Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Kelsey1 ja uvazuju o horkovzdušné friteze uz nejskou dobu…uzije se? Je to jídlo dokrupava? Porad premyslim, jestli dalsi klump do kuchyně, nebo staci trouba ![]()
@schnulla dělám rychlé šunkofleky bez zapečení…na osmahnutou cibulku dám nakrájenou šunku nebo jakýkoliv salám, okořením…přihodím vařené těstoviny a hotovo…k tomu okurku nebo cokoliv jiného…rychlé a u nás oblíbené, když potřebuju něco honem…
@Mar__tanka1983 píše: Více
Mám doma partnera, dospělého člověka, nikoli další dítě…
Taky nám kamarádku, kde manžel deckam není schopný nachystat studenou večeři a až když viděla, jak zaměstnávám a zapojují dítě do chodu domácnosti, tak jí s velkou slávou 13ti léta holka pomůže vysát byt…
Druhá chodí permanentně do práce naše…,jak partner není schopný ani nakoupit a uklidit po sobě věci…
@Mar__tanka1983 stačí trouba, horkovzdušná fritéza je v podstatě malá trouba na horkovzduch, žádný zázrak se nekoná. Mini verze trouby ![]()
Pokud budeš mít hranolky z této fritézy nebo z trouby, nepoznáš rozdíl - v rodině jsme to schválně zkoušeli porovnávat na vícero jídlech (má to babička, která je sama) ![]()
Pokud nemáš troubu na horkovzduch nebo jsi sama (nebo jíš spešl věci jen ty ), pak je fritéza super, pokud máš a nežiješ sama, je to zbytečný „krám“, za který vyhodíš peníze a bude to zabírat místo
Příspěvek upraven 02.02.25 v 09:19
@Mar__tanka1983 píše: Více
Syn teď momentálně jí zapečený rohlík se šunkou a sýrem. Staré pečivo je krásně křupavé, jak kdyby ho teď pekař vytáhnul. V toustovači to tak neuděláme. Taky jsem se ji bránila dlouho. Kolegyně navnadily. A je parádní. Zatím je nadšení. Chtěla jsem nějakou multifunkční. Hranolky bez tuku paráda. Často jsem zapínala velkou troubu pro jednu nebo dvě porce, někdy i několikrát denně. Velká trouba má sice funkci rychlo předehřevu. Ale furt to trvá dýl. Tady tři minuty a jde se vařit. Než bych velkou rozehřála. Tak v HF máme uvařeno. Máme ji druhý týden. Tak se v ní učíme vařit. V pátek jsem tam třeba dělala bav. koblížky podle receptu na fb. Neuvěřitelné kouzlo. Krásné, nadýchané a nemastné. Doporučuji.
Tohle je fascinující, zakladatelka se zeptá na rychlé jídlo a dostane recept jak vyměnit manžela, se kterým je očividně zcela a naprosto spokojená. ![]()
@Kelsey1 dá se v tom uvařit najednou pro celou rodinu nebo se musí postupně jako na pánvi?
@Liberalissima píše: Více
Také toto nechapu…michaná vajíčka si běžné dělá má 9leta dcera…
@Jahru píše: Více
Vybrala jsem, že má dvě zóny/komory a 12 l. Takže jde souběžně udělat nějakých 6 porcí určitě. Možná 7. Zatím se tam vlezlo vše, co jsem chtěla. V jedné části maso třeba a vedle příloha. Nebo jde obě zóny spojit do jedné. Vybrala jsem dvířkovou. Ta se mi líbila nejvíc. Dneska tam chci zkusit usušit jablka na svačinu pro děcka. Má umět i sušit. Ale je jich spousty druhů. Kolegyně právě mluvila, že snacha si pod stromek do nového teď přála tu dvouzónovou. Že v jedné části třeba dělá rybu a ve druhé přílohu. To se mi líbilo. Tuhle mají jen na e-shop Kauflandu. Na fb ve skupinách, kde jsou recepty, tak mají různé jiné HF.
Ja to mela podobne. Muz nikdy nevaril, skoro se toho bal. Nevadilo mi to, zase delal jine veci, co ja ne. Jenze casem s dvema detma uz to bylo neunosne. Typicky nekam jdu dopoledne a mam jako vyvaret den predem, vstavat v pet…nebo co?
Otevrela mi v tom oci jedna kamaradka. Spechala jsem z dopoledni navstevy uvarit a byla cela sokovana, ze snad manzel uz davno uvaril.
Deti uz nejsou malicke a kojene, je cim dal vic situaci, kdy doma nejsem klidne cely den, jedu na sluzebku…A najednou to funguje. Nerikam, ze upece krocana, ale jednoducha jidla zvladne a treba palacinky ma lepsi jak ja. Ma na to tu trpelivost pri smazeni ![]()
@Zmatka ja si spis vzdycky připadala blbě pred rodinou, kdyz jsem někam jela, a oni se me hned ptali, co jsem jim doma navařila. Přišlo mi, ze jsem nejaka nedostatečná, kdyz mu to nepřipravím. ![]()
Jako žádný kuchař to neni, ale zvladne par jídel (převážně z mletého masa), jako přílohu těstoviny nebo hranolky z mrazaku. No a co.
Ja taky nevyvařím obědy a večeře vždy teplá jídla.
Nebo si objednají.
Ženský v mém okolí tráví klidně celý den v kuchyni a zavařují, zamrazuji jídla. Ale zase u nich se vaří hodně, no. Je to o prioritách…
Těstoviny se strouhaným sýrem a nějakou hotovou omáčkou ze supermarketu.
@Jahru píše: Více
A tak to má být, od toho jsou diskuse na émiminu…
![]()
@Lily-of-the-valley píše: Více
Na tuhle otazku uz neodpovidam
Ne ze bych se citila teda nedostatecna. Spis me to vytoci ![]()
Můj muž taky nevaří. Přesto nemám problém ho tu s dětma nechat klidně týden samotné a vím, že hlady nepomřou. Jako jo, není to vrchol kulinářského umění a vyvážené stravy, ale najedí se, i teplá jídla na oběd. Teď už mu teda vydatně pomáhá starší dítě, ale jinak těstoviny dle návodu snad uvaří kdokoliv, kdo má dvě ruce. Omáčka se na to dá koupit. Nebo u nás z rychlovek vedou přidat k tomu vařenou brokolici, ořechy/semínka a strouhanou nivu, zakápnout olovovým olejem. Na oleji na cibulce krabí tyčinky, mražen hrášek, kokosové mléko a dochutit kari. Rychlovky nouzovky do patnácti minut včetně vaření těstovin. Kuře umí šoupnout do trouby taky, to není žádná věda. Není to rychlé, ale skoro bez práce, rychlejší jsou třeba jenom stehna. Brambory oloupat a uvařit nebo nakrájet na plátky a upéct. Kuskus stačí zalít horkou vodou a odpočinout a je hotový. Mraženou zeleninu na pánev.
Párkrát jsem na tom byla zdravotně tak, že jsem se sotva pohnula, tak jsem mu z gauče dávala pokyny a vařil i složitější jídla. Jasně, že ho to zoufale nebavilo, ale tak v situaci, kdy to jinak nejde a jedeme v režimu přežít nebo nepřežít, tak se holt člověk musí kousnout a udělat i věci, co nesáší. Když jedeme v běžném provozu, vařím zase já, protože to dělám ráda a on zas dělá věci, co nesnáším já. Ale výjimečné situacesi prostě žádají výjimečné činy.