Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rmot píše: Více
dezinformace? Nebo sem napište nějaký relevantní zdroj o BlackRock a co tam Amerika dělala. Když zadám do vyhledávání BlackRock a Ukrajina, většina článků pochází z pochybných webů. Snad jim nevěříte?
@Sandra277 píše: Více
V čem potřebujeme být součástí NATO? Kdo nás vojensky napadne - Slováci, Poláci, Němci, nebo Rakušané? Pokud by nás někdo napadl, fakt věříš tomu, že se američané přetrhnou s pomocí, pokud jim z toho nebude koukat žádný prospěch? Celá amerika je postavená jen na generování zisku, není to žádný sociální ústav na pomoc slabým a utlačovaným. To je jako když Síkela tvrdil, že se kvůli nám němci omezí na energiích, pokud to budeme potřebovat
Takové pohádky pro dospělé, aby ochotně kývali na plány těch „mocných“.
@Sandra277 píše: Více
Jéje, tohle slovo už jsem dlouho nečetl
Měl jsem pocit, že ho dnes raději každý přestává používat, aby nebyl za blba, až se opět ty jeho „dezinformace“ stanou pravdou
Snad nečekáš, že se o BlackRocku bude psát v médiích, která jsou americké zadnici zaražená až po ramena? ![]()
Vždy je důležité být součást velkého celku, aby se jednotlivec mohl ubránit. Nechápu ty vaše předpoklady, že by nás USA nechala Rusku napospas. To by si USA nepomohla, v minulosti se to přeci již stalo. A kdo koho za desítky let, nebo i dřív, napadne nemůžu vědět ani já ani vy.
@Aduš8 píše: Více
To nedává smysl, k čemu by mu bylo území zasažené jaderným spadem?
Cukrovary pobavily, a teď pravda: Cukrovary jsme opravdu rušit nemuseli, nikde žádný takový příkaz nebyl, je to naprostý blud. Cukrovary prošly privatizacemi, tak jako ostatní, stávající provozy nicméně byly naprosto nekonkurenceschopné s ostatními provozy v otevřeném trhu, takže došlo k modernizaci provozů a opravdu některé skončily(1).
Nicméně to byl běžný vývoj od boomu cukrovarů v první polovině devatenáctého století - nasazováním efektivnějších technologií, změnou systému dopravy a zvýšením efektivity logistiky pak následujících skoro dvě stě let počet cukrovarů klesal - malé lokální cukrovary byly nahrazeny velkocukrovary, tento trend by pokračoval i nebýt roku 1989.
Co se týká produkce cukru, ta je plus mínus pořád stejná, vyjma období viz (1), kdy došlo k poklesu. Stejně jako je blud, že bychom cukr dováželi - bilance je taková, že máme ± 30% nadvýrobu proti vlastní spotřebě, tzn že neustále 30% lokální produkce vyvážíme.
Hele, odloguj se a pošli zpátky původního rmota, ten byl dost fajn
![]()
jo aha, nenajdete jediný zdroj, takže dezinformace. Jsme doma. A jste pozadu. Podívejte se na Seznam, dáte do vyhledávače BlackRock Ukrajina, červeným písmem máte varování, "Pozor na obsah, Web se podílí na šíření dezinformačního či konspiračního obsahu. Slovo se neustále používá.
Putin hledá u jednodušších lidí zastání v jeho agresi. Vymyslel si nesmyslné důvody proč napadnout ukrajinu a u prostších lidí mu ta propaganda vychází. Bohužel se takoví najdou i u nás. Proč napadnul Ukrajinu? Protože chtěl. Západu bylo Rusko naprosto ukradené, čile se s ním obchodovalo, nikdo jej neohrožoval, žili jsme si zde spokojeným civilizovaným způsobem života. Rusko anektovalo Krym a koukalo, co s tím svět udělá. No a nic, pořád jsme si žili dobře a na Rusko prděli. Jezdili jsme si do Petrohradu a do Moskvy, obdivovali jejich kulturu, investovali do jejich infrastruktury. Putin v klidu dál zbrojil. Ukrajina uchlácholená dohodami, že světové mocnosti garantují její územní celistvost se začala po očku koukat po západním stylu života. No a ejhle, záminka se našla, místo rozšíření sféru vlivu Ruska, by naopak tato velmoc o obrovský vliv přišla. K tomu se vymyslelo utlačování Rusky mluvícího obyvatelstva a tak pro jistotu všechny tyto oblasti Rusko srovnalo se zemí.
@Zumpa píše: Více
Vlastně ani nevím, kolik ti je, ale já tu dobu po revoluci zažil a zrovna nad tímhle jsme tenkrát dost nechápavě kroutili hlavama. Stejně tak jako se rušil vývoz zbraní, aby se uvolnil trh jiným výrobcům. Naprosto nelogicky, české zbraně měly ve světě velmi silnou obchodní pozici. A spousta dalších, pro nás naprosto nevýhodných rozhodnutí. Ostatně ono to pokračuje až do dnes, příkladem je „nutnost“ veškerou elektriku hrnout přes Lipskou burzu, místo abychom se chovali jako suverénní stát a posílali tam jen přebytky.
@Zumpa píše: Více
Sranda, a zrovna cukr (a cukrovary) patří ke komoditám, kde jsou fakta snadno dohledatelná. Majitelé, výnosy, cukernatost atd…Ale prostě někdo potřebuje svět vidět stejně jako Rmot, tak ho tak vidí. Nadvýroba je cca 35 procent. Jinak dokonce máme Listy cukrovarnické a řepařské a měly IF. To kdyby si Rmot chtěl číst ![]()
@šklíbakočka píše: Více
Ano, nadvýrobou se tenkrát argumentovalo. Zajímavé bylo, že tu nadvýrobu pořešilo ukončení výroby v Československu a ne třeba ve Španělsku, nebo jiném západním státě.
Hmm ale my ji máme teď. Cca 35 procent. A to máme obrovskou spotřebu, která se neblaze projevuje ve zdravotním stavu obyvatel. Opravdu, vše se dá najít velmi snadno. Celkem zbytečně se snažíte. Najděte si jiné téma než cukr.
@Zumpa Jinak to, že máme na některé věci odlišné názory, mě nijak nevadí
I tak s tebou rád pokecám, stejně jako třeba s Kalamity Johnem a dalšími. Docela mi chybí ta porevoluční doba, kdy bylo běžné, že jsme seděli u stolu několik lidí s naprosto protichůdnými názory a v klidu jsme se o nich přeli, snažili se argumentovat a nepohádali se kvůli tomu. Nějak mám pocit, že se doba posunula v tom, že jak má někdo na něco jiný názor, tak je hned třídní nepřítel a je třeba ho umlčet, zlikvidovat, zavřít do sklepa, dokud „nedostane rozum“.
@šklíbakočka píše: VíceŠklíbo, já mluvím o době krátce po revoluci, kterou jsem reálně zažil
Já mluvím o situaci teď. Máme 7 cukrovarů, nadvýrobu cca 35 procent, ano zanikla řada malých cukrovarů a lidé to tam špatně nesli. V tuto chvíli nám naše produkce bohatě stačí a bylo by mnohem lépe, pokud by spotřeba byla menší. Ano, po revoluci zaniklo plno podniků, některé asi nemusely a jiné byly tak zastaralé, že spíše byl zázrak, že vůbec ještě pracovaly. Nemluvím jen o cukrovarech. Naše technologické zaostávání bylo děsné, bohužel. Pokud to chcete vidět jinak, Vaše věc.