Rýma a za 3 dny operace

3221
5.1.14 10:13

Ryma a za 3dny operace

Dobry den/Ahoj vsem,
Chtela jsem se zeptat, mam jit ve stredu na operaci zlucniku a mam rymu-vezmou me? V patek na predoperacnim rikala doktorka ze v krku apod nic nemam…Ceka na ni jako na smilovani, jelikoz jsem mela za posledni mesic 5 zachvatu, tak uz potrebuju abych mela po…strasne me to stve…predstava, ze to treba o mesic odlozi je silena :(
Dekuju za nazory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
5.1.14 10:28

Tak to asi záleží na doktorovi, ale když já měla před operací tak mi říkal doktor že když budu nachlazená tak mě nevezme, myslím že snad ani 2 týdny před se nemají jíst léky…tak si tam radši zavolej hned ať víš na čem jsi, ale asi bych to nezatloukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
5.1.14 10:30

Rozhoduje anesteziolog. Ja bych pockala, za 3 dny bude po ryme :)
Ze se nemaj jist leky 14 dni predem je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
5.1.14 10:32

@leona235 děkuju, zatloukat to nebudu určitě, to je jasné. Spíš jsem si říkala, že tam půjdu a uvidím co oni na to až mě uvidí…Jako není to nějaká hrozná rýma, dýchám zatím nosem, stříkám si teda olynth, na což jsem se ptala i doktorky a ta říkala ať si ho dávám…někde píšou, že s lehkou rýmou na operaci vezmou, jinde ne, tak mě zajímají právě zkušenosti ostatních. Narkoza má trvat 30-90min…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
5.1.14 10:34

@ejviska no kéž bys/te měla pravdu…představa odložení o měsíc a další měsíc jíst jen piškoty a suchary mě úplně děsí a to nemluvím o tom, kolik ještě prodělám záchvatů…tak nenadělám nic, to je jasné…takže asi počkat, co mi na to řeknou, až přijdu na příjem, že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
5.1.14 10:36

Kup si zítra v lékárně konvičku RhinoHorn a vyplachuj si podle návodu několikrát denně nos, mně to už třikrát po sobě rýmu zastavilo a zpacifikovalo během dvou dnů, jinak jí standardně mívám v kuse dva týdny. A ještě bych do sebe nacpala co nejvíc vitaminu C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499

Já byla na laparoskopii s rymou. Operaci ani naslednymu hojení to nevadilo, ale smrkat po operaci byl očistec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367

Tak léky stačí nahlásit anesteziologovi, aby věděl.
Rýma normální by až tak problém být neměla, spíš jde o to, aby nebyli problémy s případnou intubací.
Pokud jsi hodně zahleněná, asi je pravděpodobné, že operaci odloží. Ale konečné slovo má anesteziolog a operatér.

Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
5.1.14 10:40

Hlavne si porad opakuj, ze to bude dobry, jinak mas jeste od zitrka kasel :mrgreen:
Hodne stesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
5.1.14 10:44

@Aghata děkuju za radu…já do sebe nic bohužel cpát nemůžu-mám záchvaty už takřka po všem, takže se může stát, že bych třeba po C měla záchvat, takže to asi nepůjde. Zkusím na netu najít co je to ten rhinohorn, to by pomoci snad mohlo

@Karleon to věřím, že bylo smrkání očistec :hug: já mám jít taky na laparoskopii..V pátek na předoperačním jsem měla trochu kašel, doktorka se mě ptá-kašlete? říkám že trochu ano, ale ve zprávě mám „nekašle“-asi jak mi koukala do krku a řekla, že je to čisté, tak to neřešila…Přes Vánoce jsem měla velký kašel, takže ten už ustupuje, ale od včera to vlezlo na tu proklatou rýmu-(

@Halamka děkuju, ono těžko říci, co je to „hodně“. Já hodně smrkala ráno, ale teď už dobrý, nos mám volný. Teplotu si měřím, nemám…Tak snad se to do té středy ještě zmírní, nezbývá než doufat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
5.1.14 10:44

@ejviska to je pravda :palec: tak kašel mi právě skončil, tak snad se nemíní vrátit :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
7.1.14 09:56

Ahoj všem, jen píšu info (kdyby někdo hledal stejný problém). Dnes jsem volala na kliniku, protože mám stále rýmu a občas zakašlu a samozřejmě mi operaci zrušili a přeložili na jiný termín…-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
2.3.14 09:16

Zdravim a obnovuji diskuzi.
Synek ma jit ve ctvrtek na operaci krcbi cysty. Ve stredu ( za 3 dny mame nastup). Jako naschval malemu uz 3 dny tece z nosu vodova ryma. Ne v kuse. Vzdy ma nudli, kterou utreme a pak treba 2 hodiny nic…pak zase nudlicka a zase dobu nic. Nekasle, nic mu neni. I v noci normalne dycha nosem a vubec ho nema ucpany…
Asi mame smulu a poslou nas domu, ze?? Mate nekdo zkusenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
2.3.14 09:23

Já měla nastoupit na kyretáž po ZT a taky jsem před zákrokem začala být nemocná. Odložili mi to a nastoupila jsem za 2 dny. Už na to spěchali, byla jsem 11tt a radši mě vzali o pár dní později. Prý je horší operovat na začátku nemoci :nevim:
Držím palce a možná by fakt bylo lepší odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
2.3.14 09:25

Jo a ještě…za ty dva dny jsem neměla šanci se vyléčit, takže mi dělali zákrok s rýmou…Doma jsem si kapala nos a brala oscillococinum (nebo jak se to píše).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast