Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravicko holky, obnovuji diskuzi. Na ctvrtek mam planovanou operaci, ale „zarusta“ mi nos. Jakoze nic mi neni, nemam teplotu, jen se mi trochu ucpava nos uz od stredy. Mam hruzu, ze to budu muset odlozit, kdyz jsem se konecne odhodlala. Je tu nekdo, kdo by vedel, jestli by byl nejaky problem s tim, kdybych si pred operaci foukla napr. Muconosal?
@kavulenka ale ja nemam rymu prave vubec, jen trosku se ni uvpava od minuleho tydne. Jinak mi absolutne nic neni
Ale vezmou. Pokud to není nějaká ta hnusná bakteriální rýma, tak vezmou. Mě se třeba ucpává nos i bez rýmy, takže bych nemohla nikdy
ale pracují ve zdravotní a pokud to neteče nějak extrémně a jen se občas ucpe, tak ok ![]()
@TeSudička rýma by neměla vadit, pokud nemáš teplotu a jiné problémy, na operaci tě vezmou. pro jistotu bych ucpaný nos nezatajovala, aby anesteziolog věděl, ale nepředpokládám, že by tě kvůli tomu neměli vzít.
a hodně štěstí ![]()
@BarušKAhap aaaa, super, diky moc. Popr. si s sebou vezmu nejaky foukadlo a kdyztak si caknu, pokud v tom nikdo neuvidi problem
@anonymni_prezdivka dekuji, vam take preju!!!
Cetla jsem, ze vas ceka narocna operace s mrnouskem, ja jdu jen na zlucnik
@TeSudička klidně. Raději jim to řekni a něco si stříkni. Já frcim na olynthu, bez něj bych se uspat nenechala
![]()
Jestli se chceš zbavit rými rychle, tak šnupni kjenský pepř, ten funguje, nedělám si srandu.
Obnovuji diskuzi. V pátek jsem řešila to samé. Vodová rýma. Naštěstí zafungoval čaj se zázvorem, citron a mořská voda na proplach nosu. V neděli jsem ze sebe dostávala zbytky a v pondělí jsem normálně nastoupila do nemocnice na plánovanou operaci. Anesteziologa jsem informovala a problém neměl. Šlo mu o to, že ten den jsem měla dutiny čisté a neprodělala jsem horečku, nebo neměla kašel. 😊