Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pletiplot díky za osvětu, je to poučné, ale moc si nedovedu představit, jak v boji proti rybenkám nasazuju pavouky
![]()
By mě to tak vyděsilo, že bych určitě skončila na pohotovosti s úrazem (potkat na záchodě pavouka… i když nevím, kdo z nás dvou by se leknul víc)
@Malaga Já měl jednu dobu pavouka pod kredencí, vždycky jsem ho viděl zaběhnout pod kredenc, když jsem rozsvítil. Předtím jsem tam rybenky měl, pak už ne
Teď už ho tam nemám, asi umřel nebo se odstěhoval.
@pletiplot píše:
@Malaga Já měl jednu dobu pavouka pod kredencí, vždycky jsem ho viděl zaběhnout pod kredenc, když jsem rozsvítil. Předtím jsem tam rybenky měl, pak už neTeď už ho tam nemám, asi umřel nebo se odstěhoval.
Tak to u nás když se zjeví pavouk, tak má smrt jistou. Nevlezu do spíže do té doby, než ho přítel zabije. A než by byl přítel bez večeře, tak ho jde zabít ![]()
@chipsa tak my jsme pro mírumilovnější odchyt a nucené vystěhování…máme obavu, že by na nás přišlo po pohřbu široké příbuzenstvo… ![]()
@Malaga píše:
@chipsa tak my jsme pro mírumilovnější odchyt a nucené vystěhování…máme obavu, že by na nás přišlo po pohřbu široké příbuzenstvo…
jenže ten pavouk se potom zase vrátí na své místo, br…
@Malaga píše:
@pletiplot díky za osvětu, je to poučné, ale moc si nedovedu představit, jak v boji proti rybenkám nasazuju pavouky![]()
![]()
By mě to tak vyděsilo, že bych určitě skončila na pohotovosti s úrazem (potkat na záchodě pavouka… i když nevím, kdo z nás dvou by se leknul víc)
Dost pomáhá i vanilkový lusk. Sice je nezabije, ale jeho vůně je pro ně nepříjemná a vyžene je.
Holky, děkuji za tipy na likvidaci rybenek. Máme je na WC a dnes jsem jednu objevila i ve vaně, chudera zažila tobogán horkou vodou.
Osobně mi nevadí, ale samozřejmě je nechci mít doma, takže jsem se rozhodla pro jejich likvidaci. Holky, co vám zaručeně pomohlo? Dodržuju čistotu, ale máme vše původní, rekonstrukce jádra nás čeká tak za 3-4 roky. Na wc máme lino a zalízají vždy pod něj. Ach jo… ![]()
@Voltiček Tak zatím aspoň strhnout lino a dát dlažbu. Ty svině hnusný stříbrný rychlý žerou to lepidlo.
@Voltiček Tak ja uz vyzkousela snad uplne vsechno - vanilkovy lusk, oskrabany brambor, pasticky v podobe lepitek.. Ale ty svinky jsou nejak vychytrale a nezabira absolutne nic
Mame je v koupelne i v kuchyni, pres leto byl klid, ted uz se pomalu v noci zacinaji zase objevovat, a mame podlahove topeni, tak se jim u nas asi hodne libi…
Taky bych uvitala nejakou radu, ale obavam se, ze si na ne budem muset zvyknout asi stejne jako si ony zvykly na nas ![]()
Holky moje cerstva zkusenost, vystrikat mistnost po obvodu Biolitem na lezouci hmyz. Mame od ty doby pokoj, max.tak jednou tydne se treba jedna objevi, ale mrtva.. ![]()
@bambule23 Mně by zabilo i potkat mrtvou. Mám z nich panickou hrůzu.
Rybenky jsou hezka zviratka, klidne je mam v koupelne, klidne i v nove…D nicemu nevadi, jsou hezke, mile a ciste:)
cisto mam, vytru 1 za 14 dni savem a pokazde alespon jednu ve vane nebo pod skrinkou najdu
to uz mi vice vadi ten asi metrovy pokoutnik pod skrini v kuchyni, vzdy ho tam v noci potkam a kocka se jeste neodvazila ho chytat..
ale taky nicemu neskodi
mozna, ze chyta i ty rybenky, co by emigrovaly z koupelny.. ![]()