Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jsem se zrovna vratila z posilovny. Na me allohol pusobi na zapijeni zalu/stresu jeste vic negativne. Cviceni mi naopak pomaha dostat ze sebe vztek, frustraci, smutek…pak mam chvili lepsi naladu a citim se dobre.
Asi je často alkohol u žen útěk od problémů.
Protože lidi mají strach jít dál jinak, jak se říká vystoupit z komfortní zóny. Naopak radí ostatním a soudí jiné za život, jaký vedou. A přitom sama večer otevře flašku, aby unikla hlavně sobě. Protože roky budovala, jsou tam děti a majetky…a ten chlap, který je jaký… Třeba jen její zrcadlo. Je to tak složité. No, myslím si, že partnerské krize by se měly řešit s partnerem a ne s flaškou.
Já piju jen výjimečně ve společnosti, doma sama ne. Ale mám to jinak, krizovky musím řešit za střízliva a taky řeším, někdy se odhodlávám, ale strach ze změny nemám. U mě je podezřelé, když je dlouho klid. A relaxuju u šití, malování a tvoření či fyzické práci, nebo u hraní s dítětem (které si zaslouží maximálně strizlivou matku).
Prostě si to všechno uvědomit a zakázat… ![]()
Ale, na druhou stranu, dát si večer sklenku něčeho dobrého na pohodu, mi nepřijde zase až tak velký prohřešek, aby to pro někoho muselo být hned odsouzeníhodné… ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Takže ji radíš ať přestane ale klidně si dá?
Co je to za nesmysl?
![]()
Zakl.,super, že si to uvědomuješ. Držím palce ať to odbouráš. ![]()
@aiwwa píše: Více
Prosím tě, zase to bereš až moc vážně… ![]()
Koukám, že jsi
na mě taky dost alergická. Kdyby to napsal kdokoliv jiný, tak to budeš brát s určitou nadsázkou. ![]()
No nic. Tak se nezlob, že tě můj komentář pohoršil. ![]()
Mám to v sobě nastavené, že nikdy nepiju sama. A taky že problémy se alkoholem neřeší. Jako ne, že bych si někdy v totálním zoufalství něco nedala, ale je to tak dvakrát do roka, jedna sklenička whisky doplněná terapií v podobě toho někomu se pořádně vypovídat.
A to jsem jinak člověk, co občasnou skleničku večer neodsuzuje, ale vždycky s někým a tempem, kdy nám ve dvou vydrží lahev vína nadvakrát, natřikrát (ať žijí vakuové špunty). Najdi si nějakou jinou činnost, jak odbourat stres, ideálně pohyb, jít si trochu zničit tělo, zacvičit, zaběhat, zatancovat, po večerech zaměstnej ruce, já nevím, já třeba háčkuju, šiju (i v ruce, to je relax)… ale alkohol není řešení. Ať si to odůvodňuješ jakkoliv a že to množství není až tak strašné.
Cože? Já si ani nevšimla jaký nick to píše. ![]()
Jen mě to přišlo jako divná rada „zakaž si to a klidně si dej“ trochu prorichůdný. ![]()
Asi by sis měla dát pauzu, bereš to moc osobně, já reaguju na obsah a ne na tebe. ![]()
Nevím kdo je na tebe alergický, mě jsi fakt lhostejná.
Nemůžu za to že to tady tak prožíváš. ![]()
@aiwwa píše: Více
Tak to napiš i Zmrzlikovi a ostatním, že to tady všechno tak moc prožívají… ![]()
Jasně, samozřejmě chápu, že tu každý nemusí být za každou cenu oblíbený. ![]()
@Anonymní píše: Více
Co zkusit najít ještě jinou aktivitu, co ti přinese pocit uvolnění? Hudba, koupel, tanec, jídlo, třeba i nealko nápoj. Ať to není jen o té sklence, ale mít víc možností. Nemusíš sklenku alkoholu úplně rušit, ale dát si třeba jen o víkendu, každý třetí den, jak to ucitis a uvidíš
. Nežádoucí je samozřejmě stav kdy bez ní nemůžeš byt ![]()
Tak napadlo mě to taktéž, ale vzhledem k tomu, že má partnerskou krizi, tak by ji to spíš mohlo uškodit dát do výběru ![]()
@Lorre píše: Více
A kdo říká, že by se to mělo týkat stávajícího partnera? ![]()
Ahoj,
pochopitelně anonymně zakládám tuto diskuzi.
Prožívám partnerskou krizi, kterou zapíjím alkoholem. Ne tím stylem, že bych od rána do sebe lila litry tvrdého alkoholu, ale prostě večer, když mám chvíli klid, nemůžu si představit, že bych si nedala skleničku.
Neopíjím se do němoty, prostě si jen dávám skleničku či dvě na odreagování. Stejně jako si nedovedu představit se opíjet do němoty nebo pít tvrdý alkohol, nějak si ten večer bez alkoholu už nedovedu představit.
Nemám na něj fyzickou chuť, piji ho pro ten pocit uvolnění.
Určitě nejsem první ani poslední, která/ý řeší stejný problém. Co vám pomohlo, abyste si večer tu skleničku nedali?