Rýma a kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2616
23.4.11 22:58

Nejsem žádnej plašan, spíš naopak, ale s takhle malým prckem bych jela okamžitě. Má příliš slabý organismus a stav se klidně může z hodiny na hodinu zhoršit. Kamarádky tříleťák (!) pokašlával a byl to nakonec zápal plic. Podle poslechu ty vůbec nemusíš poznat, jak moc je to závažný. Raději bych jela zbytečně, než se nervit a bejt vystreslá. Držím palec a napiš, jak jste to nakonec vyřešili. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
24.4.11 10:29

Jela bych hned na pohotovost a na nic nečekala. Malá taky kašlala a 2 doktorky nám po telefonu řekly, že máme okamžitě přijít i když nemá teploty, že u tak malých dětí bývají zápaly plic často bez nich :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.4.11 10:37

Holky díky.Za chvíli jedeme. Napíšu jak jsme dopadli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
24.4.11 13:07

s takhle maličkatým miminkem určitě k lékaři - pravděpodobně vám nasadí Spiropent sirup, ale jestli bude mít horší poslech, tak se pak dávají atb. U takhle malých miminek infekce rády a rychle putují a je pak riziko, že se to sveze až na plíce..
já mám děti 3, nejmladším dvojčatům je 6měs a bronchitidu už měli 3krát -jednou zaléčenou Spiropentem, pak atb, a pak zase pomohl jen Spiropent. Na rýmu- stříkat Physiomer a odsávat a odsávat (odsávačkou na lux), popřípadě dr předepíše atb kapičky do nosu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
24.4.11 13:11

tak jak holky radí olej.zábaly - tak ty se prý už moc nedoporučují..ale v lékárně se prodává super Mucoplant eukalyptový balzám a já ho kluků mažu na hrudníček a zádíčka, doporučila mi to dr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.4.11 19:41

Tak jsme na pohotovosti zjistili, že děláme vše co můžeme :think: Odsávat, vyvýšená poloha, zvlhčovat vzduch, hodně kojit (aby se lépe polykal hleník)a na procházky k lesu či k vodě na čerstvý vzduch.Jo a ještě převařenou kojeneckou vodu v polovině krmení dvě tři lžičky… :pankac: Podle poslechu má plíce čisté, naštěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.4.11 19:41

A děkuji všem za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
24.4.11 20:05

Dobrý večer, tak my máme tříapůlměsíční miminko a také má rýmu a kašel - již 14 dní. Už jsem s ním několikrát (3×) byla u lékaře, vždy konstatovala, že je na poslech čistý, ALE
Nejdřív nám dala na kašel Hedelix - brali jsme ho 10 dní a do nosu Libenar.Kašel se nelepšil, tak jsme v pátek (po 14 dnech od počátku obtíží) podstoupili rentgen plic a dva odběry krve - nenašlo se nic, ale i přes to jsme vyfasovali atb. Augmentin. Po dvou dnech jejich braní mi přijde, že se o dost zlepšil, ale zase má průjem (i když dáváme probiotika - Biopron). Ještě jsem chtěla napsat, že nám pak Hedelix změnila na jitrocelový sirup Mucoplant, ale nic moc se nedělo. V žádném případě nechci strašit, jen bych určitě doporučila návštěvu lékaře - klidně pohotovost. Je fakt, že já jsem docela plašan a měla jsem hrozný strach ze zápalu plic. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1285
25.2.12 18:39

kašel,rýma

ahojky malému je dva a půl roku a už předminulí víkend mu začala rýma pár dnů na to kašel… tak sme nasadili kapky a pomalu to odeznívalo… minulí víkend zase se mu ten kašel zhoršil… a měl jeden večer teplotu… pak to zase ustupovalo a včera zase začal večer šíleně kašlat a rýma a dnes teplota… to vědět tak už dávno zajdeme k doktorovi,ale vždy se mu to zhorší na víkend a vůbec netuším co by to mohlo být ten kašel je dávivej mám strach aby to nebyl černý kašel ale teploty temu neodpovídají má 38,4 a občas zvrací hleny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
25.2.12 18:40

radši bych v Pondělí zašla k doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.2.12 18:54

Taky jsme doma - nejmladšátko je KO už jedenáctý den. K tomu se přidaly i i ty starší - no paráda… Díkybohu za hodnou hlídací babičku, mohla jsem do práce…

I u nás se teplota vracela - ale dneska je dobře, tak snad… ťuk, ťuk, ťuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.10.12 09:17

Rýma, kašel

Ahoj,
chtěla bych poprosit o radu…
v minulých čtyřech dnech jsem si prošla nemocí (zvýšená teplota, kašel, rýma)já už jsem vcelku v pohodě ale asi jsem tim nakazila malou (9měsíců).. Ale zatim, jen tak lehce pokašlává a trošku ji teče z nosíku, ale není to nic hrozného.. včera měla lehce zvýšenou teplotku (37,6 rektálně tudíž po odečtení 37,1 a to si myslím je v pohodě)malá je horkokrevná :D takže i normálně má teplotu něco málo pod 37´C..
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli mám dávat preventivně třeba kapky nebo sirup proti kašli a nějaké kapky do nosu abychom tomu předešli. Nebo počkat jak se to vyvrbí a jestli to nepřejde..což si myslím že asi samo né :(… dík moc za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.10.12 10:12

@Landysek Já bych zatím nic nedávala, určitě ne na kašel. Jinak Vincentkou a podobnými spreji (např. Sterimare) do nosíka nic nezkazíš ;) Ale opravdu bych počkala, co z toho bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.10.12 10:24

Chodíme teď na plavání, tak jsem tomu chtěla předejít abychom nemuseli odkládat už druhou lekci… :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
27.12.12 15:36

Rýma a kašel a plné čekárny :(

Ahoj holky,
včera byla v TV reportáž o plných čekárnách. Nikolka je právě taky nachlazená 7 měsíců), má jen rýmu a kašel, tak jsem dnes chtěla zajít k dr, ať si ji pro jistotu poslechne. Tak u nás ordinují normálně 4 doktorky, tak tam je mezi svátky vždy jen jedna pro všechny a to jen od 8-11. Šli jsme tedy na půl 11, sem myslela, že už bude lépe. No a v čekárně asi 20 dětí… Takže sem to otočila a šla domů. Manžel je v práci, takže představa, že takhle sedíme několik hodis s oběma, (Romča 4,5 roku) téměř zdravýma dětma mezi plnou čekárnou nemocných, je fakt hrozná. Tak doufám, že se to nezhorší. Jinak horečku ani zvýšenou teplotu nemá a chová se stejně jako když je zdravá. Jí, pije bez problémů. Matraci má vyvýšenou, zvlhčujeme vzduch… A chci se zeptat, jaké máte zkušenosti, co Vám nejlíp zabírá na rýmu a kašel u 7mi měsíčních dětí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí