Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě dva sváteční dny! Jela bych na pohotovost, u takto malinkýho dítka těžko radit.
byron píše:Majkla píše:Babskou radu znám- uvařenou teplou bramboru dáš do mikrotenáku a rozválíš válečkem na těsto a teplou, ale příjemě, to je jasné, aby to malou moc nepálilo dáš na prsíčka
Jojo tam jsem volala včera ráno, poradili, dát jí do vyvýšené polohy a rýmu odsávat a do nosánku Nasivin (vytírat)…Jenže se bojím, že pro ní dělám málo, že je třeba nějaká babská rada nebo tak…
A ještě se to dá dělat s obyčejným kuchynským olejem, zahřát ve vodní lázni, ale to jsme nedělala, je to takový umaštěný
.
Tu bramboru zkus, nám to pomohlo, mimčo mi taky kašlalo. Kdyby bylo hůř a malá nemohla pít, jdi na pohotovost
Pokud má malá rýmu, tak kašel může být jen z té ztékající rýmy.....Každopádně to jako laik nepoznáš.......POkud máš opravdu strach, tak raději na pohotovost, pokud máš odvoz.
Tu bramboru můžeš dávat tak jako tak, nám to pomohlo.
Já se přiznám, že u takhle malého prcka bych taky jela na pohotovost, aby se na ní podívali. Nechci strašit, ale bála bych se černého kašle, na který ještě není očkovaná.
Ale zase na druhou stranu, abych vyvážila to vystrašení
jí může dráždit vzadu stékající rýma a na tu poradím super babskou radu - nakapat mateřské mlíčko. Dceři už jsem takhle 3× změnila hustou zelenou rýmu na průhlednou vytékající, která brzo zmizela. Navíc se dcera nebrání kapání, protože jí to v nose nepálí jako kapičky, u těch se vždycky vztekala.
Raději jeď, já jsem si jednou myslela, že máme kašel, trošku chrčela jakoby, a doktorka, když jsme přijeli, tak málem volala sanitku…nakonec to dobře dopadlo, byla to zřejmě nějaká alergická reakce, ale já v tom viděla prostě takový obyčejný kašel…tak raději jeďte, je ještě hodně maličká, to bych nic nezkoušela a jela
držím palce ![]()
Kapat do nosánku MM - Sebulka po tom pčiknul a krásně si vyčistil nosánek sám, jinak odsávat a kapat mořskou vodu a MM - to je u miminek to nejlepší. Jinak vyvýšena poloha a pozorovat. Držím palečky ![]()
Nam na kasel pomohlo zvlhcit vzduch. Ale fest, cely zavesy jsem postrikala zvlhcovacem, vymachala prosteradlo a dala na susak. Ac to zni jako blbost, syna to pak tolik nedrazdilo. Kazdopadne nedavat vyprane pradlo, uvolnuji se vune z prani a to je pak jeste horsi!
nikita066 píše:
Kapat do nosánku MM - Sebulka po tom pčiknul a krásně si vyčistil nosánek sám, jinak odsávat a kapat mořskou vodu a MM - to je u miminek to nejlepší. Jinak vyvýšena poloha a pozorovat. Držím palečky
MM jí do nosánku kapu, někde jsem četla, že to je to nejlepší a myslím, že rýma díky tomu není tak hrozná a že se to zlepšuje
Je zajímyvý, že přes den skoro nezakašle, ale večer to je teda něco ![]()
jela bych na pohotovost.malá měla to samé ve 3 týdnech,záchvaty kašle a strašnou rýmu,měla nález na plicích a 14 dní brala antibiotika,já bych si tedy nezahrávala,je ještě maličká,tělo se neumí tak bránit
Nechci tě strašit, já bych taky možná jela na tu pohotovost…Obzvlášt kdyby nepila…Pokud se ale chytne, tak bych počkala do zítřka…