Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mramorova
suroviny:
Příprava:
1. Nejprve v míse vyšlehat vejce s cukrem do hladké pěny. Do ni pak postupně pridaváme olej, čast mleka ( 200 ml vlazneho mleka) a mouku s kypřícim praskem, promíchat
2. Půlku těsta vylijeme do vymazane formy
do druhe poloviny nalijeme zbytek mleka (200 ml vlazneho mleka) a kakao promichame a dolijeme do formy
3. Babovku pečem zhruba 40 min pri 160 C
Holky prosím, honí mě mlsná:-D dala bych si nějakou buchtu, nebo koláč, ale moc toho tu není:-) máme polohruba mouka, čokoláda na vaření, jabka, ořechy, tvaroh, smetana ke šlehání, vajíčka, mléko. Tak jestli někoho něco napadne, budu ráda;-) diky
Právě mám v troubě toto http://www.toprecepty.cz/…cky-moucnik/
Akorát dělám jen ze 4 jablek a jen je nakrájím, nic nestrouhám.
Určitě to půjde i bez kakaa. Ale dala bych pak víc skořice.
@Kapaz už se peče
dam na to ještě čokoládovou polevu:-D mám hrozny chutě na sladký:-D až je mi občas ze sebe špatně:-D
@Kapaz je koukám, že máme podobné starý děti
moji malý budou v lednu dva a teď jsem 34.tt:-)
@smudlik.esta No tak to pak tu chuť na sladké úplně chápu.
Ještě že jsem tak líná, už takhle mě omývali, když jsem v poradně zjistila +3kg za měsíc…
![]()
@Kapaz já teď za 3 týdny 2kg. Ale já teda jsem porad 7kg v mínusu:-D já hodně zhubla.
@marra píše:
Já dnes delala tohle:2hrnky mouky
udelas si snih z bilku,ze zbytku udelas testo.Pak opatrne bilek hodis do toho testa zamichas,k pulce pridas kakao at mas mramorovku.Z hery,nebo masla,jsem si udelala ,,cokoladu",rozpustis maslo,pridas kakao a pak potres hotovou babovku.
1 prasek do peciva
1 vanilkovej cukr
pul hrnku cukru
1 cca hrnek vody(nemuzeme mliko)
2 vejce,ale asi staci jedno
kakao
pul hrnku oleje
a heru,nemo maslo
ale uz je snezene tak asi byla dobra
Děkuji za tip, tak jsem to zkusila a jako správná zmatená matka jsem těsto nalila do zapékací misky a zapomněla tam dát ten sníh. Tak jsem půl sněhu jen tak opatrně zapracovala do toho těsta a druhou půlku dala do té trošky těsta s kakaem a taky to tam jen tak zapatlala. A výsledek super, ten sníh tam udělal takové nadýchané místa. Jako poleva smetana ke šlehání smíchaná s rozpuštěnou čokoládou a arašídovým máslem.