Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@anykam
Díky, takže je to možné. U syna to právě neznám, to plakal asi hodinu při prořezávání a šmitec. Přišlo mi právě, že jsou to malinké zoubky, že to musí být pohodka, že co bude dělat při dalších
.
@gabriela82
Jasně, připravování je možné. Je pravda, že nám s manželem přišlo, že má nateklou tvářičku v pravo nahoře po spaní, ale taky to mohla mít otlačené po spánku. Těžko říct.
@Osmanka to si piš, že je to možné, každé dítko je úplně jiné a to i pokud jde o zuby a né každý zoubek musí bolet.
Můj malej si protrpěl s každým zubem krom jednoho, jinak každý růst nového zubu znamenalo trápení min. na týden, velmi špatně to snášel.
@mismurka
Díky, tak to až ji porostou stoličky, abych si sehnala nějaký povzbuzovač, abych to vydržela
. Dnes je jiná, ale co prováděla poslední dva dny- ve dne v noci
.
@Osmanka píše:
@mismurka
Díky, tak to až ji porostou stoličky, abych si sehnala nějaký povzbuzovač, abych to vydržela. Dnes je jiná, ale co prováděla poslední dva dny- ve dne v noci
.
No jo, musí se to vydržet, malému jak naschval rostly ty zuby postupně, jen jednou se sešly dva naráz, bylo to takt jak naschvál a ještě k tomu mu začly růst dost brzy a čím je dítko menší, tak tím hůř snáší bolest, ale něco jiného jsou děti, co to snášejí celkově dobře, asi mají jiný práh bolesti nebo
Nicméně, my to štěstí neměli
Tak se držte
@mismurka
Synovi to právě rašilo naráz. Co je horší, že ji vždy se zhorší ekzém a máme sledovat na co je alergická, ale to nejde. K tomu zhubla, má dostávat častěji jídlo, jenže nechce jíst, pláče, kaká víc a dá si jen kaši a nakojí, ale ostatní najednou prská.
@Osmanka S tou alergií je to složité, vychytáš to až časem, bude to trvat dýl.
Pokud jde o jídlo jako takové a zlobení či vybírání si, tak já se vždy řídím podle „aktuální situace“ mám namysli zrovna daným obdobím, vypozoruju, co mu zrovna jede a co nechce, nenutím, ale zkouším znovu a znovu, to víš, že to mrzí, když často navařím a on nechce, kór když jsem dlouhý čas vyvařovala zvlášť nám hlavní jídlo, zvlášť jemu hl. jídlo a ještě polívky, nyní je to už jednodušší, umí dobře mluvit (budou mu 2 roky) a sám si řekne, ale zase né že bych ho nechala řídit si stravu, to ne! Ale, třeba teď je už nějakou dobu nemocnej, jsem víc benevolentní a opravdu ho nechám jíst, co zvládne, protože toho teď moc nesní.
@Osmanka Ono to prskání přejde, aspoň, že jí ty kaše a mlíčko, pak se to zase změní a třeba nebude kaše chtít, to u nás jeden čas taky bylo.
@mismurka
Ona snad chce jíst jen kaši, nejí ani přesnídávku jablečnou, jogurt s přesnídávkou taky prská.
@Osmanka tak ji fakt nech, ono jí to přejde, u nás tohle taky bylo a ty období se fakt mění, jednou miluje polívky a najednou ji nechce, to samé s jogurty
a pak se k tomu zase zkusím vrátit a ejhle zase to chce ![]()
@mismurka
no jo, jenže nás doktorka žene na krev a mámji vzít moč, což nevím jak, protože zhubla, potřebuju ji nakrmit, jenže jak… a vůbec přes to kňourání a neustálý řev nemám sílu ještě šaškovat s čuráním
@mismurka
To jo, ale i tak zhubla a to se lékařce nelíbí, nenaočkovala ji. Pěkně papala do neděle, ale co dělá teď… jestli ji vadí najednou maso v příkrmu, nebo fakt ty zuby- leze ji to příšerně pomalu. I režim máme nějaký divoký, spí jindy, jinak, takže nevím, kdy půjdeme ven, kdy bude jíst, jestli bude jíst.
@Osmanka O režimu nerežimu bych mohla vyprávět, užila jsem si své, s malým bylo všechno moc náročné, ale to by bylo na jinou diskuzi, režim prostě chytl až někde na 15 měsících a spát mi dodneška chodí až po 22h. nic jsem s tím doteď nenadělala ![]()
Jestli máš podezření, že to může být masem, je to jednoduché, zkus ho vynechat, dávej jen zeleninu a uvidíš, ale zuby dokáží udělat pěkný rozruch. I kdyby byla jen na zelenině, stále je to příkrm a aspoň něco, vyzkoušej a napiš.