Rychlý jídelníček na víkend?

21.2.19 10:35

tak snidani bych udělala slané strudly a pro ty co mají rádi sladké nějakou buchtu. Nebo ohřát parky? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1067
21.2.19 10:42

K snídani mě napadá buchta na plech, kdo nechce sladké tak 2-3 pomazánky, ošatka s pečivem a každý ať si namaže.
K obědu pečené maso, dělávám, když máme velkou rodinnou sešlost - rozporcované kuře, vepřové na menší kousky (krkovička, bůček..), všechno v množství podle lidí. Maso promíchám s kořením, naskládám na hluboký plech, proložím na měsíčky nakrájenou cibulí a anglickou slaninou, případně klobáska na kousky a upeču. Dělám to den předem, pak se to jen ohřeje v troubě a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
21.2.19 10:44

Jen jsem zapomněla napsat - k tomu masu ideálně chleba a kyselé okurky, nakládaná řepa, cibulky, beraní rohy…ale může být klidně s bramborem, kdo má rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695
21.2.19 10:46

Ten slany strudl, buchta a pomazanky jsou skvely napad :palec: A hlavni jidlo kromě gulase - platky masa (super je krkovice, ale pro ty, co nemaji radi prorostle maso jde pridat i kureci a vlastne cokoli jineho) pecene s moravankou, tou nakladanou zeleninou z obchodu. Peceme v takovem obrovskem pekaci, dochuti se soli, peprem, cesnekem.. :-) je to bez prace, ji se to s chlebem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
21.2.19 10:56

Děkuji ten slaný štrůdl je dobrý nápad, když koupím už hotové rozválené těsto tak by to mělo být rychle hotové, k tomu bych udělala klasiku jablečný :palec:
Minule jsem pekla právě kuřecí paličky, tak asi budou znovu. S rýží tak je rychlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
21.2.19 11:29

K snidani pomazanky.

K obedu treba bolonske spagety? Omacka dopredu pak uz jen uvaris testoviny. Nobo jakakoliv jina omacka testovinova.

Nebo platky masa v omacce a ryzi. I kdyz ja bych se snazila trochu “odlehcit” (pokud tam nebude 30 chlapu). My jsme masozrouti ale dva dny grilovat maso, k tomu gulas a zase maso k obedu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
21.2.19 11:45

@Alyss1 Právě já taky přemýšlím aby nebylo přemasováno, protože oba večery bude maso či klobásy na gril. Bude tam spíše více chlapů, ale i děti, takže aby alespoň jedno jídlo bylo zdravější a lehčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
21.2.19 11:51

Snidane pomazanky s pecivem, buchta na plech, vanocka + dzem, peceny bucek se sadlem na chleba. Obed rizky a k tomu treba testovinovy salat, da se delat dopredu a jist za studena nebo rizky ohrat. Dalsi varianta rizoto, omacka s testovinami. Dopredu se daji udelat i plnene knedliky salamem + zeli a pak jen ohrat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
21.2.19 13:14

Jako „odlehčené“ jídlo bych udělala asi šunkofleky - ty se dají v pohodě ohřát taky a jsou hotový raz dva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí