Rusko a NATO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12954
19.11.24 13:28
@rmot píše: Více

To je vtipny, drtiva vetsina elektriny se proda pres prime obchody, je to pres devadesat procent. Teprve zbytek jde na burzy. Zduraznuju mnozne cislo, protoze se krome EEX obchoduje v Praze nebo na Nord Pool.
Ty jsi fakt duchodce a ctes jen retezaky, ze jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
19.11.24 13:33
@větvička1 píše: Více

Mám nějaké známé a ti mají stejná „Fakta“. Asi to budou řetězáky :-) úplně stejně hovořeji jako Rmot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
19.11.24 13:34

Mě by zajímalo, proč si každej obyčejnej člověk (třeba tady v diskusi) myslí, že rozumí mezinárodní situaci a že natuty ví, jak co bylo a bude. Vůbec nechápu, proč každý pořád předkládá nějaké své domněnky málem jako fakta. Co k tomu lidi vede? Proč si myslí, že ví, jak to funguje vevnitř v řízení USA nebo Ruska, nebo Číny nebo kde? Vždyť ani řada lidí neví, co reálně dělají jejich děcka nebo manželé či zaměstnanci. Možná tak tuší, co dělá nebo si myslí jejich pes, ale ani to. Ale o tom, co udělá Putin, Biden, Trump a kdejakej jinej jouda, o tom ví všecko a budou se o tom hádat.

• Citovat
  • Upravit
Všechnoznám
19.11.24 13:35
@Sandra277 píše: Více

Tohle je toho zářným příkladem. To bys měla nahlásit do Bílýho domu.

• Citovat
  • Upravit
15810
19.11.24 13:36
Španělsko bylo úplně jinde. My jsme vpluli do světa po několika desetiletích systémové celospolečenské, celohospodářské a celoprůmyslové degradace. A to nebyl problém strýčka Sama a jeho zlých agentů, ale právě bývalého Sovětského svazu.

To ti to fakt nesepne, proč byl bipolární svět? Kdo byl osvobozen USA a komu byla nabídnuta hospodářská pomoc - jak dopadli - něco si o tom přečti. Pak to srovnej s tím zrůdným systémem, který panoval u nás, po osvobození SSSR. Jenže to osvobození bylo fakticky jen okupace a nucené vazalství. Už za totáče tu bylo dost naštvaných lidí, kteří věděli, jak funguje systém v bývalém západním Německu, ve státě, který prohrál válku a průmysl měl fakticky vygumovaný.

Příspěvek upraven 19.11.24 v 13:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Všechnoznám
19.11.24 13:37

A tohle taky. Vás to jako nějak baví, vymýšlet nesmysly a trumfovat se, kdo dá větší?

• Citovat
  • Upravit
8045
19.11.24 13:44
@Všechnoznám píše: Více
Že jo? A pak si třeba dá nick Všechnoznám a jde tu svou pravdu vysvětlit ostatním, protože on na rozdíl od ostatních moc dobře ví, proč se zeměkoule točí :D Nežer to tak, prostě tady diskutujeme a to, kdo má pravdu, kdo se plete a nebo jestli je to vše úplně jinak, ukáže čas ;) Je to tu jen diskusní server a fakt to sem nepůjde číst ani Putin, ani Biden s Trumpem, aby se podle nás zařídili. Smutné je, že to tu někteří berou hrozně vážně a jsou schopni kvůli pár názorům vykopávat válečné sekery.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
19.11.24 13:45
@Všechnoznám píše: Více

Tak povídejte vy, dal se mu Krym, šel dál. Dá se mu kus Ukrajiny a spokojí se s tím? A píšete, že kdo ví, jak to je. Asi můžeme mít názor,.kdo je pro nás nebezpečný. Nebo ani to nevíme? Vrbětice, hybridní válka? Ale my máme jen slepě bez názoru přihlížet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
19.11.24 13:50

Já jsem porevoluční dobu klidných diskuzí v hospodě nezažil. Naopak jsem zažil dobu, kdy se lidé v hospodách servali právě kvůli názoru, že byl někdo cikán a někdo skinhead, že třeba někdo jen „blbě čuměl“. Jakmile byl někdo Slovák, tak to byl vlastně čobol a ten byl bit jako žito. Zažil jsem si střelbu, nebo hromadnou rvačku, kam policajti přijeli, aby se z bezpečné vzdálenosti podívali, a pak zase ojeli.
Mám k té době také určitý sentiment, ale 90% věcí bylo fakt špatně a už bych to zažít nechtěl.
Jinak rád čtu tvé příspěvky, jsou mi názorově 100% kompatibilní, ale holt v tomto konkrétním tématu se míjíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
19.11.24 14:10

Já jen doplním, že my všichni tady víme jen to, co někdo chce, abychom věděli a nevíme to, co někdo nechce abychom věděli. Média si s námi hrají a nám ta představivost pracuje na plné obrátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11455
19.11.24 15:54

Já bych spíš sledoval Blízký východ, třetí světová vážně nebude kvůli konfliktu Rusko-Ukrajina, ale nejspíš až Izrael zaútočí na Írán. Írán není Irák, takže ty se tak jednoduše přejet nenechaj, 80 milionů lidí, hornatý terén, pozemní operace vyloučena. Konfliktu Rusko-USA se nebojím, tam si myslím, že budou mít oba prezidenti pud sebezáchovy. Je otázka, aby se to nevymklo na BV, protože jak začnou tihle dva, ostatní se chtě nechtě přidají a pak to půjde velmi rychle.

Když k tomu přičtu, že Trump je mnohem víc protiíránský (čti proizraelský), bude to po 20. lednu zajímavé. Tím nechci strašit ani nejsem fanoušek Íránu, jen by všichni měli trochu zařadit zpátečku. Hamas mimo. Fajn. Hizballáh totálně ochromený. Velmi dobře. Ale bombardovat případně zemi, co má počet obyvatel jako Německo, to není dobrej nápad. Izrael má jaderný hlavice, i když to nikdy veřejně nepřiznal. A předpokládám, že minimálně Egypt bude stát spíš na straně Íránu, ostatní budou neutrální. Bibi údajně Trumpovi slíbil, že do jeho inaugurace (20. ledna) bude na BV klid. A všimněte si, že teď se to tam fakt nemele. Otázka je, co bude po 20. lednu. Takže minimálně do konce roku 2024, spíš 20. ledna 2025, určitě 3. světová NEBUDE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11455
20.11.24 10:49
@Aduš8 píše: Více

Jaderný se neboj, já to beru pragmaticky a Si si nenechá zamořit 500 milionový trh. Ono totiž Evropu potřebuje i Čína, až se dostane k moci Trump, určitě budou nějaký clíčka na zboží z Číny do USA a trhy ve formě Indie a Ruska určitě Si stačit nebudou. Evropa už dávno není pupkem světa, ale furt je to kurewsky velký trh s dost významnou kupní silou. Takže věřím, že nakonec převáží ekonomické zájmy, a Putin stejně neudělá nic, co by bylo čínskýmu prezidentovi proti srsti.

A abych tady trochu uklidnil, tak o případný jaderný válce si už nějakej pátek čtu. Jako vyloučit úplně nejde, ale když někam fláknete i relativně malou bombu, část se vám vrátí po větru (k odesílateli) ve formě spadu. Takže kdo použije jádro, zamoří vlastně i svou zemi. Celkově použití HZN nedává smysl, pokud teda nejde o samotné přežití národa. A pokud by národ stejně nepřežil, tak použít atom jako pomstu (stejně nepřežijem, ale stáhnem s sebou ty ostatní), to mi moc smysl nedává. A pokud by byla jaderná v Evropě, nejspíš by část spadu doputovala i do USA. HZN maj mít hlavně odstrašující efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová