Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nataliee13 co je na 165cm špatně
. Já tak měřím od první MS a jsem s to u výškou moc spokojená. Neměla jsem nikdy problém, že by kluk byl menší než já a vedle většiny jsem klidně mohla chodit v podpatcích.
A moje spolužačka na SŠ dělala modelku a je stejně velká jak já
Prosím nepište mi jak je 165 cm skvěla výška.
Zajímá mě jestli ještě něco vyrostu.
A 165 se mi vůbec nezdá jako skvělá výška. ![]()
@Nataliee13 Tak to by jste musela k doktorovi (opravdu netuším co by to mohlo být za specializaci) který by vám řekl, jak jsou na tom vaše růstové oblasti kostí. Co si tak pamatuju z biologie člověka z gymplu (už je to víc než 10 let tak se omlouvám za případné chyby) tak hormonální proces který umožňuje reprodukční dospělost ženy (nástup menstruace) zároveň ukončuje proces růstu velkým kostí a způsobuje srůst některých lebečních švů. Proto je tolik nebezpečné předčasné dospívaní, které bez včasné léčby vede k nanismu. Takhle nějak jsem to měla zapsané v sešitě. Takže doporučuji se naučit žít a být spokojená s vlastní výškou, protože příroda mluví spíš proti vám.
@Nataliee13 Teoreticky si muzes skocit na vysetreni dlouhych kosti, podle kterych ti zjisti, zda jeste porostes nebo ne.Ale jelikoz vykazujes zcela normalni vysku, budes si to asi muset uhradit.Me to v detstvi delali taky, protoze jsem byla moc vysoka, a sekli se jen o centak.
A pokud je pro tebe těch 170cm tak dulezitych. Tak šetří a v dospělosti s můžeš nechat prodloužit nohy