, protože je velká šance, že v tu chvíli Putin také zmáčkne červené tlačítko. Americe je to jedno, ta nikdy neválčí na svém území, ale rozpoutává války zásadně dostatečně daleko od nich. Ale my budeme ten, kdo to odnese.
Nevěř tomu, že je někdo reálně náš kamarád. Dříve nás využívalo SSSR, teď nás využívá západní svět. To je celé. Vždyť i to německo se teď při uměle vyvolané energetické krizi ukázalo, jaký je náš „kamarád“. My bychom se měli především snažit postarat sami o sebe a ne pořád strkat někomu hlavu do zadku s vidinou toho, že se za to s námi bude kamarádit.