Zapíjím smutek/stres/úzkost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31195
16.11.24 01:59
@Černá Madonna píše: Více

Když já jsem trapný zastánce věrnosti… :andel:. A to i v krizi. Dneska se to sice už moc nenosí, ale já to ctím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16328
16.11.24 02:05
@Lorre píše: Více

Tak to já samozřejmě taky…
Však mě už znáš. :P
Svoje názory neměním. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
16.11.24 02:24

Osobně bych si kompromisně nařídila dát si tu jednu, max dvě. A hlídala se, abych tento limit nepřekročila. Nebude to tak bolet, zároveň bude nastavená nějaká zdravá hranice. Někdo sem napište, že zdravé není ani jedna, ani dvě, nejlépe nepít vůbec, ale tak zase je to nějaký ventil a když to pomůže, třeba dočasně…lepší dvě skleničky kvalitního vína, než se trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.24 08:12

Zkusila bych nahradit nějakým jiným pitím. Nealko pivo, víno, kombucha… a k tomu zkusit třezalku, která má účinky proti depresi a uzkostem. Fyzicky cvičit, pracovat. Ale je to těžké a rozumím tomu. Sama jsem měla sklony k pití na mateřské, stačila i půlka piva, nebylo to moc, prostě nějak zatlačit tu úzkost, samotu, vztek… nahradila jsem nelko pivem a pevnou vůlí. Ono to jinak nejde. Sice malé množství, ale i tak je to nebezpečné pití kvůli tomu důvodu.
:hug:

• Citovat
  • Upravit
232
16.11.24 08:26
@MacyBlack píše: Více

Takže pitím utíkat od problémů. Lepší se pomalu stávat alkoholikem, než se trápit realitou. No nevím, každý má právo na názor a vést si život podle sebe.
Ale když už pít tak spíš pro radost v dobré společnosti a ne jako řešení trápení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
16.11.24 08:42

Nemít alkohol doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
16.11.24 08:57

Já stres, úzkost a smutek zažírám, to je taky blbý :lol:. Čímž nechci zlehčovat situaci. Na mě to působí, že jsi závislá. Pokud si neumíš představit večer bez alkoholu, přijde mi to už docela na hraně. Nebrala bych to na lehkou váhu. Jestli to jsi schopná utnout sama, utni to, pokus se najít jinou berličku. Pokud to nepůjde, nebála bych se objednat do adiktologické poradny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.24 09:44

Zakladatelko, nechci tě strašit, ale to jsem dělala taky, začalo to v nefunkčním vztahu.
Pokračovalo to dal, přestože vztah skončil a zmizel důvod. Respektive zustalo stresujici zamestnani a moje neschopnost odbouravat stres. Dávky se zvyšovaly, kazdovecerni 2-3 sklenky musely být. Když byla prilezitost vyrazit ven, bylo to jeste vic, kdy jsem si nepamatovala, co jsem ke konci vykladala a druhý den mi bylo zle. Moc dobře jsem si uvedomovala, ze jsem na alkoholu závislá, ale nechtěla jsem to řešit.
Zachránilo mě vlastní tělo a hlava - sesypala jsem se s atakami a silnymi uzkostmi a když bereš antidepresiva, pit nemuzes.
V rámci uzdravování jsem udělala ty změny, co po mne telo chtelo - našla jsem si svůj zpisob, jak odbouravam stres - beham, večer piju bylinkové caje, uvazuju pozitivně, cvicim a mám se ráda.
Protože jsem přestala alkohol používat proti uzkosti, dát si ho můžu, ale nepiju doma, jen venku s přáteli a malo.
Jedná sklenka občas uvolnění pomůže, vic sice pomůže v ten okamžik, ale dlouhodobe uzkost naopak zvyšuje.
Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
116601
16.11.24 10:34
@MacyBlack píše: Více

To je blbost, tam nejde o množství ale ten způsob, že pije na zklidnění.
To je fakt hodně rizikový. Problém ji to nevyřeší a místo původního problému, bude mít další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116601
16.11.24 10:36
@Černá Madonna píše: Více

Ty to fakt nechápeš. Tak znova, reagovala jsem na obsah, ne na tebe osobně. Že jsi mi lhostejná je pravda stejně jako 99 procent dalších uživatelů, nechápu proč si to bereš osobně.

Příspěvek upraven 16.11.24 v 10:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12284
16.11.24 10:37

Pokud s tim HNED neseknes, tak se ritis do hodne velkeho pru..seru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.24 11:21

Mám to stejně, kolikrát se na tu sklenku těším už v práci, když tam někdo prudí nebo je nuda :mrgreen: Odpoledne lítám většinou s dítětem po kroužkách, večer úkoly, večeře, příprava všeho na 2.den, zahnat zvěř do koupelny a postele a v 9 padám na gauč s tou sklenkou, to už jsem KO na cokoli jiného a dřív se časově nikam nedostanu… Dneska jeli na výlet, já budu dohánět úklid, vařit večeři a oběd na zítra a už při tom vaření si nejspíš tu sklínku dám…i když mám celý den pro sebe, nemám chuť jít se ani třeba jen projít, stačila mi ranní výprava do krámu a Alza boxu. Největší relax je pro mě seriál nebo knížka, občas vana a víno, v tomhle počasí tím spíš, ale já se kolikrát za celý den nevykopu ven když nikam nemusím (třeba děti jsou pryč), i když je hezky. Taky podle toho teda vypadám, ale už nemám sílu s tím něco dělat :zed: Aktivity co by mě bavily jsou spíš v týdnu a v blbé časy, o víkendu moc ne, a chlap bývá pryč často i o víkendu. A mě prostě nebaví si vše plánovat a vyjednávat týden předem, aby neměl nic on, chlapi se prostě seberou a jdou, neřeší nic, my jsme přece vždy k dispozici :zed: Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.24 11:22

P. S. kolikrát si to víno dám už při psaní těch úkolů, bo to je někdy o nervy :zed: :mrgreen: :mavam: ale jo, vím že to není ok. Pak mám třeba zas období, že to vůbec nepotřebuju, letos jsme drželi i suchý únor. Nealko ovocné Birelly mám třeba ráda, ale taky to nejde pít každý den, jsem po tom děsně nafouklá:(

• Citovat
  • Upravit
2412
16.11.24 14:04

Podle mě je základní chyba udělat si z něčeho návykového rituál. Mozek si to pak spojí, že je večer po práci = musím si dát skleničku a už se vezeš. Dokud to jde a s alkoholem můžeš jen tak přestat, tak si na večer vytvoř jiný rituál. Může to být konzumace něčeho bezpečného typu čaj, relaxační aktivita jako jóga, vana, nějaké ruční práce… Alkohol doma nemít a nepít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16471
16.11.24 15:06

Mam takove dve kamaradky. Ty si to ale jako problem neuvedomuji. Doma samy nebo s muzem jednu dve “sklenicky”. To je klidne 3, 4 dl. Pro me jsou to alkoholicky. Kdyz se nejam jde, tak se uplne tresou, az jim to donesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová