Rybenky v koupelně, co s nimi?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
23.6.14 09:59

Tuhle jsem zvedla dětský kobereček-puzzle pěnové a taky na mě vyběhla.. máme plovoucí podlahu, asi zalézají pod ni při zdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
23.6.14 10:11
@Sonreir píše:
@Kate1984 take jsem bydlela 22let v byte s umakartovym jadrem. Rybenky byly minimalne a opet z nedbalosti :nevim: ale ja nechci nikoho soudit. Jen rikam jak to mam a snazim se poradit.. proste najit zdroj vlhkosti a odstranit jej. Pokud lezou nekde ze sachty tak bych misto kudy vylezaji vystrikala a nasledne zadelala aby uz nemeli pristup.

Jenže tady nemáš jak to zadělat. A navíc koupelna je umístěná na špatném místě, těžko se tam větrá. Odvětrávač vlhkosti se rozpadl a město odmítá investovat do nové koupelny. Je to koupelna na odpis s odpady ze 70.let. To znamená že nájemník má investovat svoje peníze aby to tam zkulturnil, jenže platíme 11 000 nájem tak proč cpát dálší peníze do cizýho bytu? Tady se prostě čeká až město ráčí něco s tou koupelnou dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
23.6.14 10:15

Všimla jsem si že ty potvory spíš lezou z rohů koupelny. A hlavně z rohů podlahy, pod lištami. Ale když jste v nájmu a městu je ukradeno jestli je tam plísen a vlhkost, tak to je těžký :nevim: My tady platíme vysoký nájem a opravovat jim to nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.6.14 10:22
@Sonreir píše:
@Kate1984 take jsem bydlela 22let v byte s umakartovym jadrem. Rybenky byly minimalne a opet z nedbalosti :nevim: ale ja nechci nikoho soudit. Jen rikam jak to mam a snazim se poradit.. proste najit zdroj vlhkosti a odstranit jej. Pokud lezou nekde ze sachty tak bych misto kudy vylezaji vystrikala a nasledne zadelala aby uz nemeli pristup.

taktez jsem skoro dvacet let bydlela v byte s umakartovym jadrem. Rybenky tam behaly, z nedbalosti to nebylo. Moje maminka je takova „desinfekci lady“, vzdy jsme doma meli cisto, s rybenkami jsme bojovali jak se dalo, v dome i byte bylo sucho, nezbavili jsme se jich nikdy. Nedbalost treba roli hraje, ale jak pisu vyse, urcite ne vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
23.6.14 10:43

@Kate1984 nám na vlhkost v koupelně pomohl odvlhčovač. Akorát teda máme malou koupelnu a trochu tam překáží. Nicméně jinak si ho nemůžu vynachválit. A když ho zapnu na noc tak do rána uschne i všechno pověšené prádlo. Kupovali jsme ho kvůli plísni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
23.6.14 10:50

Holky ja to nepsala jako provokaci a duvod k hadce. Pouze sem vam psala vlastni zkusenosti a jestli se vam nelibi, nejde to nebo se vam nechce, to uz je na vas. Ja s tim nic neudelam, dohadovat se neminim a dalsi rady nemam. Dal bych to tedy nerozpitvavala… :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
23.6.14 11:45

My se nehádáme, myslím že je to v klidu:) Jen jsem chtěla říct že rybenky jsou potvory a někdy se jich zbavit je záhul, zvlášt ve 40let starých koupelnách:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
23.6.14 21:38

Já se teda snažím bojovat, co to jde. Špindíra určitě nejsem a dům máme taky větraný. Rybenky se mi hnusí, takže jsem tam, kde máme dlaždičky, oblepila místnosti oboustrannou lepící páskou a nemají šanci. Nalepí se na to. Samozřejmě to není řešení, ale jako monitoring dobrý a dost takhle ubývají. Četla jsem, že jedna jediná potvora dokáže vyprodukovat až 100 dalších, takže s tím se smířit nehodlám.. Fuuujjj.. :poblion: Chtěla jsem byt vystříkat biolitem, ale jak píšete, je to asi agresivní. Mám teď malé mimi, takže to se mi moc nechce… Co mě teda dostalo je, že jsou i v kuchyni, máme v jídelně plovoučku a všimla jsem si, že zalézají za lišty. :cert: Vyzkouším vanilkové lusky do všech místností, prý nesnášejí jejich vůni, taky prý zabírá nastrouhaný brambor - do toho se zahrabou, otráví a pak jen vyhodit a taky budu kapat esenciální olejíčky do spár - citrusový. A ještě chci pořádně prolít odpady asi krtkem. Prostě je nesnáším.. Tak uvídím, jestli to zabere.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
15.8.14 15:32

Mušky v kuchyni

Holky, nevěděla jsem kam tohle téma zařadit..Již několik dnů bojuji v kuchyni s malými muškami a nevím je vypudit. Vydezinfikovala jsem odpadkový koš, prohlídla spižírnu, zničila vše co by je mohlo lákat..Přesto se mě množí v kuchyni a já nevím kde se berou, ani jak je odstranit! Máte někdo podobný problém? Usadili se na stropě a sotva dám na stůl hrnek s kafem tak už je musím odhánět, stala se ze mě vraždící lady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
15.8.14 16:54

@Kate1984 octomilky. Miluji jidlo ovoce apod. Vse zruste. Dejte bud do stamprle trochu slivovice (utopi se v ni) nebo si zajdete do drogerie pro „jablicko“ myslim ze od biolitu je primo na octomilky a super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
15.8.14 17:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
15.8.14 17:10

Díky za typ, třeba se těch potvor konečně zbavím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
15.8.14 19:06

@Kate1984 urcite. Me to tez pred lety pomohlo :-) laka je to jak vosu bonbon ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
18.6.15 10:20

Ahoj holky, prosím o radu co na rybenky. Nevím kde jsem k nim přišla, ale už si nevím rady s jejich likvidací. Už je nemám jen v koupelně a na záchodě ale aji v kuchyni a v pokojích našla jsem je i v oblečení a pod kobercem. Nejsem špindíra, spíš bych se přirovnala k maminkám co stále uklízí, protože mi malá začala lozit vytírám 2 x týdně a vysávám taky tak. Větrám pravidelně a ted mám okna otevřená pořád. Nechci v bytě nějakou chemii. Jak vyhrát nad nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.6.15 23:07

Rybenky

Rybenky jsou primitivní hmyz (primitivní znamená, že jsou velmi podobné prvním zástupcům hmyzu vůbec, žádní hadi nebo červi). Křídla nemají primárně (primárně znamená, že žádní jejich předci je neměli, narozdíl třeba od blech nebo štěnic). Jsou neškodní, živí se organickými zbytky, plísněmi, papírem, klihovým a škrobovým lepidlem z tapet atd. Žádné nemoci nepřenáší. Biolit a podobné prostředky pomáhají, rybenky spíš vyženou než zabijí. Taky je možné nasadit pavouky. Jsou i mnohem horší domácí škůdci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný