Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chápu Tvé obavy, ale je zbytečné trápit se něčím, s čím nic neuděláš. Pokud máš potřebu se nějak připravovat, udělej to pro psychickou úlevu. Ale já radím, abys žila svůj normální život. Tady je ještě stále mír
@Popeladym
Spise me to vice zneklidní ze je to blízko..
Jaká je situace podle tebe?..
@Anonymní píše: Více
Situace je podle mě vážná, ale rozhodně to není poprvé. Snad se najde dost příčetnych, aby se to stoplo ještě relativně včas.
Válka může být kdykoliv a kdekoliv, takže se tím netrápím, Donald v Usa slíbil, že všechny skončí, kéž by… nevíme, o čem si volal Musk s Putinem, údajně nejméně 2×, což ve mně vzbuzuje spíše optimismus, že půjde o kšeft, území a třeba tohle zrovna fakt brzo skončí.. co začne jinde nevíme, světových ohnisek je bohužel dost a já si skoro nic nepřeju víc, než jak ty blond tupé missky ten Světový mír
![]()
@Lucy75 podle mě se s Putinem nikdo nedohodne. On si půjde po svém a nechce se dohodnout. Za pět let potáhnou dál na zbytek Ukrajiny. Vždyť pořád zbrojí, tahají do toho další komunistické státy. Klid zbraní nerovná se mír. Dostal Krym, šel dál. Rusákům nějaká malá část Ukrajiny stačit nebude. Ale je to otázka dalších let.
Vždyť už dávno je, jen je hybridní a má víc ohnisek po světě.
Víš co nejlépe pomáhá na tyto úzkosti? Přestat sledovat zprávy. Já je nesleduji asi 2 roky a je mi fajn
Nic s tím stejně nezmůžeš a jen se budeš stresovat..
Snad vše dopadne dobře.
Já jsem stejně úzkostný a depresivní typ, tak jsem od dob, co začala korona přestala sledovat zprávy, protože to ve mě vyvolávalo pocity šílené úzkosti, paniky. Nemohla jsem usínat, měla noční můry, pocity beznaděje,… Že je na Ukrajině válka jsem se dozvěděla asi až po roce, možná dvou
Teď jsem se dozvěděla něco málo o Číně, Koreji? Jen, že také začali válčit. A to je vše, co vím, (já hloupá jsem se zeptala manžela, jak to postupuje
) což mi zase způsobilo nepříjemný pocit strachu,…takže zase s vyptáváním končím
Tahle diskuze mi taky moc nepomohla, neměla jsem jí otevírat.
Čekáme čtvrté miminko, kupujeme domeček, těším se na Vánoce a nechci si kazit náladu něčím, co opravdu nemůžu ovlivnit). Doporučuji ti to samé. ![]()
Válka nikdy neskončila, že se nám zrovna neodehrává na dvorku, je jen dílem náhody.
Bát se vůbec nemusíš, třetí světová válka je už skoro dvacet let v plném proudu, jen sis toho - stejně jako vládnoucí elity v Evropě - vůbec nevšimnul.
Je mi to úplně fuk a vůbec se nebojím. Nevím, proč bych měla. Přijde mi to úplně na palici, abych takovou koninu řešila.
@Všechnoznám píše: Více
Třetí světová by konina už nebyla. Nedivím se, že má někdo strach.
@Lucy75 píše: Více
Jakékoliv ksefty s územím jsou jen strategická pauza pro Rusko před dalším výpadem. Předvedli to několikrát.
Dnes jsem koukala na zprávy, a musím říct že se fakt bojím třetí světové války a nevím co s tím mám z toho úzkosti..
Asi jsem jen přišla vypsat pocity.. prosím nesudte me za to opravdu mam z toho panické ataky..
Nevím co si o tom myslet.. zda se toho opravdu bát a nějak se připravovat nebo to nevnímat…