Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Kallkapa píše:sicilka píše:Nechápu. Jak funguje jinak? Musí to fungovat přesně tak, jak jste podepsali. Pokud jste podepsali něco co jste si nepřečetli, tak se nemůžeš divit..
No zkuste banku, ale my půjčku máme v čsob, 130000 na 7 let a hádejte kolik zaplatíme? Jednou tolik. Tak neodsuzujt eprovident, je to jeden z nejprůhlednějších fin. produktů. žádné vedení ůčtu, spl. daná dokonce si pro ni dojdou a v bance? chaos, stále nějaké problémy, platíme si pojištění úvěru a docela k prdu páč to funguje jinak než do člověka klavírovali při uzavírání smlouvy.
Tohle jsou chytrácké řeči… přečíst a pak podepsat. Tak to by jsio milá zlatá snad nikdy nic nepodepsala. Nepokoušej se mi tvrdit, že vždy čteš veškeré podmínky u všeho. Na to aby si člověk vzal právníka a minimálně lupu, ne li mikroskop. a pokud ti stručně zaměstnanec banky popisuje co je ve smlouvě, pak většinou připomene jen nepodstatné věci a výhody, nevýhody a chytáky nikoliv. Toť pouze Má vlastní zkušenost. Takhle jsou oni školení, uzavřít co nejrychleji největší počet smluv. Já neříkám že mně obelhali, ale u nebank. půjček tipu provident opravdu víš a přímo na své karičce vidíš co komu platíš a kolik ti zbývá a většinou přeplatíš majlant i v bance, pokud si to nedáš na větší splátky a méně měsíců. a
Tak proč tedy podepisuješ když vlastně nevíš co?
je to tvoje blbost,že přeplatíš tolik moc.A nevylévej si tady zlost ![]()
No to asi jo,ale provident pujcuje aj na socialni davky a nebo dokonce lidem co nemaji prijem. Pak ,kdyz dotycny neplati tak posilaji vymahace a je z toho cela rodina nestastna. Mam znamou a vim co si prozili. Hnus ![]()
No když někdo neplatí, tak to je jeho problém, my platíme, ale říkám splátku jsme dali raději menší ale ne delší dobu, tím se náklady zvýšily. Zlost si nevylévám, ale zakladatelka asi nemá žádnou zkušenost s půjčkou, takže jsem chtěla napsat jak to vidímk. a lidi co nemají příjmy, si nemaj brát půjčku, pak se můžou divit když neplatí že to tak dopadá. myslím že když na to příjde, je lepší to říct narovinu a domluvit individuální řešení, ale né vždy to jde.Myslela jsem že je to tu o názoru či zkušenosti, tak pardon, už mizím.
![]()
sicilka píše:
No když někdo neplatí, tak to je jeho problém, my platíme, ale říkám splátku jsme dali raději menší ale ne delší dobu, tím se náklady zvýšily. Zlost si nevylévám, ale zakladatelka asi nemá žádnou zkušenost s půjčkou, takže jsem chtěla napsat jak to vidímk. a lidi co nemají příjmy, si nemaj brát půjčku, pak se můžou divit když neplatí že to tak dopadá. myslím že když na to příjde, je lepší to říct narovinu a domluvit individuální řešení, ale né vždy to jde.Myslela jsem že je to tu o názoru či zkušenosti, tak pardon, už mizím.![]()
![]()
Je to o názoru a zkušenosti, ale tys to napsala jak kdybys snědla šalamounovo ho*no a provident byl nejlepší řešení. Za mě? neni! V bance mam k půjčce pojištění proti neschopnosti splácet a je na mě jaký druh podepíšu, jasně,. že když podepíšu pojištění proti neschopnosti splácet, který se mi vztahuje pouze na úraz nebo vážnou nemoc, nemůžu počítat s tim, že mi pomůžou pokud po roce najednou přidju o práci, pak si ale mam všechno přečíst a ne pod vidinou peněz rychle podepsat, hlavně abych to měla za sebou. Co mam u providentu? jakmile nemůžu jednou zaplatit, protože jsem se dostala do problémů, ale stejně nedělam mrtvýho brouka a snažim se to s nima řešit, tak na mě v tu ránu jdou exekutoři a ne že ne, mam svý zkušenosti, ve finále jsem šla, pujčila si od rodičů, abych měla klid, zaplatila jsem zbytek a ted dva roky potom mě furt uháněj, abych si vzala další, jakej jsem byla váženej zákazník a je jim úplně šumák, že se ke mě chovali jak k největšímu vyvrhelu lidstva…takže za mě radši banka a vrátim dvakrát tolik bance, ale budu mít jistotu, že to se mnou budou řešit v klidu a mam tam svojí určitou jistotu, než provident, cetelem, ferratum a jim podobní, kde vrátim dvakrát tolik se sevřenou zadnicí
malamamca No, navážíš se do sicilkyza styl paní a používáš úplně ten samý… tak jaký je v tom rozdíl? A ani tvoje informace nejsou zrovna objektivní, třeba takový cetelem má velice slušné služby, pojištění si můžeš sjednat taky a nabízí spoustu vychytávek, které banky většinou nenabízejí.
j.a.n.i1 píše:
malamamca No, navážíš se do sicilkyza styl paní a používáš úplně ten samý… tak jaký je v tom rozdíl? A ani tvoje informace nejsou zrovna objektivní, třeba takový cetelem má velice slušné služby, pojištění si můžeš sjednat taky a nabízí spoustu vychytávek, které banky většinou nenabízejí.
Já se do ní ale nenavážím, já pouze konstatuju, jak se tady vyjadřuje, tak at se neuráží…A omlouvám se, ale nevím proč bych měla být objektivní. Píši vlastní zkušenost, nikoho jsem za neobjektivitu nekritizovala, ale pouze za to jak to napsala, lze napsat provident je dobrý v tomhle a tomhle, ale slušně a ne aby to vypadalo, že se tu rozčiluje, když jí byla slušně položená otázka. Je to její názor, je dobře že jo projevila, ale stejně tak jsem jí projevila ten svůj a to ten, že bych si tohle znovu nelajzla, že pokud má někdo tu možnost vzít si půjčku od banky, radši banku než tohle
sicilka píše:Kallkapa píše:Tohle jsou chytrácké řeči… přečíst a pak podepsat. Tak to by jsio milá zlatá snad nikdy nic nepodepsala. Nepokoušej se mi tvrdit, že vždy čteš veškeré podmínky u všeho. Na to aby si člověk vzal právníka a minimálně lupu, ne li mikroskop. a pokud ti stručně zaměstnanec banky popisuje co je ve smlouvě, pak většinou připomene jen nepodstatné věci a výhody, nevýhody a chytáky nikoliv. Toť pouze Má vlastní zkušenost. Takhle jsou oni školení, uzavřít co nejrychleji největší počet smluv. Já neříkám že mně obelhali, ale u nebank. půjček tipu provident opravdu víš a přímo na své karičce vidíš co komu platíš a kolik ti zbývá a většinou přeplatíš majlant i v bance, pokud si to nedáš na větší splátky a méně měsíců. asicilka píše:Nechápu. Jak funguje jinak? Musí to fungovat přesně tak, jak jste podepsali. Pokud jste podepsali něco co jste si nepřečetli, tak se nemůžeš divit..
No zkuste banku, ale my půjčku máme v čsob, 130000 na 7 let a hádejte kolik zaplatíme? Jednou tolik. Tak neodsuzujt eprovident, je to jeden z nejprůhlednějších fin. produktů. žádné vedení ůčtu, spl. daná dokonce si pro ni dojdou a v bance? chaos, stále nějaké problémy, platíme si pojištění úvěru a docela k prdu páč to funguje jinak než do člověka klavírovali při uzavírání smlouvy.
No tak samozřejmě, že si nejdříve přečtu podmínky než něco podepíšu
. To si myslela asi jako vtip ne? Nemám IQ 50 abych podepisovala každý papír, který mi kdo strčí pod ruku…To jako promiň, to nechci urážet ale to je snad nejsamozřejmější samozřejmost ze všech samozřejmostí, že než něco podepíšu, pořádně si přečtu co podepisuji, tím tuplem když jde o finance, splácení atd
.
Anonymní píše:
Máme banku KB.Účet tam máme cca 6měsíců.Dali by nám tak brzy nějakou půjčku?Co vše by jsme potřebovali?Účet je veden jen na jednoho z nás.Chodí nám tam měsíčně 10-40tis.Děkuji za případné rady,zakladatelka
Dojdi si do banky a zažádej si. Tenkrát jsem si brala úvěr na bydlení u ČS a na počkání mi ho schválili a peníze jsem měla na účtě hned druhý den.
levmah28 píše:
Tak proč tedy podepisuješ když vlastně nevíš co?je to tvoje blbost,že přeplatíš tolik moc.A nevylévej si tady zlost
Tak to taky nechápu
To já si četla tenkrát všechny body asi 2× a byla jsem tam jenom kvůli podpisu hodinu ![]()
sicilka píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vůbec se nemusí nikdo omlouvat, pro mně názor jako názor, ale koukám že někteří tu mají hodně ostré loktíky, to mi příjde k smíchu. myslela jsem že svůj názor prostě napsat MŮŽU tak se tu nehádejte dámy, asi mam iq 10
![]()
sicilka píše:sicilka píše:Vůbec se nemusí nikdo omlouvat, pro mně názor jako názor, ale koukám že někteří tu mají hodně ostré loktíky, to mi příjde k smíchu. myslela jsem že svůj názor prostě napsat MŮŽU tak se tu nehádejte dámy, asi mam iq 10![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sicilko, že máš IQ 10 jsem neřekla, tak nebuď vztahovačná. Je to pro mě nepochopitelné, že si někdo nepřečte podmínky, podepíše a pak se diví - ale což jeho věc. Ale, že mi někdo napíše, ať mu netvrdím, že já si přečtu podmínky než je podepíšu, tak to je fakt..
. Asi to byl fakt vtip.. nevím
![]()
A NAVÍC já když podepisovala věděla a vím kolik zaplatím, co furt rýpete? jen jsem to chtěla napsdat. sdem si asi dovolila moc co? Některé věci stejně nejdou popchopit a v praxi jsou úplně jinak. Samozřejmě doporučuji banku ![]()
rychlá půjčka kde?
Dobrý den,potřebujeme půjčku.Čím dřív,tím líp.Doporučte kde.Jedná se tak o 50tis.
Čím dřív,tím líp - čím dráž tím taky líp?
Chbí tu spousta informací - (co potřebuje vědět fin. poradce aby Vám mohl dobře poradit…vaší fin bilanci, vaše plány a možnosti) to je tak 1 hod. práce - pokud chcete dobře poradit, věnujte tomu víc než pár řádků v diskusi! ![]()