Rýma a plavání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rýma a plavání
Ahoj holky,
potřebovala bych Vaše rady/názory. Máme druhý den takovou střední rýmu (poprvé) a nevím, jestli můžeme jet plavat - hrajeme si ve vodě asi 30 m. Je to bazén vyhřívaný pro mimnka cca 34 st.C. Myslím, že malému by se rýma uvolnila, ale nerada bych mu ještě přihoršila. Nemáte s tím někdo zkušenost??
Díky moc.
Mydlinka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jako větší problém bych viděla, že může nakazit ostatní děti. Kdyby mi někdo k mojí dceři do plavání přivedl dítě s rýmou, byla bych na něho hoodně dlouho naštvaná. Pro miminka není rýma taková banalita jak pro dospělé, nemohou při ní sát ani dobře spinkat. Nekažte ostatním rodičům to štěstí, že mají zdravé děti!!!
- Citovat
- Upravit
Souhlasim se Sonkou, mimi by plavani zrejme prezilo, zda by se stav zhorsil nebo zlepsil je tezko predvidatelne, ovsem ze by mohlo nakazit ostatni deti je uplne jasne. TAky bych byla nastvana, kdyby do plavani nekdo prisel s nemocnym ditetem ci by byl sam nemocny … v kolektivu se nemoci siri bleskovou rychlosti. Takze moje doporuceni je dat si tyden oddech a vyrazit opet zdravi! Urcite se da hodina nejak nahradit a omluvit.
Sulanek a Nika 26.5M (chodici plavat taky uz od 7M)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky,
mám na vás dotaz. Naší doktorce bezmezně věřím, ale… Chodíme s malou už třičtvtě roku na plavání (je jí 16 měsíců) a zhruba stejně dlouho bojuje s neustále se vracející rýmou. Ale s Plaváčkem bych to nespojovala, rýma jako taková jí začala už v 5 měsích. No a teď jsem byla u doktorky, prootže už zase soplí, kašle (z hlenů, není to kašel jako takový). Dáváme nějaké speciální kapky, mám celkově hodně prokapavát a doktorka doporučila vynechat plaváčka. O co mi jde… vím, že někteří doktoři jsou prostě proti plaváčkům, ale jak z toho malá vypadne, tak mám strach, že bude špatně navazovat. A voda je teplá, ještě tak hodinu po plavání jsme tam, uschne, naaklimatizuje se… já prostě nevěřím, že pomůže přestat chodit plavat…
Co vy na to, nemáte někdo podobnou zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja myslim, ze to nemusi byt plavanim jako takovym ale kolektivem deti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3
My chodime plavat od peti mesicu (je nám 11 měsíců). Občas taky máme rymu, ale je to tím pocasim.. Uz aby bylo jaro. Nás doktor nám říká ze pokud nemáme horečku na plavani máme chodit. Dite se otuzuje, vytváří si imunitu.. Navíc ten vlhký vzduch a voda pomáhají na spusteni rymy. Detem se tam lepe dýchá a chlor je dobry na rymu.
My chodime i kdyz pokaslavame. Malému se to vždy po plavani zlepší.
Za me teda určitě neprerusovat.
Jinak ještě nás doktor říká ze léčena rýma trva týden a neléčené 7dni at děláte co děláte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U syna to fungovalo jednoduše: ve středu se objevila rýma, v sobotu v Plaváčku ju zahnal, a zase ve středu tu byla rýma zpátky.
Koukala jsem ti na profil, „NAŠE“ paní Plaváčková ti bude tvrdit, že rýmu z Plaváčka mít nemůže, doktoři často tvrdí opak.
Co říká tvůj instinkt?
A můj názor: pokud chodíte do sauny, se slabou rýmou bych chodila dál! ![]()
@avm3 píše: … , ale jak z toho malá vypadne, tak mám strach, že bude špatně navazovat…
A za tohle bych ti nejradši zakroutila krkem
Je důležitější zdraví a pohoda dítěte než nějakej Plaváček.
(Jsem velkej zastánce Plaváčka, na Laguně jsem strávila 3,5 roku, až nad druhým dítětem zlomila paní Plaváčková hůl
A hodně mě to štve.)
- Citovat
- Upravit
Zeptala bych se nejdřív jinak - jak máš ošetřeno, že tvoje malá nenakazí ostatní děti?
Jestli je rýma z plavání poznáš jednoduše - jednou nebo dvakrát vynech. Když rýma zmizí a po návratu k plavání se vrátí, tak to bylo plaváním. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak samozřejmě je mi zdraví přednější, jak Plaváček. Ale protože si fakt myslím, že to z toho nemá, tak se mi kurz vynechávat nechce. Jsme tam parta, děti se znají.
Jak mám zajištěno, že nenakazí další děti? Nijak… nemám to nijak zajiištěno ani, když jdeme ven apod, prootže to bych s ní nemohla už víc jak půl roku nikam. Má to v dutinách a ne a ne to dostat ven, není to nakažlivé.
SAunu nám zrušily, ale po ní se jí to spustilo vždycky.
@hanapospis Jinak kromě teplot taky chodíme vždy.
Tak díky za názory, potřebovala jsem více úhlů pohledu, protože popravdě nevím, jaký přesně na to má názor naše doktorka a nerada bych to malé vynechala „zbytečně“.
Uvidím, co na to instruktorka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše: … Uvidím, co na to instruktorka.
Jakto že byla sauna zrušená? To je ohromná škoda. Nebo nechodíš o víkendu?
- Citovat
- Upravit
@nepřihl. Ywett píše:Tak to asi dokážu zcela přesně odhadnout
Ona je celkem rozumná a zájemců má dost, věřím, že poradí reálně a ne kvůli výdělku ![]()
Jak přistavují ty venkovní bazény, tak kvůli tomu. Je místo toho pára, ale žádný dítě tam nevydrží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nepřihl. Ywett píše:Tak to asi dokážu zcela přesně odhadnout
Tak paní intruktorka naznala, že zrovna naše doktorka je dobrá a domluvily jsme se na měsíc vynechání. Ale shodli jsme se na tom, že to z plávání rozhodně nebude, ale že dáme malé oraz. A pak by jsme navázali se stejnou skupinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, uz jsi to asi doresila, ale moje zkusenost je, ze nemocnost je obecne z kolektivu deti. Chodila jsem s malym nejprve na vanicky (voda se vzdy napustila pro kazdeho zvlast) a byl zdravy. Pak jsme chodili od 8 mesicu do 2 let plavat. Byl presne vzdy 14 dni zdravy a 14 dni nemocny. Byla jsem tehotna a mezi detmi 1 spontanni potrat a zamlkle tehotenstvi, od maleho jsem to porad chytala, tak jsem se rozhodla vykaslat se na plavani. Misto toho jsme ale zacali chodit na cviceni. Vysledek 14 dni zdravi, 14 dni nemocni. Tak jsem s nim prestala chodit po ctvrt roce i tam a prestali jsme chodit kamkoli mezi deti, setkavali jsme se jen s kamaradkami a kejich detmi, co mi svatosvate prisahaly, ze maji deti zdrave. A svete div se - byl presne 6 MESICU UPLNE ZDRAVY az do 3. dne, kdy zacal chodit do skolky. ![]()
Ale musim rict, ze na plavani nedam dopustit, maly byl od zari ve skolce v podstate vazneji nemocny (myslim teploty) jen tehdy v zari a pak az o Silvestru (ale to chytl od manzela, ne ve skolce). Takze si myslim, ze si na tom plavani utuzil obranyschopnost a jsem tomu moc rada, protoze platime soukromou skolku a ja se bala, ze tam vic bude nez nebude. Take jsem nekde cetla, ze pro to zlepseni obranyschopnosti je take dobre mit po te nemocnosti pauzu jako jsme meli my, ze se to tele sebere a zuctuje ty svoje zkusenosti. ![]()
- Citovat
- Upravit