Různé příspěvky v těhu a i po :)

270
10.4.13 12:16

Různé příspěvky v těhu a i po :)

Ahoj maminy, chtela jsem se zeptat na jake prispevky v tehotenstvi mam narok a na jake po porodu.. Kvuli praci, kterou u jsem nezvladala delat, musim marodit a to jsem zvedava kolik mi daji korunek :(.. Tak dekuju za prispevky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
10.4.13 12:20

Cekas dite a nejsi na nej pripravena? dostanes nemocenskou a pak materskou nebo rodicak. nebo myslis ze za tehotenstvi jsou zvlastni statni odmeny? :roll:

• Citovat
  • Upravit
3684
10.4.13 12:22

Nemocenská v těhu. Po těhu, buď rodičák nebo mateřská a přídavek na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
10.4.13 12:22

@Timinka tehotenstvi jsem fakt neplanovala a tudiz jsem se o to ani nejak nezajimala ;) Odmeny urcite ne, ale mel vy stat prispivat kdyz zakladem statu je rodina ;) a trosku optimictejsi pristup, dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
10.4.13 12:23

Nemusíš marodit. Pokud tvoje práce není vhodná pro těhotné máš být doma a dostávat mzdu jako v zaměstnání a ne na nemocenské.
Korunek ti dají jako každému nemocnému na PN, jako těhule si tak můžeš skočit proplatit vitamíny do pjišťovny. Potom rodičák případně mateřská, pokud splňuješ zákonný nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Nechápu tvojí reakci. Potrat tady všichni odsuzují a když si rozhodneš dítě nechat a zeptáš se na co máš nárok tak tě tady ještě někdo zprdne. Pardon ale otázka byla na co mám nárok a ty jsi asi nepochopila otázku.
Já třeba sem v této situaci a otázka mi přijde užitečná

• Citovat
  • Upravit
270

@T.Hololinka dekuji moc :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.4.13 12:24

Ono bude záležet, jesli žiješ s partnerem, kolik cca budeš mít tu nemocenskou, kolik platíte za byt…pokud budete mít jako rodina příjem menší než cca 17000, a čekáte první mimi, tak můžes dostat porodný, příspěvek na dítě..ale v těhotenství asi nic, leda pokud se vejdete do příspěvku na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.4.13 12:24
@Ronaldova píše:
@Timinka tehotenstvi jsem fakt neplanovala a tudiz jsem se o to ani nejak nezajimala ;) Odmeny urcite ne, ale mel vy stat prispivat kdyz zakladem statu je rodina ;) a trosku optimictejsi pristup, dekuji :)

Jojo, přispívá, neboj. Každému dá 220.000,– - ty si můžeš vyčerpat dle libosti - můžeš si rozložit do dvou až 4 let (podle výše dosavadního výdělku).

Záleží jaký máš teď plat, kolik máš nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
10.4.13 12:25

Já otěhotněla jako studentka, takže před porodem nemam tušneí, po porodu záleží na tom, jestli ty, nebo otec dítka máte opracovanou potřebnou dobu, teď si nejsem jistá, kolik to přesně je, ale podle mě něco kolem 270 dní před otěhotněnim, dyštak a´t mě někdo opraví :-) a od toho se vyvíjí rodičovskej příspěvek a pak další dávky dostaneš, nebo nedostaneš podle toho, kolik vám udělá průměrnej měsíční příjem součet vašich platů…nejlépe zajít na sociálku a na všechno se doptat tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
@Ronaldova píše:
@T.Hololinka dekuji moc :))
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094

@Ronaldova Z jakého titulu by ti přispívat měl? Stát není zodpovědný za to, že čekáš dítě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
10.4.13 12:26

@Jackie nemusim marodit? A jak to mam udelat kdyz uz jakoze marodim a nechci teda?? Myslim ze moje sefova neni natolik fajn aby mi davala celou vyplatu :( sama mi rekla at jdu marodit, pac podminky mi mohla nastolit takove, ze misto nocnich smen by mi ala denni a to bych uz stejne ted nemohla delat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.4.13 12:26

@Ronaldova
na to si tady budes muset zvyknout, ze nektere odpovedi jsou „neoptimisticke“ ;)

ja obecne nefandim diskuzim na tema „kolik a jak muzu ze statu vyrazit“, ale tvuj dotaz povazuju za naprosto normalni.

nemocenskou behem tehotenstvi (pocita se z platu), par tydnu pred porodem nastup na materskou (pocita se z platu), po 6 mesicich prechod na rodicak - fixni davka podle toho, jestlisi vyberes 2,3 nebo 4 letou variantu.

eventualne prispevek na bydleni, pridavek na dite, to uz zalezi, kolik mas prijem za celou domacnost a co otec ditete…

preji hodne stesti s ignorovanim mistnich rypalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
10.4.13 12:28

@mařenkaa dekuju, zajdu tam, snad tam bude nekdo ochotny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat