Růst chloupků - puberta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.11.13 16:47

Tak já ti napíšu svou zkušenost a také anonymně :) jsou to malé chloupky tak mi to tak brzy nepřijde. a první MS v sedundě na gymplu takže paralelní 7. třída…

• Citovat
  • Upravit
148429
26.11.13 17:15

Já měla první MS skoro až v 15.Moje dcera už v 11 letech. U nás ta genetika nějak nesedí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
26.11.13 17:28
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.13 22:27

Zdravím, zajímalo by mě, jestli jste to nějak řešili, třeba s jiným doktorem? Mojí dceři je 7 (vypadá nejmíň na 10), 132cm a 29kg a také jí začalo růst ochlupení, pevné tmavé chloupky na genitálu (pleť má světlou, vlasy světle hnědé). V podpaží zatím nic. Doktorka nás poslala na další vyšetření kvůli podezření na hormonální poruchu. Ale ještě jsme nebyli, tak jsem se chtěla zeptat, zda to vy nějak řešíte. Dík.

• Citovat
  • Upravit
4569
19.12.13 07:19

Určitě bych to řešila!! Je to hodně brzy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.13 10:06

Ahoj,
zatím to neřešíme nijak. V únoru bude mít 8. Kdyby to šlo nějak moc rychle, tak to bude řešit. Ale zatím ne. Inko zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1
28.1.14 16:40

Zdravím chtěla bych poradit s moji 12 letou dcerou, které začaly růst choutky cěrné na pipce. Strašně jí to vadí a ona se nechce oholit.Co mám dělat?? Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.1.14 13:01

S tím se bohužel nic dělat nedá, vadit jí to může, ale to je tak všechno. Menstruace také není nic příjemného, ale to je příroda. Holit se ve 12 letech mi přijde hrozné. Prostě už je z ní slečna s tím dobrý i špatným. Tak snad jenom vysvětlit, že je to normální a mají to tak všechny holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
2.2.14 09:57

Moje dcera s predcasnou pubertou prosla v 4,5 letech! Me znepokojovaly jeji chloupky na itimni miste a zacalo to asi 5 chloupku a o rok pozdeji vic rozsirily a v 7 letech uz ma podpazi zacinajici chlupy :| jiz od 5 lety nam zacal smrdet jeji pot. Chodime rocne na endokrinologii a peclive ji sleduje jeji rust, aby nerostla prilis rychle nez ostatni vrstevniky. Menstruace zatim jeste nema a ani prsa jeste nerostla. Ji jsou ted 8 let, ale podle RTG ma kost na 10let. :-O

V pripade ze ma velmi brzy chloupky, smradlavy pot apod, tak doporucuji si zajit na endokrinologii, dulezite jej sledovat rusty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.14 10:15
@LaraRose píše:
Moje dcera s predcasnou pubertou prosla v 4,5 letech! Me znepokojovaly jeji chloupky na itimni miste a zacalo to asi 5 chloupku a o rok pozdeji vic rozsirily a v 7 letech uz ma podpazi zacinajici chlupy :| jiz od 5 lety nam zacal smrdet jeji pot. Chodime rocne na endokrinologii a peclive ji sleduje jeji rust, aby nerostla prilis rychle nez ostatni vrstevniky. Menstruace zatim jeste nema a ani prsa jeste nerostla. Ji jsou ted 8 let, ale podle RTG ma kost na 10let. :-O

KDyž tedy chodíte na endokrinologii, jak se to tedy řeší, kromě toho, že kontrolují růst. Malá je vždy nejmenší od narození a překotně neroste.

V pripade ze ma velmi brzy chloupky, smradlavy pot apod, tak doporucuji si zajit na endokrinologii, dulezite jej sledovat rusty.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.14 10:15

KDyž tedy chodíte na endokrinologii, jak se to tedy řeší, kromě toho, že kontrolují růst. Malá je vždy nejmenší od narození a překotně neroste.

Inko zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
178
2.2.14 16:43
@Anonymní píše:
KDyž tedy chodíte na endokrinologii, jak se to tedy řeší, kromě toho, že kontrolují růst. Malá je vždy nejmenší od narození a překotně neroste.Inko zakladatelka

Kontrolují výšku, váhu a rentgen, sono ledvin a odběr krve. Když se doktorce nebude líbit rychlá růst tak jí asi nasadí nějaký léky na zpomalení nebo naopak injekce na dorůst do max. výšky atd…a pokud by dorazila ms dřív než v 9-ti letech, tak se bohužel nedá zastavit, prostě příroda přišla dřív. Pro doktorku je důležité ta výška, aby se najednou před pubertou zastavila růst výšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.14 13:58

Od kolika holit?

Ahoj vím že je to individuální, ale chtěla bych se poradit. Od kolika let se vaše holky začínaly holit? Té mojí je teprve 12, ale už se mi několikrát zmínila, že se chce „tam dole“ oholit. Mně přijde, že na to má ještě dost času. Vím že je jiná doba. Já sama začínala s holením až tak kolem 16. Zakazování asi nemá smysl. Jen mi prostě přijde že je ještě dost času. Zase tak bujné to ochlupení nemá a z plavek ji to taky nekouká. Menstruaci už má přes půl roku. Jaký na to máte názor vy a případně zkušenosti? Mám ji v tom podpořit a nebo se jí to snažit ještě rozmluvit?

• Citovat
  • Upravit
178
20.2.15 22:19

Moji dceru ochlupení „dole“ neholím, ale jen stříhám nakrátko. Endokrinoložka jí dovolila jen stříhat, protože dcera chodí se školou na plavecký výcvik, tak aby spolužáci nedivili co to má… Podpaží ještě jí neholím, zatím má světlou a není moc z dálku vidět.
Na Tvém straně bych její ochlupení dole ještě nepovolila, je ještě brzo, ale povolila bych jen podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
21.2.15 01:10
@LaraRose píše:
Moji dceru ochlupení „dole“ neholím, ale jen stříhám nakrátko. Endokrinoložka jí dovolila jen stříhat, protože dcera chodí se školou na plavecký výcvik, tak aby spolužáci nedivili co to má… Podpaží ještě jí neholím, zatím má světlou a není moc z dálku vidět.
Na Tvém straně bych její ochlupení dole ještě nepovolila, je ještě brzo, ale povolila bych jen podpaží.

To jí holíš ty? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati