Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky…moje malá si chce furt sedat poslední týden… Když ji dám sednout je naprosto spokojená a zádíčka má krásně rovné při sedu,ale nevím jestli to mohu provádět…
abych ji neublížila
Malá začala pomaličku zvedat hlavičku týden po porodu,tak jsme trochem napřed…
já bych ji neposazovala, dokud si nesedně sama. do té doby nemá svaly dostatečně připravené. jde hlavně o velký tlak hlavičky, která je dost těžká, na páteř. a je jedno, jestli má při sezení zádíčka rovná. fakt spíš počkej, až se posadí.
No urcite bych ve 3 mesicich neposazovala,to je hrozne brzo.
A jak jí dáš sednout? Obložíš jí polštářema nebo jí chvíli držíš za ruce v sedě? Nebo jí máš chvíli na klíně?
To ne, že bych byla pro posazování, rozhodně ne. ALe jen pro dovysvětlení. A v leže a na ruce miminko spokojený není?
Holky,a nemohla jsem ji nějak ublížit? posazovala jsem ji poslední 4 dny,protože si to vždy vyřvala ![]()
Když ji chovám,tak je k mému tělu zádíčkama a sama se ode mě odrazí zádíčkama a hlavičkou a zvedne nožky,tak aby seděla ![]()
Aladina píše:
A jak jí dáš sednout? Obložíš jí polštářema nebo jí chvíli držíš za ruce v sedě? Nebo jí máš chvíli na klíně?
To ne, že bych byla pro posazování, rozhodně ne. ALe jen pro dovysvětlení. A v leže a na ruce miminko spokojený není?
Drží se mě za ruky a sedí na klíně
M+M+S píše:Aladina píše:Drží se mě za ruky a sedí na klíně
Takhle to dělal přesně náš prcek
Takže na klíně jsem ho občas takhle nechávala, nesnášel polohu v náručí apod. Jinak jsem ho ale samotného neposazovala, přišel si na to sám teď v 8.měsíci ![]()
urcite neposazovat,dite si sedne az samo z kleku kolem 8-9mes.Do te doby je to pasivni sed a ted je spatny.
Muj druhorozeny napr.dela sklapovacky uz hooodne dlouho,driv nez ve 3mes.Proste zveda hlavu na podlozku a snazi se takhle lip videt.Ale ma smolika,na me si usmevem ani revem sed nevybude,pac mu nechci skodit ![]()
Kdyz se chova na rukach,tak se okamzite sponuje a tchyne si stezuje-jak ho mam polozit,kdyz on nechce?.Chce nechce,proste musi lezet ![]()
Já si myslím, že je prostě zvědavá a chce rozhled. Zkoušela bych jí v tom posazování ale radši zabránit, buď chytnout pod kolínkama do klubíčka nebo prostě nějak jinak, aby z toho nemohla dělat tenhle prostocvik
Když jí ten výhled zajistíš jinak, tak by se nemusela vztekat ![]()
Holky a nemohla jsem ji něco udělat? Teď si uvědomuji,že manžel malou vzal,posadil si ji na klín a skákal s nohou…tak teď fakt doufám,že jsme ji něco neudělaly
![]()
Ahoj,to jí vážně posazuješ ve 3 měsících?
no nezlob se na mě,ale chudák dítě,a jeho záda…
Jeste dej za mesic a pul choditko.A bude to super na pater.
![]()
neboj, pokud to bylo párkrát, tak se nemohlo nic moc strašného stát. prostě už to nedělejte a všechno bude v pohodě. ![]()
no a na místě některých přispěvatelek bych se mírnila ve výrazech
pokud jde o první dítko, tak se každá z nás snaží udělat vše pro to, aby bylo spokojené a tohle fórum tu má být od toho, abychom si společně poradily a sdělily zkušenosti.
kattkka píše:
Jeste dej za mesic a pul choditko.A bude to super na pater.![]()
Hej, co blbnete, se normálně zeptala a vy jí tady hned prudíte. A na chodítko se přece neptala, ne?