Hledám psychiatra

Anonymní
17.11.24 12:37

Hledám psychiatra

Zdravím. V minulosti jsem se léčila s depresivně úzkostnou poruchou, brala dva roky atd. Teď jsem v takovém stádii, kdy nevím jestli léky potřebuji znovu. Jsem bez energie, bez nálady, utápím se ve výčitkách svědomí, necítím žádný životní náboj a chuť k jidlu nižší, což vede k tomu že jsem shodila za poslední měsíc pár kilo, kdy si toho všímá okolí. Zkrátka ale normálně funguji, do práce chodím, jen je to vše zas takové pochmurné, nic mě netěší. Nedokážu popsat jestli je to na léky nebo ne, ale vím, že ten stav je podobný jako v minulosti. Nevíte o někom, kdo by mi to dokázal zhodnotit? Jeslti léky ano nebo ne? Psychiatr když k nemu dojdu, mi je napíše hned to je mi jasné, ale já chci jen někoho kdo to opravdu zhodnotí a ne jen bezmyšlenkovitě napíše recept.. dá se vůbec někdo takový najít? Nekdo empatický, hodný.. Západ Čech ev. Praha. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3699
17.11.24 12:43
@Anonymní píše: Více

Nemyslím, že ti psychiatr automaticky léky napíše. Vyšetří tě a podle toho uváží, zda léky ano nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3098
17.11.24 12:47

Co navštívit nejdříve obvoďáka? Zná tě, i tvou psychiatrickou diagnózu a některá antidepresiva může psát taky, případně tě poslat za někým. Na psychiatry jsou dlouhé čekací doby, je jich málo, obzvlášť na západě. Už jsi se předtím léčila u někoho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.24 12:51
@teroonka píše: Více

Mému PL v tomto nevěřím. Velmi arogantní, starší pán, který se naposledy podivoval, že chci neschopenku na angínu s antibiotiky a dělal ze mě neschopnou k…

Ano léčila. Tato pani doktorka psychiatricka ale již neordinuje, proto bych musela najít někoho nového.

• Citovat
  • Upravit
3098
17.11.24 12:55

napiš mi soukromou zprávu, zkusím poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
17.11.24 12:56

Napadl mě jedině psycholog - i ten by mohl posoudit, zda je to spíše na léky. Akorát i tam je těžké někoho dobrého sehnat a ty čekací lhůty jsou taky dlouhé :(
Pokud píšeš zkušenosti se svým PL, tak bych i zde uvažovala o výměně - k lékaři bys měla mít důvěru a ne aby ses doprošovala PN nebo jiné pomoci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
17.11.24 12:58

Obvolej všechny, co si vygooglíš. A mezitím nějaká psychoterapie, tam berou brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
17.11.24 13:40

Pokud by ti nevadil soukromý (placený) psychiatr v Praze, tak mi napiš soukromou zprávu, dám ti kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
17.11.24 13:40

Měla bys umět sama zhodnotit, jestli léky ano/ne, jak se cítíš atd…

Toto víš pouze Ty. Nikdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
17.11.24 13:43

Centrum duševního zdraví (CDZ)
Psycholog, psychiatr a rychlá objednací lhůta.
Můžeš se jít poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky