Růst zoubků ve 2 měsících?

160
20.7.13 18:54

rust zoubku ve 2 mesicich?

Ahoj maminky. vcera byli malemu 2 mesice. a zda se mi ze mu uz rostou zoubky-spicaky.je to mozne takhle brzo? csichni mi rikaj ze je to brzo.ale malej strasne slinta..strka jazycek na horni patro. a ma tam uz videt jakoby spicky zoubku..nevim jestli nekoukam blbe.ale jA je fakt vidim:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
20.7.13 18:56

Špičáky určitě ne. I na jedničky je to brzo. Dásně má miminko hrbolaté, vypadá to, jakoby se zoubky tlačily, ale nic neroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
20.7.13 19:00

To jsme měli taky okolo těch dvou měsíců, malá slintala, ruce v puse, u špičáků boule, no vypadalo to, jako by jí měly vylézt každým dnem. Teď jí bude měsíců 5 a vypadá to u těch špičáků pořád stejně, zoubek jí vylezl jeden dole, ale špičák to není :D Je to spíš taková příprava na zoubky, má to hodně dětí, ale na špičáky si ještě počkáš :D

Příspěvek upraven 20.07.13 v 19:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
20.7.13 19:03

Jo takhle rostli Synovi zoubky od 2 měsíců a první měl až v roce :lol: :lol: Taky jsem je pořád viděla a nic :lol: :lol: No uvidíš takhle na dálku ti to nikdo neřekne. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
20.7.13 19:04
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. vcera byli malemu 2 mesice. a zda se mi ze mu uz rostou zoubky-spicaky.je to mozne takhle brzo? csichni mi rikaj ze je to brzo.ale malej strasne slinta..strka jazycek na horni patro. a ma tam uz videt jakoby spicky zoubku..nevim jestli nekoukam blbe.ale jA je fakt vidim:-D

Tak ja mam pidobny pocit s dcerou, 2 mesice ji budou pristi tyden a taky zacala strasne slintat, pres den skoro nespi, je protivna..rikala jsem si, ze to slineni muze mit z dudliku, ale ten mela i driv a neslintala.. Ale na rust zubu je to fakt brzo ne? Zase bychom to mohli mit brzo za sebou kdyby to slo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.13 19:18

@kittysha to je pravda:-) ja uz bych to klidne brala:-) malej je prave taky porad protivnej. a dneska za celej den.od 7 od rana jestli spal v celku hodinu tak to je moc. u nas to ma za vinu jeste brisko. hodne na nej trpime:-( a ted jeste do toho kdyby to byli ty zuby a me klepne:-D:-D:-D

• Citovat
  • Upravit
891
20.7.13 19:27

Řekla bych, že vám dětičky rostou a to prostě k vývoji patří. Naše malá taky začala kolem těch 2 měsíců hrozně slintat, ručičky v puse.. Ale zoubky nikde. Až teď ve čtyřech měsících nám rostou první dva spodní zoubky (a i to si myslím, že je celkem dost brzo, čekala jsem je až za 2 měsíce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
20.7.13 20:22

Naše malá taky začla ve 2 měsících slintat a vypadalo to na zuby, ale první čtyři jí vylezly až ve 4 měsících, a špičáky určitě ne, ty jí lezou teď v 15 měsících jako poslední, všecko ostatní už má. Ale jako ve 2 měsících jsou zuby klidně možné, naše babi je měla a v širší rodině se dítě s jedním zubem už narodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
20.7.13 20:44

Mě se první dcerka narodila už se zubem, bohužel nám ho hned v prvních pěti minutách vytrhli :-) grrrr, takže ho má na památku v krabičce, ale druhý měla už ve dvou měsících. První rostou jedničky dole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
20.7.13 20:46
@Daniela PB píše:
Mě se první dcerka narodila už se zubem, bohužel nám ho hned v prvních pěti minutách vytrhli :-) grrrr, takže ho má na památku v krabičce, ale druhý měla už ve dvou měsících. První rostou jedničky dole…

proc to trhaji? Vysvetlili ti to? Docela me to zajima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
20.7.13 21:21

Prý kvůli kojení trhají zoubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
20.7.13 21:27

Prý by se uvolnil při kojení a mohla by se zadusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
20.7.13 21:33

Takový bílý tečky se dělaji miminkum na dásních, jsou tvrdý, vypadají jako špičky zubů, ale jsou to malý cysty, je to neškodný, vznikají tím, jak se ještě dotváří slinný žlázy v puse :) čase se zase ztratí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.7.13 12:38

Jak všichni píší, nic to není, ve dvouch měsících opravdu zoubky nerostou, ale znám případ, kde zoubek vylezl na konci třetího měsíce a to i tak je velký extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
21.7.13 16:49

Malýmu bude 5 měsíců a od 2.měsíce taky slintá, všechno strká do pusy a pod dásničkama už 2 měsíce vidim náznaky zoubků (jedničky) ale pořád nic :nevim: myslím že se to jen takhle dlouho připravuje a je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.