Vyhoření životem

6
15.11.24 02:27

Vyhoření životem

Zdravím
Problém je v tom že se to vše nějak sešlo celkem rychle. Minulý rok zadlužení (hypotéka) do roka miminko, a nakonec se to prostě nějak kazí i v té práci. A já teď najednou chodím do práce, kde to nenávidím ale nemůžu si dovolit rapidní změnu skrze mou rodinu a měsíční platby na život. Najednou stojím a koukám, jak mě mladí utíká mezi prsty ze dne na den, a tak si říkám je tohle ten život co jsem chtěl? Je mi 33 let nežijeme si přece jenom špatně ale vše to dá dost práce i starostí. Má to někdo taky tak? Co se týče rodiny tam je vše v pořádku malá prospívá a přítelkyně je mě oporou. Jen je tam prostě ten pocit. Co se s tím vlastně dá dělat? Nebo jak se s tím vyrovnat? Nejde tu o nějaké brečení nad životem ale spíše nad pocitem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1943
15.11.24 04:42

A co zkusit se poohlédnout po jiné pràci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.11.24 04:44
@nick mandarinka píše: Více

Vzhledem k velikosti nákladů na dům zde v kraji není odpovídající nabídka… prostě tak a bych vyšel… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
15.11.24 04:55

Je ti 33let a už teď takhle uvažuješ, to není dobré, jsem o generaci starší a také mě práce nenaplňuje, ale tady je problém s nezaměstnaností a i s tím věkem a pak si říkám, všude bude něco, ale upínám se na rodinu a na vnoučata a to mě pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.11.24 05:04
@nick mandarinka píše: Více

Je mě to jasný.. jiný kraj jiný mrav…ale já nechci ohrozit hlavně svou rodinu..to raději budu trpět…Ale na druhou stranu co teď? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
15.11.24 05:10

@Robert750 nic, píšešže budeš trpět buď přestat prožívat práci je to jen práce, peníze vim, že je to těžké člověk je tam skoro nejdelší část dne a poohlížet se po něčem jiném a být šťastný, že máš super rodinku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.11.24 06:10

Tomu pocitu se rika zodpovednost, no. :nevim: Nalozil sis toho na sebe moc a ted te to ubiji. Nevim, proc si vsichni mladi mysli, ze musi bydlet ve svem, kdyz na to realne nemaji. Ted se budes cet let se stazenou zadnici honit
za penezi, abys poplatil sve zavazky a mezitim ti zivot dle tvych predstav nejspis propluje mezi prsty. Smir se s tim a pokus se to pro sebe udelat co nejsnesitelnejsim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35701
15.11.24 06:12

Tak zkoušej aktivně hledat jinou práci, třeba se časem něco objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.11.24 06:36
@Fee-bee píše: Více

Každý chce bydlet ve svém…to je jednoduchý…já bydlel celý život v bytě a teď mám svůj dům na tom není nic špatného…ano jsem finančně zatížen ale kdo není..na druhou stranu jsem spíš už uvařený tím neustálým kolotočem co je kolem toho…a že nám stát dává slušně zabrat ve všem…ale to je jiný šálek…možná je to jen rozpoložení já nevím neumím to popsat jsem rád za to co mám a nadřel jsem se dost… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40402
15.11.24 06:42
@Robert750 píše: Více

Minulý rok hypotéka a do roka Miminko, máš toho moc, určitě podvědomě víš, že ted nemůžeš selhat, nezapomen ale, že nejsi stroj.

Měli jste s tou hypotékou počkat, než půjde přítelkyně zase do práce, ale ted už nic nenaděláš.
Každopádně dobrou pojistku, kdybys náhodou ten nápor nevydržel a onemocněl a rozhlížet se po jiné práci.
V práci je člověk hodně, ideální je, když ho to aspon trochu baví a je tam spokojený, jinak se to může odrazit na zdraví.

Zbývají vám finance na výlety a nějakou zábavu, nebo vycházíte jentaktak?

Tady je problém, že když budeš ve stresu i doma, mohlo by se to odrazit na vztahu s přítelkyní a to nechceš, spousta vztahů neustála tyhle velké změny a to by bylo škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40402
15.11.24 06:43

Aha, tak dokonce hned barák, myslela jsem, že jste v bytě, no tak to sis urval velké sousto při dnešních cenách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.11.24 06:52
@free333 píše: Více

Peněz je dost na těch ani tak nezáleží zase nemáme nějakou mega haciendu…ale není tam prostě nějak prostor na chybu… pojistku to vše máme…jen ten kolotoč mě nějak žere..asi momentální rozpoložení…doma to vytahovat nechci..jen to přenesl dál a to nechci..tak aspoň tady :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
15.11.24 06:54

Přítelkyně půjde cca za 2 roky do práce, tak bude víc přispívat do rozpočtu a ty bys pak mohl změnit práci s klidnějším srdcem. Ono to teď vypadá hrozně, ale nevíš co ti život přinese. Taky se mi kolikrát stalo, ze jsem měla nějaký špatný období (jsem OSVČ) a pak jsem si zpětně říkala, že jsem se z toho “hroutila” úplně zbytečně. Ono to vždycky nějak dopadne, ale člověk musí zatnout zuby a jít dál. Podle mne žiješ úplně normální život, prostě to tak má hodně lidí, že se jim vše točí jen kolem rodiny a práce. Jak se říká, musíš mít radost z maličkostí, pak budeš šťastnej pořád. Pokud budeš čekat na velký věci, tak budeš mít radost… jen někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.11.24 06:56

Je to celkem normální pocit, který má jednou za čas každý zodpovědný člověk, především rodiče malých dětí, kteří táhnou domácnost víceméně sami.. Poradila bych ti také se poohlédnout po jiné práci, klidně i za cenu dojíždění, nebo přestup v rámci firmy. Taky se můžeš zkusit pobavit se ženou, zda by se pracovně nechtěla zapojit v době, kdy se můžeš ty starat o vaše dítě, a trochu ti pomoci, aby nebylo vše na tobě a mohl jsi svobodněji najít práci, co tě bude aspoň trochu bavit. No a v neposlední řadě nauč se každý den najít nějakou drobnost, která tě potěší. Dej si něco dobrého, jdi si zaběhat, s kamarádem na pivo, pusť si se ženou film, dejte si vzájemně masáž atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40402
15.11.24 07:00

Nezbývá než se těšit, až přítelkyně půjde do práce a trochu Ti s financemi odlehčí…

V mezičase si užít doma večery, plánovat si výlety na víkendy, odpočinout si.

Jestli jde hlavně o stereotyp, že musíš každý den do práce, aby se zaplatilo vše, na co jste si půjčili, tak to jedině brát tak jak je a že jednou budete mít svůj barák, až splatíte hypo.

Zase lepší, než cpát prachy do pronájmů… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová