Růstový spurt - 3. měsíc

478
22.12.10 09:32

růstový spurt -3.měsíc

Ahoj holky,
chci se zeptat na růstový spurt. Jedeme třetí měsíc a maléj je už dva dny k nepoznání :( Dáváme příkr a občas MM, ale to odstříkávám, u prsa byli scény, usínal, pak měl křeče… takže jí jak MM, tak UM - nutrilon. Přes den to neřeším, ale v noci spával i 5h a najednou se po dvou hodinách budí, přitom snědl třeba stejnou dávku, jak když spal 5h. Je to ten růstový spurt? A projevuje se to i tím, že chce více chovat? Patří to k tomu? A to opravdu bude trvat celý měsíc? Nebo jak dlouho to trvá? Říká se, že je ve 3 a 6 týdnu, což nám vždy trvalo cca 5dní,no a to teď bude měsíc? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
22.12.10 09:35

Může to být spurt, měl by trvat jen pár dnů, aspoň u nás tak vždycky trval, ale já jen kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
22.12.10 09:36

no tak rustovej spurt ve 3m mame tedka za sebou, trvalo to 3 tydny, mohli to byt ale taky zoubky k tomu… v noci se budil pravidelne po 2 hodinach a pritom predtim spinkal celou noc… ted uz je to dobre, jsme na jednom krmeni v noci. taky byl opruzenej no des.. No a proc by mel tedka ten spurt trvat mesíc? je to individualni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.12.10 09:39

Ne, rustovy spurt trva zhruba nekolik dnu, maximalne ten tyden. Neslouzi k tomu,abysedite vic najedlo, ale k navyseni tvorby MM pomoci zvysene poptavky. Pokud se pri spurtu najede na pravidelny dokrm UM, vetsinou se tim cely proces narusi a MMse vic nevytvori. Samozrejme existuji i vyjimky, kterym se vic mlika udela, ale vetsinou uz ten dokrm zustava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
22.12.10 09:42

ale já už vesměs dávám UM, protože jak jsem psala, odstříkávám a tím se mlíko strácí docela rychle. Takže spurt se mi na mlíku rozhodně neprojeví, k prsu nepřikládám už 14dní a i když jsem to obrečela a cítím se neschopná, doktorka mi řekla, že por spokojenost dítěte vše, bohužel i to, že nekojíme. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
22.12.10 10:23

Holky,
tak já tedy nevím, jak to s tím spurtem je :think: . Malé teď budou už 3 měsíce (za 3dny) a nic takového neměla…slyšela jsem o tom a zdá se mi, že se mi čím dál míň nalívají prsa a ona pije pořád stejně. Ale hlad asi nemá, nestěžuje si 8-o . Možná to u nás bude trošku jinak, protože je malá nedonošená a teprve teď váží 4kg, tak uvidíme. Ale taky holky na naší uzavřené diskuzi psaly, že to trvá max. týden, tak neboooj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
22.12.10 11:00
Teladradora píše:
Holky,
tak já tedy nevím, jak to s tím spurtem je :think: . Malé teď budou už 3 měsíce (za 3dny) a nic takového neměla…slyšela jsem o tom a zdá se mi, že se mi čím dál míň nalívají prsa a ona pije pořád stejně. Ale hlad asi nemá, nestěžuje si 8-o . Možná to u nás bude trošku jinak, protože je malá nedonošená a teprve teď váží 4kg, tak uvidíme. Ale taky holky na naší uzavřené diskuzi psaly, že to trvá max. týden, tak neboooj :palec:

Tak ono to neni presne na 3 mesicich. My jsme meli spurtik nebo laktacni krizi nebo jak to nazvat na 3,5 mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
22.12.10 14:03

Ahoj, tak my máme růst.spurt za sebou a trval něco přes týden, to jsem kojila každou 1,5 - 2 hod. Jo a taky jsem celý týden chovala :)
Jenže nám to takhle zůstalo přes noc a pořád nemůžeme najet na nějaký ustálený režim. Se snad už nevyspím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
3.1.11 09:18

No tak koukám, že to, co se děje u nás doma není žádná výjimka :-D
Malá (za týden jí budou 3m) už druhý týden vyžaduje krmení po 2 hodinách (málokdy vydrží 3…a to i v noci). Nají se, začne se kroutit a brečet. Takže chováme, skáčeme na míči a kojíme v podstatě pořád :D
Občas mám pocit,že má hlad i když je najedená, ale z prsů už nic nevycucá…takže tak jednou za 2-3 dny musíme dokrmit UM. Včera večer vyžahla skoro 250ml během 2 hodin…mam pocit, že takovy množství mlíka nemůžu v sobě nikdy mít :D
Je to náročný, ale doufám, že pouze dočasný :D

Tak všem, co jsou na tom podobně, hodně sil a pevné nervy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
3.1.11 22:38

Maminky, to je zajímavé, co tu píšete. O tom, že 3. a 6. týden mimča chtějí víc hamat jsem slyšela, i o tom, že pak je to tuším ve třetím měsíci. Nám jsou přesně dva a poslední týden bojujeme taky o sto šest. Malá se mi předtím budila ve 4 hod, nadlábla se a chrněla do rána, i když začátky byly krušný, ale tak týden před těmahle problémama to bylo super, nemohla jsem si to vynachválit. Na první svátek vánoční dokonce budíček až ve čtvrt na sedm ráno, to jsem si výskala. Jenže pak jsem nastydla a od tý doby očistec - v noci budíček max po dvou hodinách, chvíli saje, pak se začne kroutit, vztekat, plakat … Mám antibiotika, tak jsem si říkala, jestli to nemůže být tím, že cítí, že nejsem v pohodě. Strašně se bojím toho, že taky dostaneme příkrm, kojení mě strašně baví a to nejen proto, že je to v noci rychlý, ale malá zatím nemarodí, ani ode mě snad nic nechytla, nehledě na to, že u nás je furt někdo nastydlej, navíc ty její kukadla při tom, je to krásný :hug: Poslední noc byla trochu lepší, budíček ve 4 hod, ale pak už se jí nechtělo spinkat, no ráno jsem byla krásná, když jsem jí po dvou hodinách nošení a tišení konečně uspala :mrgreen: Jsem zvědavá na dnešek, strašně bych si přála, aby to bylo zase normoš, když se mi u toho prsu kroutí a vzteká se, první, co mě napadne, je, že mám špatný mlíko, ale přibejvá … pořád tajně doufám, že je to spurt. Je uklidňující číst, že v tom nejsme sami, i když si říkám, že to máme v nějaký blbý období :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
8.1.11 17:28

růstový spurt?

Ahoj,malé jsou tři měsíce a máme nejspíš opět růstový spurt,při kojení sebou děsně šije každou chvíli pouští prso a kroutí se jak když má křeče a brečí,takže toho moc nezbaští,tak se jí snažím krmit každý dvě hodiny i když je to teda pocuc :roll: Taky mě napadlo jestli třeba nemůže mít moučnivku,ale v pusince jsem nic neviděla,vlastně ani pořádně nevim jak to vypadá :nevim: preventivně jsem jí mázla genciálkou a uvidíme.Jsem zvedavá jestli při tomhle způsobu jedení něco přibere :nevim: Trvá to necelé tři dny,jestli je to spurt,tak by to mělo trvat max. týden ne?A to jsem se radovala,že už to máme za sebou :-?

• Citovat
  • Upravit
4515
10.1.11 11:34

Moučnivka je něco jako bílý povlak v pusince a na jazyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
18.6.11 22:44

ahojky malymu jsou ted 3 mesice uz asi tyden je dost neklidnej a porad fnuka…nejhorsi je to navecer, chce i malicko vic papa, plne kojim…ale uz vic jak tyden mi spi celou noc od 22 do 7..dnes od 23 do 9:15…ale dneska mi od 4 porad jen fnukal a fnukla a fnukal prestalo to zas az po jeho poselednim vecernim kojeni dnes v 21 a bude spat az do rana nejspis…je to spurt? Kdyz pres den je k nepoznani a v noci spi krasne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
19.6.11 10:31
Ajla píše:
ahojky malymu jsou ted 3 mesice uz asi tyden je dost neklidnej a porad fnuka…nejhorsi je to navecer, chce i malicko vic papa, plne kojim…ale uz vic jak tyden mi spi celou noc od 22 do 7..dnes od 23 do 9:15…ale dneska mi od 4 porad jen fnukal a fnukla a fnukal prestalo to zas az po jeho poselednim vecernim kojeni dnes v 21 a bude spat az do rana nejspis…je to spurt? Kdyz pres den je k nepoznani a v noci spi krasne?

Ahoj mě malá taky v noci krásně spinkala,přes den to bylo horší,může to být ono :wink: Vydrž bude to zas dobrý :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8384
19.6.11 11:01

snad jo, j to nejhorsi jen navecer a to uz tu bylo driv kdyz jsem si myslela ze ma spurt takze to asi ono bude :) aspon ze to neni horsi jako u jinych jak tu ctu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí